Преузмите “Немањино Завештање”, билтен Српске Цркве у Мајамију

Преузмите “Немањино Завештање”, билтен Српске Цркве у Мајамију

11 napuštenih gradova u SAD koje još uvek možete posetiti
Zdravstveno osiguranje u Americi – Evo kako kao imigrant možete dobiti osiguranje
Pogledajte koja država je najsrećnija u Americi

Драги парохијани,
Као што видите, пред вама је један нови периодични билтен, који би требао да садржи разне информације из наше Црквене заједнице.
Ви и сами знате да имамо недељни билтен, који нам служи ради сталног информисања, тако да њега делимо увек после Свете Литургије. Овај, обимнији, нам је намера да направимо као штиво које може да се прочита, чува, и подсећа на одређене моменте из живота парохије.

Ја знам да је ранијих година, постојао лист “Звоно”, који је излазио више пута у току године на десетак страна и обавештавао парохијане о раду парохије, па ми је намера да то и наставимо, само што ће овај лист бити обимнији и квалитетнијег штампања, а излазиће два пута годишње. Јулски број ће обухватати догађаје од Јануара до краја Јуна, и јануарски ће покривати догађаје од Јула до краја Децембра.

Као што видите, именован је као “немањино ЗАВЕШТАЊЕ”, пошто је наш храм посвећен Св.Симеону (Стефану Немањи), али ће у горњем углу у наслову имати слику “звона”, како би символички, постојао континуитет. У сваком броју ће бити штампан предиван текст Милета Медића, “Немањино Завештање”, који ће нам служити као подсећање, али и опомена да чувамо вредности које красе Србе, али и да нас враћају на прави пут, ако смо мало са њега скренули.

Овај број сам ја сам уредио, уз наравно, велику помоћ својих ћерки са графичким дизајном и преводима на енглески, зато што тек почињемо, али ће ми касније свакако требати још сарадника, са својим идејама и прикладним текстовима.

Неки важнији текстови ће бити сажето писани и на енглеском језику.
Сигуран сам да ће ту бити недостатака, можда и замерки, али пустите да прође овај број, и будимо срећни што га имамо и таквог какав је, а онда ћемо за следећи број према вашим примедбама и сугестијама, све пропусте исправити, а лист обогатити.
Пошто ће лист бити у боји, било би пожељно да својим прилозима листу, кроз рекламирање својих фирми, или неком својом прикладном поруком, помогнете да Цркву ништа не кошта.

Лист ће бити штампан у ограниченом броју, како би могли да до њега дођу они који не користе електронску пошту али и у PDF формату, и биће послан на све имејл адресе које имамо, као и постављен на нашем сајту. Они који не користе електронску пошту ће свој примерак моћи да узму при уласку у храм. Ово је уједно и начин да кроз рекламе сазнамо једни за друге и помажемо се, те кроз то чинимо заједницу чвршћом.

Наша заједница је све већа, и у њој има много паметних, талентованих и способних Срба, који желе да допринесу заједници. Портал “Мајами гласник”, face-book group “MiamiSerbs” и “MiamiOglasi”, као и наш црквени сајт: stsimeonmiami. com, и све остале црквене групе и стране на социјалним мрежама су нешто што је већ заживело у нашој заједници. На тај начин постајемо информисанији, јачи, повезанији и приметнији. Овај лист би требао да послужи као још једна спона у свему томе.

Надам се да ћете да уживате у читању. Билтен Немањино Завештање можете преузети на следећем линку.

Ваш, прота Милан

COMMENTS

WORDPRESS: 0