10 stvari koje niste znali o Majamiju!

10 stvari koje niste znali o Majamiju!

Uber uveo novu Comfort opciju!
Cene zakupnina u Majamiju u padu. Ovo su najnoviji podaci
Sve što treba da znate o novim rokovima za povraćaj poreza

1. Majami je jedini veliki grad u Americi koji je osnovala jedna žena!

Grad je osnovala Julia Tuttle, koja je uverila naftnog tajkuna Henrija Flaglera da proširi svoju železničku prugu od Centralne Floride do Majamija. Prvi voz stigao je u grad Majami 1896. godine

2.To je jedini grad u SAD koji graniči sa dva nacionalna parka!

Majami je omeđen Nacionalnim parkom Everglades na zapadu i Nacionalnim parkom Biscayne na istoku.

3.Burger King je otvorio svoju prvu lokaciju upravo u Majamiju

Preteća lanca brze hrane osnovana je u Džeksonvillu kao Insta Burger King, ali su kasnije James McLamore i David R. Edgerton kupili tu franšizu sa sedištem u Majamiju, i preimenovali je u Burger King. Prva lokacija Burger Kinga otvorena je u Majamiju 4. decembra 1954. godine.

4.Zgrade u Majamiju nemaju podrume

Pokušajte kopati dovoljno duboko u i naićićete na vodu. Kuće na Floridi nemaju podrume, jer je zemlja na oko šest do devet metara iznad nivoa mora.

5. Prva krema za sunčanje je napravljena ovde, u Majamiju!

Iako je zaštitni losion već korišćen u Evropi, farmaceut Benjamin Green izumeo je svoju verziju u Majamiju, a kasnije je prodao Coppertone-u.

6.Majami je prestonica kruzera!

Luka Majami je najveca putnička luka na svetu – u 2017. godini oko pet miliona putnika prošlo je kroz ovu velelepnu luku.

7.Pesak na plažama Miami Beacha se uvozi!

Država Florida nedavno je potrošila 11,5 miliona dolara za uvoz peska kako bi obnovila obalu na Miami Beachu koja je i dalje erodirana morskim talasima.

8.Majami ima jednu od najvećih kolekcija Art Deco zgrada na svetu!

Postoji više od 800 istorijskih Art Deco zgrada na Miami Beachu! Iako grad obiluje modernim apartmanima, postoji veliki broj zgrada koje čuvaju sećanje na glamurozni Art Deco pokret

9.Poreklo imena “Magic City”!

Majami je porastao sa populacije od hiljadu do pet miliona stanpvnika u jako kratkom roku. Nadimak „Magic City“ dolazi zbog njegovog “magično”brzog rasta.

 

10.Nekada su postojali bankomati specijalizovani za ljude na rolerima!

Godine 1996. Citi banka je instalirala svoj prvi ATM za korisnike na rolerima. Ova ideja banke omogućila je velikom broju ljudi na rolerima olakšan i brzi pristup bankomatima na Miami Beachu!

COMMENTS

WORDPRESS: 0