10 visoko traženih poslova u SAD koje možete raditi od kuće

10 visoko traženih poslova u SAD koje možete raditi od kuće

Danas je Vaskrs. Hristos Vaskrese svima pravoslavnim vernicima
Milijarde su stigle na južnu Floridu: Ko je od stranaca ove godine najviše kupovao kuće
Najbolji gradovi u Americi za proslavu Nove godine

Mogućnosti za posao na daljinu mogu biti sve manje, ali postoji na desetine sporednih poslova koje možete raditi da zaradite dodatni novac bez napuštanja udobnosti svog doma – od kojih neki mogu platiti i preko 30 dolara na sat.

FlexJobs, jedna od najpopularnijih platformi za pronalaženje mogućnosti za rad od kuće, zabeležila je porast od 28% u broju udaljenih poslova sa skraćenim radnim vremenom na svojoj stranici u poslednjih 12 meseci, kaže Kathy Gardner, potpredsednica za komunikacije u kompaniji FlexJobs, kaže CNBC Make It.

FlexJobs je identifikovao 25 traženih ponuda koje se mogu obaviti od kuće, na osnovu lista iz više od 58.000 kompanija na svojoj platformi objavljenih između januara i marta 2023.godine. Ovi poslovi imaju desetine aktivnih oglasa i nude mogućnosti udaljenog, skraćenog radnog vremena.

Dok se ukupan broj sati razlikuje od uloge do uloge, većina poslova na FlexJobs listi zahteva posvećenost od 10-20 sati nedeljno, kaže Gardner.

Evo 10 traženih sporednih poslova koje se mogu obaviti od kuće i koliko plaćaju, prema FlexJobs-u, sa procenama plata iz Payscale-a:

  1. Pisac (29 dolara po satu)
  2. Menadžer projekta (37 dolara po satu)
  3. Prevodilac (21 dolara po satu)
  4. Urednik (27 dolara po satu)
  5. Grafički dizajner (24 dolara po satu)
  6. Knjigovodja (19 dolara po satu)
  7. Virtuelni asistent (17 dolara po satu)
  8. Menadžer društvenih medija (26 dolara po satu)
  9. Evaluator pretraživača (24 dolara po satu)
  10. Izvršni asistent (29 dolara po satu)

Rašireno usvajanje rada na daljinu stvorilo je više mogućnosti za ljude da pronađu fleksibilne, onlajn poslove u različitim industrijama. Ovo se posebno odnosi na finansijsku industriju, vladu i zdravstvenu zaštitu. Poslednjih godina, mnogo ljudi je počelo da traži poslove koje mogu da rade od kuće, zbog brojnih prednosti koje takav način rada pruža.

Kako navodi novi izveštaj kompanije FlexJobs, poslodavci angažuju najtraženije radnike na daljinu sa skraćenim radnim vremenom za pisanje, uređivanje i dizajn. Među najtraženijim pozicijama nalazi se “pisac”, a sve veća potražnja postoji za udaljenim tehničkim piscima koji kreiraju korisničke priručnike, opise proizvoda, referentne vodiče i druge resurse za tehnološke proizvode i usluge.

Osim toga, postoji velika potražnja za grafičkim dizajnerima koji mogu zaraditi i do 145 dolara po satu na platformi Upwork. Iako se ovi poslovi čine primamljivim, važno je da se kandidati upoznaju sa svim detaljima posla pre nego što počnu da rade. Uključujući procenu koliko vremena realno mogu posvetiti poslu nedeljno, kako bi se izbegao burnout.

Prema rečima stručnjaka, neki poslovi poput knjigovodstva ili grafičkog dizajna imaju fleksibilnije radno vreme u odnosu na druge poslove, ali je i dalje važno da se zna kakvi su svi uslovi rada. Stoga, ako klijent ne želi da potpiše ugovor, nije precizan u vezi sa obimom posla ili je spor u komunikaciji, potencijalni kandidati bi trebalo dvaput da razmisle pre nego što se obavežu.

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0