15 najboljih mesta Amerike u kojima možete živeti i dočekati penziju

15 najboljih mesta Amerike u kojima možete živeti i dočekati penziju

Florida na trećem mestu po broju beskućnika u 2022.godini
Kada će biti ukinute restrikcije na putovanja u SAD?
Da li ste znali da Amerika ima dve zvanično priznate zastave? Evo kako izgleda ona manje poznata

U.S. News & World Report su rangirali vodeća mesta u kojima se možete skrasiti – a na listi su se našla tri grada Kolorada!

Gde živeti? To je ogromno pitanje na pameti skoro svakog Amerikanca trenutno. Dok ljudi žele da prodaju, traže promenu scenaria i mesta za srećan odlazak u penziju tokom 2021.godine i kasnije, rezultati najboljih mesta za život  u američkim vestima i svetskom izveštaju pomažu da se otrkije na kojim lokacijama u Sjedinjenim Državama se zaista vredi skrasiti.

Da bi se moglo pomoći u donošenju najinformisanijih odluka o tome gde je najbolje mesto za život (a i napredak!), U.S. News je proučavao podatke 150 najnaseljenijih metro područja u zemlji, uzimajući ih iz različitih izvora, uključujući Američki popisni biro, FBI, Američko ministarstvo rada i sosptvene interne resurse. Nakon toga je procenio i kategorizovao podatke za kriterijume poput dostupnosti stanova, poreza za penzionere, poželjnosti, snage na tržištu rada i opšteg osećaja sreće/kvaliteta života.

Na samom vrhu liste za najbolje mesto za život se nalazi Boulder, Colorado!

Prema proračunima izveštaja, Boulder se može pohvaliti najvećom ukupnom ocenom od 7,6, a za kvalitet života je ostvario ocenu od 8,8. Odmah nakon Bouldera se nalaze gradovi Raleigh i Durham, N.C., koji su izjednačeni na drugom mestu. Ove južne gradove slede drugi: Huntsville, AL, Fayetteville, ARK, Austin, TX. Iznenađeni ste što se Florida nije našla u top pet mesta? Ova informacija jeste čudna. Uprkos velikom broju Amerikanaca koji se ovih dana okupljaju na sunčanoj Floridi (posebno zbog penzionisanja), prva destinacija na Floridi koja se pojavila na ovoj listi je Napulj (Naples), koji dolazi na sedmo mesto a zatim Sarasota koja je na mestu broj devet.

Evo liste 15 najboljih mesta za život i penzionisanje, po navodima U.S. News & World Report-a:

1.       Boulder, Colo.

2.       Raleigh and Durham, N.C.

3.       Huntsville, Ala.

4.       Fayetteville, Ark.

5.       Austin, Texas

6.       Colorado Springs, Colo.

7.       Naples, Flo.

8.       Portland, Maine

9.       Sarasota, Flo.

10.   Portland, Ore.

11.   Boise, Idaho

12.   Ann Arbor, Mich.

13.   Des Moines, Iowa

14.   Denver, Colo.

15.   San Francisco, Calif.

Izvor: Realsimple

COMMENTS

WORDPRESS: 0