10 najčešćih razloga zbog kojih možete biti odbijeni za turističku vizu u SAD

10 najčešćih razloga zbog kojih možete biti odbijeni za turističku vizu u SAD

Evo koliko ilegalnih imigranata trenutno ima u Americi
MyProgress: Podnosioci Forme I-485 i Forme I-821 mogu da prate status prijave
Kako dobiti E-2 vizu za investitore u Americi? Koliko novca je potrebno da investirate?

Saznajte uobičajene razloge zbog kojih bi vaša turistička viza mogla biti odbijena i kako ih izbeći

Visa Denied Stamp

Može biti uznemirujuće podneti zahtev za vizu za putovanje u Sjedinjene Države kada niste sigurni šta da očekujete! Uvek je diskreciono pravo američke vlade da ili odobri ili odbije vašu putnu vizu, a nesrećna je stvarnost da se odbijanja dešavaju.

Pre nego što podnesete zahtev za turističku vizu, evo nekoliko uobičajenih grešaka koje ljudi prave tokom procesa putne vize koje mogu dovesti do odbijanja. Upoznavanje sa ovim razlozima poricanja sada može vam pomoći da ih izbegnete na putu.

Greške na vašem obrascu DS-160

Prvi korak u procesu B-1/B-2 putne vize je popunjavanje obrasca DS-160 (online prijava za neimigrantsku vizu). Važno je da na svako pitanje odgovorite istinito i tačno, kako biste izbegli poricanje zasnovano na nepotpunim informacijama ili lažnom predstavljanju. Ako pogrešite ili zaboravite da odgovorite na pitanje u obrascu, ne paničite! Klikom OVDE možete pročitati o tome kako da uredite svoj DS-160 nakon što ga popunite i pošaljete.

Prijavljivanje iz treće države

Uopšteno govoreći, teže je podneti zahtev za turističku vizu kada ne živite u svojoj državi. Stope odbijanja su u proseku veće za one koji se prijavljuju iz „treće države“, ali je to ipak moguće prevazići tokom procesa prijave i dobiti odobrenje. Klikom OVDE možete videti vodič sa korisnim savetima kako da se prijavite iz treće države u kojoj ne živite.

Prijavljivanje iz države sa visokim stopama odbijanja

Neke države u proseku imaju veće stope odbijanja putnih viza od drugih. Iako može biti teško izbeći odbijanje pri podnošenju zahteva iz države visokog rizika, sastavljanje najsnažnije moguće prijave i prikupljanje dodatnih dokaza koji će podržati vaš slučaj će verovatno pomoći. Klikom OVDE možete pogledati savete za odobrenje turistčke vize.

Nije moguće napraviti jasan plan putovanja

Vjerovatnije je da će vaša prijava za vizu biti odbijena ako vladi Sjedinjenih Država ne predstavite jasan i detaljan plan putovanja. Službenici za vize žele da shvate vaš razlog putovanja u Sjedinjene Države, gde ćete boraviti tokom vašeg putovanja , i koliko dugo. Nedostatak ovih informacija može dovesti do odbijanja, pa obavezno prikupite podatke o putovanju pre nego što se prijavite!

Finansijska pitanja

Još jedan uobičajeni razlog za odbijanje turističke vize je neuspeh da pokažete da možete finansijski da se izdržavate tokom svog boravka u Sjedinjenim Državama. Vlada će želeti da potvrdi da imate dovoljno sredstava da pokrijete sve troškove vezane za vaše putovanje, uključujući avionske karte, smeštaj i sve druge troškove koji mogu nastati kada putujete. Možete izbeći odbijanje zasnovano na nedostatku finansijskih dokaza prikupljanjem jakih pratećih dokumenata, kao što su platni izvodi, dokaz o imovini i još mnogo toga.

Nedokazivanje čvrstih veza sa sopstvenim domom

Još jedan važan aspekt procesa izdavanja turističke vize je dokazivanje čvrstih veza sa vašom matičnom državom i mogućnost da pokažete službenicima za vize da nameravate da koristite vizu za njenu namenu: privremeni, kratkoročni turizam. Ako ne možete da ubedite dotičnog službenika za vize da ćete se vratiti kući kada vam viza istekne, veća je verovatnoća da ćete biti odbijeni. Klikom OVDE možete pročitati kako da dokažete jake veze sa svojom matičnom državom da biste mogli da se prijavite sa samopouzdanjem.

Prethodno odbijanje vize

Ako vam je u prošlosti odbijena druga viza za Sjedinjene Države, to može povećati vaše šanse da ponovo budete odbijeni za turističku vizu. Nakon što dobijete negativan odgovor, najbolje je da od službenika za izdavanje vize zatražite pojašnjenje o razlogu odbijanja, kako biste se bolje pripremili u budućnosti i izbegli prethodne greške ako je moguće.

Prethodni imigracioni prekršaji

Slično prethodnom odbijanju vize, prethodna kršenja imigracijskih zakona takođe mogu da vas izlože većem riziku od odbijanja turističke vize. Na primer, ako ste u prošlosti prekoračili privremenu vizu, kao što je studentska ili druga turistička viza, službenici za vize mogu pretpostaviti da ćete prekršiti svoju novu turističku vizu ako bude odobrena. Klikom OVDE možete saznati više o prekoračenju viza i drugim uobičajenim kršenjima imigracije, kao što je „nezakonito prisustvo“, kako biste znali šta možete očekivati za buduće prijave.

Biti nepripremljen za intervju za visu

Od svakog podnosioca zahteva se očekuje da prisustvuje intervjuu za vizu u američkoj ambasadi ili konzulatu kao poslednjem koraku u procesu dobijanja turističke vize, i ne može se poreći da ovo može biti stresno i zastrašujuće! Ako se ne pojavite na intervjuu na vreme, ne možete da odgovorite na pitanja službenika koji vrši intervju ili se lažno predstavite tokom intervjua, sve to može dovesti do odbijanja vize. Klikom OVDE možete videti koristan vodič za demistifikaciju intervjua za putnu vizu kako biste se mogli pripremiti unapred. Možete čak i da vežbate za svoj intervju sa ovom listom primera pitanja za intervju za turističku vizu (klik OVDE).

Krivična istorija

Krivični dosije može vas učiniti neprihvatljivim za turističku vizu za SAD, u zavisnosti od vrste počinjenog zločina. Ne dovode svi zločini automatski do neprihvatljivosti, ali može biti teže prevazići kriminalnu istoriju tokom procesa prijave. U zavisnosti od vaše specifične situacije, možda imate pravo da podnesete zahtev za „Odricanje od neprihvatljivosti“, što bi moglo povećati vaše šanse za odobrenje turističke vize. U ovom slučaju, najbolje je razgovarati sa advokatom za imigraciju kako biste razgovarali o vašim mogućnostima.

 

Izvor: Boundless.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0