14 stvari koje možete videti samo na Floridi

14 stvari koje možete videti samo na Floridi

Želite da kupite američko državljanstvo? Evo koliko sada košta za strane investitore
Želite biti deo ekipe „Money Heist“? Prijavite se brzo jer stižu u Majami
Nove mere daju rezultate: Miami Beach tih i miran nakon prvog Spring Break vikenda

Florida je jedno od najboljih mesta na svetu! Od Sunca i prelepih plaža, ona ima toliko toga da ponudi svojm stanovnicima i onima koji je posećuju. A ako vam se iznenađenja dese kada je posećujete prvi put, onda ćete imati sreće. Postoji toliko jedinstvenih stvari koje možete pronaći samo na Floridi, što je ono što ovu državu čini tako posebnom. Evo nekoliko razloga zašto je Florida tkao izuzetna i voljena.

#1 Najbolje plaže u Sjedinjenim Državama

Plaža Siesta na Siesta Key u blizini Sarasote ima pesak sastavljen od 99% kvarca, što ga čini hladnim na vašim nogama čak i u najtoplijim danima. Često se naziva najboljom plažom u čitavoj Americi, a proglašena je i najlepšom plažom Sjedinjenih Država na TripAdvisor-u 2015.godine.

Adresa: 948 Beach Rd, Sarasota, FL 34242

#2 Koralni zamak

Koralni zamak u Homestead-u je potpuno samostalno izgradio zaljubljeni Letonac. Živeo je sam u svojoj kreaciji i vodio turističke ture sve do svoje smrti.

Adresa: 28655 S Dixie Hwy, Homestead, FL 33033

#3 Whimzeyland

Whimzeyland, ili The Bowling Ball House, je živopisni raj za umetnike u Safety Harbour-u, ukrašen jarkim bojama, svim vrstama dvorišne umetnosti i da – tonama kugli za kuglanje, naslikanim i raspoređenim na različite načine. Teško je to objasniti, ali svaku vredi videti lično.

Adresa: 1206 3rd, St N, Safety Harbour, FL 34695

#4 Najstariji grad u državi

St. Augustine je jedan od najlepših istorijskih i najstarijih gradova Floride. Možete posetiti najstariju tvrđavu u državi, nekoliko neverovatnih muzeja, vrhunski državni park (Anastasia Island) i mnogo sjajnih prodavnica i restorana.

Adresa: St. Augustine, FL

#5 Bok Tower Gardens

Bok Tower Gardens u jezeru Wales ima romantične, prostrane vrtove, utočište za ptice i neverovatnu kulu od 205 stopa.

Adresa: 1151 Tower Blvd, Lake Wales, FL 33853

#6 Stiltsville, Florida

Nećete naći drugo mesto kao što je Stiltsville, Florida. Smeštene pored Biscayne zaliva, ove kuće na vodi datiraju iz 1930tih. Čovek po imenu „Crawfish Eddied Walker“ izgradio je prvu kolibu na stubovima iznad vode, a tokom godina je izgrađeno još njih. Međutim, na kraju, 27 objekata su opustošili uragani, požari i još mnogo toga. Nekoliko ih je još uvek ostalo i mogu se videti čamcem, za radoznale (avan)turiste.

Adresa: Biscayne Bay, FL

#7 Venecijanski bazen (Venetian Pool)

Venecijanski bazen u Coral Gables-u je pretvoren iz napuštenog kamenoloma korala u impresivan bazen stilizovan po Veneciji, Italija, 1924.godina. To je najveći slatkovodni bazen u državi, i jedini bazen naveden u Nacionalnom registru istorijskih mesta.

Adresa: 2701 De Soto Blvd, Coral Gables, FL 33134

#8 Jules Undersea Lodge

Ovo je jedini podvodni hotel u državi, a gosti moraju biti sertifikovani za ronjenje kako bi stigli do svoje sobe!

Adresa: 51 Shoreland Dr, Key Largo, FL 33037

#9 Cassadaga

Ovaj spiritualni kamp koji se nalazi u okrugu Volusia je čitava zajednica koju čine vidovnjaci i medijumi, osnovana 1894.godine. Danas mnogi posetioci šetaju kroz zajednicu koja vam može ponuditi prognoze vidovnjaka i druga jedinstvena zaustavljanja.

Adresa: Cassadaga, Florida

#10 Morikami muzej i japanske bašte

Ovaj jedinstveni muzej u Delray Beach-u je spokojan i poseban testament poslednjeg člana kolonije Yamato koji je ostao u gradu posle Drugog svetskog rata. Ima dve muzejske zgrade, odličan restoran i mnoge popularne festivale.

Adresa: 4000 Morikami Park, Rd, DelRay Beach, FL 33446

#11 Istraživački centar Skunk Ape

Ova kičasta atrakcija pored puta na Tamiami Trail-u u Ochopee-ju ima kamp, izložbe i obilaske Everglades-a koja obuhvataju i istraživanje Bigfoot-a.

Ovo je jedinstvena i zabavna stanica, posebno za decu.

Adresa: 40904 Tamaiami Trail E, Ochopee, FL 34141

#12 Butterfly World

Da li ste znali da je prvi i najveći park leptira u državi upravo ovde na Floridi? Kladim ose da bi putovanje do ove atrakcije u Coconut Creek-u sjajan izlet za celu porodicu.

Adresa: 3600 West Sample Road, Tradewinds Park Rd, Coconut Creek, FL 33073

#13 Spook Hill

Spook Hill je čudna atrakcija Floride, u Wales jezeru. Posetioci koji prate postavljena uputstva posmatraće kako se njihovi automobili kotrljaju uzbrdo, prkoseći gravitaciji.

Adresa: Lake Wales, FL 33853

#14 The Ringling Museum

Muzej umetnosti John and Mable Ringling se nalazi u impresivnoj zimskoj kući cirkuskog magnata u Sarasoti. Zadivljujuća umetnost i arhitektura, ljupke bašte i cirkuski muzej su samo neki od razloga za posetu.

Adresa: 5401 Bay Shore Rd, Sarasota, FL 34243

 

Izvor: Onlyinyourstate.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0