10 najboljih ski odmarališta u Sjedinjenim Državama

10 najboljih ski odmarališta u Sjedinjenim Državama

7 gradova sa najboljim noćnim životom u Americi
Ovo su najpopularnije inostrane destinacije za američke turiste
Sedam istorijskih gradova u Americi koje morate posetiti ove godine

Skijališta su spremna da dočekaju skijaše iz celog sveta 2022.godine nakon godinu dana oporavka. Sveže ski staze, poboljšani sadržaji za goste i kalendar događaja čekaju skijaše koji se vraćaju na padine svojih omiljenih odmarališta.

Ali gde bi trebalo da idete na skijanje ove godine? Ako tražite najbolja skijališta u Americi, ovo je deset od mnogih odmarališta u kojima ćete se sjajno provesti!

Pregled sadržaja:

 1. Aspen Snowmass Ski Resort, Kolorado
 2. Vail Ski Resort, Kolorado
 3. Breckenridge Ski Resort, Kolorado
 4. Park City Mountain Resort
 5. Steamboat Ski Resort, Kolorado
 6. Telluride Ski Resort, Kolorado
 7. Snowbird Ski Resort, Juta
 8. Palisades Tahoe Ski Resort, Kalifornija
 9. Big Sky Resort, Montana
 10. Deer Valley Resort, Juta
 11. Zaključak

#1 Aspen Snowmass Ski Resort, Kolorado

Sa četiri planine svetske klase između kojih možete birati, skijalište Aspen Snowmass jedno je od najboljih skijališta u Americi. Planine imaju preko 90 staza koje pružaju obilje zabave za skijanje.

Smešten u Koloradu, Aspen Snowmass je jedno od najboljih odmarališta za skijaše. Posetioci imaju pristup Snowmass-u, planini Aspen (Aspen Mountains), Visoravnima Aspena (Aspen Highlands) i Buttermilk-u. Napredni liftovi će vas brzo odvesti na visinu od 4.000 stopa do vrha, gde ćete pronaći staze namenjene početnicima, a i stručnjacima. Bellissimo, Blazing Star i Longshot, najduža staza koja se proteže 5,3 milje, su neke od popularnih skijaških staza koje možete posetiti na planini.

Posetioci uživaju u skijanju u Aspenu zbog okruženja pogodnog za posetioce. Snowmass, najveća planina, ima preko 3.300 jutara za skijanje. Staze su dobro obeležene i možete iskusiti različite terene, kao što su uređene staze ili skijanje među drvećem.

Aspen Snowmass je zabava za celu porodicu. Čak i ako prvi put skijate, ovo odmaralište će vam pružiti časove skijanja kako biste započeli sa aktivnošću. Postoji nekoliko odmarališta za višednevni boravak. Takođe, skijaško selo ima mnogo toga da se zabavite – klizanje, kupovina, mesta za hranu i još mnogo toga.

#2 Vail Ski Resort, Kolorado

Ako tražite destinaciju za čisto skijanje, Vail Ski Resort je najbolji izbor. Iako ima sve, od luksuznih kabina do stanova za skijanje do skijaškog naselja inspirisanog Švajcarskom, kvalitetno skijanje za sve nivoe iskustva je ono što ovu destinaciju drži visoko na listi svih ljubitelja skijanja.

Skijalište Vail pokriva više od 5.300 hektara, što ga čini najvećim odmaralištem u Koloradu i trećim po veličini u Americi. Postoji mnogo traka za početnike gde možete učiti o ovoj veštini.

Vail je poznat po svojim različitim skijaškim terenima, pružajući posetiocima obilje raznolikosti tokom svog boravka na stazama. Uživajte u pogledu na snežni planinski pejzaž sa slikovite vožnje gondolom dok se penjete na vrh planine Vail pre nego što krenete da skijate uređenim stazama. Pored velikog područja za skijanje, uslovi na vrhu planine su savršeni za skijanje. Uvek postoji sveži sloj snega da bi se staze održavale. Takođe, ima puno Sunca tako da ćete imati dovoljno vremena da provedete na padinama.

#3 Skijaški centar Breckenridge, Kolorado (Breckenridge ski resort)

Samo kratka vožnja od aerodroma u Denveru, možete se spustiti i za kratko vreme biti na padinama Breckenridge skijališta! Sa pogodnom lokacijom i vrhunskim skijanjem, to je jedno od najpopularnijih skijališta u Americi.

Breckenridge je destinacija za skijaše koji očekuju skijaško iskustvo. Preko 180 skijaških staza prostire se niz pet istaknutih planinskih vrhova pružajući skoro 3.000 hektara površine za skijanje. Skijaši imaju četiri različita skijaška terena i staze koje se protežu nekoliko milja. A za one koji su veštiji, tri staze su savršene za testiranje novih okreta i spuštanja.

Avantura alpskog skijanja vas čeka visoko u Breckenridge planinama. I srećom, vožnja najvišom žičarom u Severnoj Americi vodi vas na više do 13.000 stopa do vrha da biste isprobali staze.

Sve što treba da ponesete jeste skijaško uzbuđenje! Ovo odmaralište ima mnogo stvari koje možete iznajmiti – ski opremu, skije, časove skijanja i časove za početnike!

Kada završite sa stazama, idite u skijaško selo Brackenridge. Istražite prodavnice i restorane u glavnoj ulici ili idite na staze rudnika da biste otkrili deo istorije Brackenridge-a.

#4 Park City Mountain Resort

Čim počne skijaška sezona, ljubitelji skijanja hrle u najveće skijalište u Americi: Park City. Planinsko odmaralište Park City je rudarski grad koji je pretvoren u skijalište i postalo je omiljena destinacija za spuštanje na padine tokom zime.

Park City Mountain Resort je vrhunsko odmaralište smešteno visoko u planinama Wasatch. Razmislite o tome da ostanete nekoliko dana jer će biti teško istražiti njegovih šest terenskih parkova na 7.300 hektara za samo jedan dan.

Skijaške staze u Park City Mountain Resort-u podržavaju sve, od početnika na skijanju do profesionalnih skijaša. Birajte između 330 staza! Dve od najpopularnijih staza za vožnju su Home Run, laka ruta duga 3,5 milja, ili Claim Jumper. Skijaši u slobodno vreme mogu dobro da se zabave na plavim i zelenim stazama, dok će stručnjaci imati mnogo izazova na crnim stazama ili zvaničnim kursevima namenjenim za obuku američkog skijaškog tima. Tu su i super staze (superpipes), mini staze i slalomske staze (slalom runs).

Obavezno dođite ranije jer čak i sa preko 40 žičara, na ovoj popularnoj lokaciji mogu biti redovi u špici skijaške sezone. Porodično okruženje je savršeno za destinaciju za skijanje u Americi.

#5 Steamboat ski resort, Kolorado

Svež sloj Šampanjskog praha (Champagne Powder) na Werner planini znači da će to biti odličan dan za skijanje na skijalištu Steamboat. To je tačan način da se opiše idealan sneg koji pokriva planinu za jedno od najboljih skijališta u Americi.

Steamboat skijalište svake godine ima preko 400 inča snega. Njegovo skijaško područje je manje od 3.000 hektara, ali odlično koristi prostor sa četiri terenska parka i puno žičara do staza. Lagani, praškasti sneg pruža podlogu za netaknute alpske proplanke za sve nivoe skijanja.

Celodnevna karta je karta za lift za posetu Steamboat skijalištu da biste iskoristili prednosti 169 staza koje vijugaju niz planinu. Bilo da se vozite stazama za početnike ili se spuštate niz tri milje dugu stazu „Zašto da ne?“ (Why Not), imaćete mnogo uzbuđenja tokom dana skijanja. Ali zabava ne mora da prestane kada Sunce zađe jer je to takođe popularna lokacija za noćno skijanje.

Steamboat skijalište je dugotrajno skijalište koje zna kako da skijalištima pruži najbolje iskustvo. Posetioci će imati prijateljsko gostoprimstvo, od prijavljivanja u smeštaj u odmaralištu do navigacije stazama da biste pronašli svoje omiljene staze.

#6 Telluride Ski Resort, Kolorado

Snežne padine skijališta Telluride su popularna destinacija za ljubitelje skijanja u Americi. Sa više od 300 inča snežnih padavina svake godine i planinskim vrhovima koji dosežu preko 13.000 stopa, to su savršeni uslovi za epsku skijašku avanturu.

Skijajte se sa vrha Zlatnog brda (Gold Hill) dok klizite u Telluride Town. Ili uhvatite gondolu od Telluride-a do susednog planinskog sela. Možete se takođe zagrejati u luksuznoj kabini sa alpskim pogledom. Skijalište Telluride nudi mnogo aktivnosti kako bi se posetioci zabavljali na stazama i van njih tokom njihovog boravka.

Nikada se ne čeka u redu da se krene na sledeću stazu zbog desetak ski liftova koji ubrzavaju protok skijaša. Ubrzo ćete gledati preko planine San Juan dok skijate na skoro 150 staza i tri terenska parka. Staze su dizajnirane za sve nivoe iskustva, tako da su odlične za grupna skijanja.

Kada dođe vreme za vaš apres-ski, Telluride grad je jedan od najboljih skijaških gradova. Uživajte u spektakularnom pogledu na planine prekrivene snegom dok pretražujete traku u potrazi za butucima i restoranima.

#7 Snowbird ski resort, Juta

Slikovite žičare vuku skijaše iznad vrhova koji izlaze iz Nacionalne šume Wasatch kao jedno od užitaka skijanja na skijalištu Snowbird. Osnovano 1971.godine, ovo skijalište je i dalje jedno od najboljih u Americi po svojim skijaškim uslovima i pogodnostima.

Snowbird skijalište je neobična skijaška zajednica u Little Cottonwood kanjonu. Ovo utočište za alpsko skijanje stavlja vas u srce prirode, gde netaknuti vrhovi pružaju pozadinu za uzbudljive staze. I sa svojom skijaškom sezonom koja traje od novembra do maja, ima jednu od najdužih skijaških sezona u Juti.

Svake sezone, 500 inča snega pada na skijalište Snowbird, što mu daje odlične uslove za skijanje. Njegovih 85 staza je namenjeno početnicima, srednjim i iskusnim skijašima. A sa jednim terenskim parkom, kada se na njega naviknete, možete pokušati bilo koju stazu.

Skijanje u Snowbird-u znači uživanje u vertikalama do 3240 stopa visine.  To takođe znači uživanje u noćnom skijanju, gde su ski staze osvetljene za prelepu stazu ispod zvezdanog neba. Sa 2.500 hektara terena za skijanje, na padini ima dovoljno mesta za sve.

#8 Palisades Tahoe ski resort, Kalifornija

Skijalište Palisades Tahoe se nalazi u planinama Sierra Nevada u blizini odmarališta na Tahoe jezeru kao što su Mammoth Mountain i Heavenly Ski Resort, gde održavaju staze svetske klase preko osam planinskih vrhova. To je savršen pejzaž za skijanje, gde ćete pronaći staze za početnike i staze izgrađene za sportiste olimpijskog kalibra. Tu su i polu staze (half-pipes) i druge pogodnosti koje čine da svako skijanje bude uzbudljivo.

Skijalište Palisades Tahoe ima 6.000 hektara površine za skijanje. A zahvaljujući svojoj popularnosti, potreban mu je sav ovaj prostor za smeštaj brojnih skijaša koji posećuju svake sezone.

Ovo skijalište je raj za skijaški odmor. Odmaralište nudi skijašima luksuzne sadržaje kao što je spa cenar za opuštanje i fina večera za obrok nakon celodnevnog skijanja. Za najbolji pogled, provozajte se slikovitom žičarom. Vozićete se visoko u planinskim vrhovima pružajući širok pogled na celu dolinu. Dakle, bilo da skijate ili ne, svi bi trebali uživati u prekrasnim pogledima u ovom mestu.

#9 Big Sky Resort, Montana

Otkrijte zašto se Big Sky Resort smatra „najvećim skijaškim centrom u Americi“. I sa 5.800 jutara skijališta, nekada je bio najveći skijaški centar u Americi – i dalje je na drugom mestu. Sa toliko površina, svako ima u čemu da uživa tokom ovog skijanja.

Big Sky Resort je jedno od najboljih skijališta u Americi. Na njemu pada preko 400 inča snega, tako da su staze više nego zavejane tokom sati skijanja, a odmaralište se brine o tome da ih održava tako da se čak i početnici mogu dobro zabaviti na stazama.

Idite na uzbudljive skijaške staze sa vertikalnim padom od 4350 stopa na vrhu Lone Peak-a, spuštanjem u činiju ili skijanjem po padinama.

Big Sky Resort prima skijaše sa iskustvom odmarališta sa pet zvezdica. Njihov hotel sadrži luskuzne sobe koje vam pružaju udobnost nakon celodnevnog boravka na otvorenom. Ima preko 150 soba koje su udaljene samo nekoliko koraka od liftova.

Skijanje u odmaralištu Big Sky je sveukupno odlično iskustvo, od vrhunskog skijanja do smeštaja u odmaralištu.

#10 Deer Valley Resort, Juta

Deer Valley Resort je rezervisano samo za skijaše, tako da nećete videti snoubordere koji se gužvaju na stazama. Ovo skijaško utočište je popularna destinacija u blizini Park City-ja, gde čekaju skijaške staze svetske klase Wasatch Range.

Smešten na samo nekoliko minuta vožnje od Sault Lake City-a, odmaralište Deer Valley je lako dostupno za svakoga. Dakle, ako prvi put skijate i ne želite dugo putovanje da biste stigli do planine, Deer Valley je idealna lokacija.

Kao idealna destinacija za skijaše početnike, Deer Valley Resort ima nekoliko namenskih staza na kojima ćete brzo naučiti osnove skijanja. A kada osetite da ste ih savladali, možete sebi dati izazov odlazeći na Daly Chutes.

Skijaška sezona u odmaralištu Deer Valley traje od decembra do aprila. To je dugo vremena za uživanje u snežnim mesecima, koji održavaju staze savršenim za skijanje. Alpsko skijanje preko šest planinskih vrhova daje mnogo opcija za vrstu staze. Padine prekrivene drvećem ili otvorene staze, padovi koji dosežu vertikalnu visinu od 3000 stopa i još mnogo toga.

Odmaralište Deer Valley je porodično skijaško odmaralište koje se konstantno nalazi na visokom rangu među najboljim skijalištima u Americi.

Zaključak

Sjedinjene Države imaju neke od najboljih skijališta na svetu. Skijališta možete pronaći širom cele države, ali planinski regioni kao što su Juta, Kolorado i Montana imaju neka od najboljih odmarališta.

Skijaška sezona je savršeno vreme da posetite najbolja skijališta za odlično skijanje, šarmantne skijaške gradove i udoban smeštaj. Svako odmaralište stvara drugačiju atmosferu za uživanje u skijanju na planinama. Ako imate vremena, posetite svako od ovih vrhunskih skijališta u Americi kako biste videli šta ih čini tako jedinstvenim.

 

Izvor: Marchay.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0