10 najboljih korporacija za rad i unapređenje karijere u Sjedinjenim Državama

10 najboljih korporacija za rad i unapređenje karijere u Sjedinjenim Državama

Kanada pokreće program za digitalne nomade: Dođite na 6 meseci, ostanite neograničeno
Evo koje industrije bi mogle biti prve na redu za otpuštanja u recesiji
Njujork će tražiti kontakt informacije putnika sa Floride, kazna 2.000 dolara

LinkedIn je rangirao korporacije širom Amerike na osnovu podrške u karijeri koju nude svojim zaposlenima

LinkedIn je objavio godišnju listu najboljih kompanija za rad u Sjedinjenim Državama, ali ove godine, umesto da se usredsredi na najpoželjnija radna mesta, stranica za profesionalno umrežavanje je istraživala najbolje mesto za radnike na kome mogu unaprediti svoju karijeru.

#1 Amazon

Tehnički gigant je posvetio 700 miliona dolara za programe usavršavanja zaposlenih do 2025.godine. Ovo uključuje akademiju bez školarine koja bi pomogla zaposlenima koji se ne bave tehničkim naukama da pređu u novu vrstu karijere, tehničku, i poseban program koji nudi obuku u karijeri robotike. Kompanija takođe nudi 16-nedeljni program plaćenog povratka, koji pomaže ljudima koji nastavljaju svoju karijeru nakon godinu ili više dana nezaposlenosti.

Kompanija ima za cilj da se svi uskoro vrate u kancelarije, sa posebnim ciljem da atmosfera bude „orijentisana više ka kancelariji“ kada se njena radna mesta ponovo otvore ove jeseni.

#2 Alphabet Inc.

Google-ova matična kompanija nudi programe rotacije i „projekte 20%“ koj iomogućavaju zaposlenima da provode petinu svog radnog vremena na poslovnim zadacima koji bi mogli dodati vrednost kompaniji. Organizacija takođe nudi program Googler-to-Googler koji pomaže zaposlenima da se umreže širom kompanije.

Google takođe planira uskoro da otvori svoje kancelarije, mada će zaposleni moći da rade od kuće najmanje 14 dana godišnje. Radnici će moći da zatraže pisemno odobrenje za proširene postavke rada od kuće.

#3 JPMorgan Chase & Co.

Najveća banka u zemlji po ukupnoj aktivi je usredsređena na žene na radnom mestu sa svojim programom Žena u Pokretu koji pruža obuku i programa za liderstvo za zaposlene. Kompanija takođe nudi rotacione programe za više od 35 funkcija pored grupa poslovnih resursa.

#4 AT&T

Kompanija za medije i telekomunikacije nudi besplatne kurseve iz osnova poslovanja kako bi pomogla ljudima da pređu na rukovodeće položaje zajedno sa obukom o tehnologiji i liderstvu. Osim što nudi pomoć u školovanju, AT&T se udružio sa spoljnim obrazovnim institucijama kako bi pomogao zaposlenima da razviju nauku, tehnologiju, inženjering i matematičke veštine.

#5 Bank of America

Bank of America nudi nekoiko različitih programa koji pomažu u negovanju i rastu talenata. Program sponzorstva različitih lidera povezuje zaposlene sa višim rukovodiocima kako bi povećali vidljivost i zastupljenost, dok Program ženskog izvršnog razvoja sarađuje sa Poslovnom školom Kolumbija kako ib pomogli u obučavanju zaposlenih žena. Kompanija takođe pruža zaposlenima do 7.500 dolara godišnje koje će potrošiti na (do)diplomske i diplomske kurseve.

#6 IBM

IBM „daje prioritet kontinuiranom učenju“ zaposlenima, videći njihov stalni rast kao način da pomogne kompaniji da inovira. Radnici u tehnološkoj kompaniji se podstiču da potroše najmanje 40 sati godišnje na učenje za profesionalni razvoj sa fokusom na „ponovno zamišljanje, transformaciju i usklađivanje sa rastom“.

#7 Deloitte

Računovodstvena firma pozdravlja više od 18.000 novih radnika u Sjedinjenim Državama svake godine, a svaki novi zaposlenik je povezan sa trenerom, savetnikom za zapošljavanje, rukovodiocem istraživanja, stručnjakom za angažovanje i kontaktom na projektu.

Kompanija takođe nudi programe obuke, poput Programa tehnološkog saveza i Programa globalnih prekretnica za globalne menadžere, koji pomažu postojećim zaposlenima da nastave da rastu i prelaze u svoju karijeru.

#8 Apple

Tehnološka kompanija nudi online časove kako bi zaposlenima pomogla da „usavrše svoje opšte poslovne i softverske veštine“. Radnici takođe mogu iskoristiti prednosti seminara o ličnim finansijama i dobiti nadoknadu za obrazovne troškove poput školarine na fakultetu.

#9 Walmart

Walmart akademija maloprodaje nudi obuku u veštinama čiji je cilj priprema radnika za dugoročno zaposlenje. Kompanija takođe neguje talente od najranijeg nivoa: više od 75% menadžmenta prodavnica je započelo kao zaposleni po satu. Više od 350.000 saradnika je radilo u Walmartu deceniju ili duže.

#10 EY

Kompanija sa sedištem u Engleskoj, ranije poznata kao Ernst & Young, nudi zaposlenima prvi potpuno akreditovani virtuelni korporativni MBA u partnerstvu sa Hult International Business School. Kompanija je takođe domaćin godišnjeg programa EY Unplugged koji omogućava zaposlenima u prvoj godini iz nedovoljno zastupljenih grupa da se interno povežu; nudi trogodišnji program razvoja liderstva.

 

Izvor: Today.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0