10 američkih gradova za koje niste znali, a koje morate posetiti ovog leta

10 američkih gradova za koje niste znali, a koje morate posetiti ovog leta

Deset najboljih i najposećenijih muzeja u Americi
10 mesta u Americi koja vas neće puno koštati a koja ćete obožavati
15 tajnih mesta u Americi koja nisu dozvoljena za posetioce

Dozvolite da vam predstavimo 10 neopisivo sjajnih mesta širom Sjedinjenih Država a koja se sigurno još nisu našla na vašoj listi želja…bar ne još uvek!

  1. Damariscotta, Maine

 

Ova zajednica čamaca i ribolovaca je smeštena na slanoj reci Damariscotta i nateraće vas da se zapitate zašto rečni gradovi nisu popularniji nego što jesu. Obale su obložene školjkama ostriga za koje istoričari kažu da potiču sa okupljanja američkih domorodaca pre 2.500 godina. Sjajno, zar ne?

 

  1. Galena, Illinois

Istorijski šarm glavne ulice ovog rudarskog mesta sa šest blokova će učiniti da se osećate kao da posedujete vremensku mašinu koja vas je odvela u potpuno drugu deceniju. Nakon što osvojite centar grada, atrakcije koje možete (i morate) videti su Stara pijačna kućaIstorijsko društvo i Muzej.

 

 

 

  1. Pella, Iowa

Iako je ovaj grad na Zrednjem zapadu miran i tih tokom skoro cele godine, u maju se u potpunosti transformiše za godišnji festival Tulip Time. Da bi odali počast svojoj holandskoj kulturi, transformišu svoje ulice u Holandiju i organizuju paradu vrednu pamćenja.

 

 

  1. Welch, West Virginia

Nekada je ovaj grad bio središte rudarstva uglja, ali je danas bogat istorijom zahvaljujući Kimball War Memorial-u. Preporučujemo da prezalogajite nešto i sednete pored potoka Elkhorn koji protiče kroz grad i ulazi u tvrđavu Tug.

 

 

  1. Wolfeboro, New Hampshire

Moto ovog grada je „Najstarije letovalište u Americi“, a njegova glavna lokacija na jezeru Winnipesaukee pokazuje zašto. Ljudi iz celog New Hampshir-a, Bostona pa čak i Holivuda (Drew Barrymore je takođe bila gost!) odmaraju upravo ovde tokom toplih letnjih meseci!

 

 

  1. Corning, New York

Vinarije i pivare: ima! Panoramski pogled na jezero: ima! Restorani puni vrhunske hrane: ima! Ova južna zajednica Finger Lakes-a nudi po nešto za svakoga i postala je omiljena destinacija za venčanja mnogih parova.

  1. Keene, New Hampshire

Iako je centar Keene-a destinacija koju treba posetiti, priroda i jezera su pravo bogatstvo ovog grada. Obavezno obiđite natkrivene mostove i pešačite na planinu Monadnock tokom svog boravka.

 

 

  1. Ferndale, California

Logično je zašto stanovništvo ovog grada, koje broji 1.372.članova, živi u krugu jedne kvadratne milje jedno od drugih kada biste videli kako je lep centar grada. Poznat pod nazivom „Cream City“ po svojim dobro očuvanim viktorijanskim izlozima i domovima, omogućiće vam da pobegnete od svakodnevne buke u prelepi prizor koji jedan grad može da ponudi.

 

 

 

  1. Franklin, Tennessee

Otprilike 34 kilometra južno od Nashville-a je mnogo mirnije iskustvo jednog centra grada koje uvek nudi mnoštvo kulture. Provucite se između antikvarnica i restorana, a zatim uhvatite jednu od njihovih uživo izvođenja u jednom od nagrađivanih mesta, poput Franklin pozorišta.

 

  1. Healdsburg, California

 

Ovaj grad na severu okruga Sonoma je manje poznato odredište za degustaciju vina, ali ne manje sjajno. Ako ste već izgustirali Pinot, ima još puno posla poput planinarenja, biciklizma, vožnje kanuima…

 

Izvor: Town And Country

COMMENTS

WORDPRESS: 0