Помозимо изградњу ограде наше Цркве у Мајамију – Св. Симеон Мироточиви

Помозимо изградњу ограде наше Цркве у Мајамију – Св. Симеон Мироточиви

Jul 2023. biće najtopliji zabeleženi mesec u istoriji planete zemlje
Nova studija otkriva: Majami je najpopularniji grad za posetu u SAD prema TikToku
Šta stanovnici Majamija najviše vole u vezi sa ovim gradom

Црква Св.Симеон у Мајамију, је место где ми, далеко од своје Отаџбине, проналазимо своје место; где се Богу молимо, окупљамо, размењујемо мишљења и искуства; и из тих познанстава једни друге подржавамо и помажемо. Физички удаљени од свог родног краја, кроз Цркву добијамо и очувавамо оно по чему се препознајемо, а то су вера православна и српство оплемењено том вером. Црква Божија су људи окупљени на молитви, који живо  учествују у Светој Литургији. Кроз ту Литургију, ми налазимо себе, ту преиспитујемо и поправљамо себе, чистимо себе и моливши се проналазимо одговоре на своје недоумице и остала животна питања.

Саградивши Храм и салу услове за тако нешто смо поприлично и остварили. Оно што сви добри домаћини раде, па тако и ми, саградивши све ово, долазимо до момента када све то треба и очувати и заштитити. Жеља нам је да наше прелепо двориште оградимо једном отменом оградом какву црквена порта и заслужује, те би смо се на тај начин и заштитили од разних спољних фактора. Овако, како је сада разграђено, наше је двориште мета разних немилих и нечасних радњи које су свакодневна појава. У оваквим условима су несигурни и парохијани и наша деца и сам свештеник са породицом, као и сва материјална добра која имамо.

Sveti Simeon Serbian Ortodox Church in Miami Glasnik

Једина српска Црква у југоисточној Флориди – Св.Симеон Мироточиви

Дошло је време да као прави домаћини, оградимо наше имање и саградимо оазу љубави и мира! Почетна средства су прикупљена, израда плана је при крају, ускоро се креће и у реализацију. Неопходан нам је хитан допринос свих вас! Дарујте с љубављу и уградите име ваше породице и вас у сваки камен ове ограде. Уколико сте у могућности и желите да помогнете изградњу ограде и рад наше Цркве можете то урадити путем следећег линка

COMMENTS

WORDPRESS: 0