21 način kako da onlajn zaradite $100 dnevno

21 način kako da onlajn zaradite $100 dnevno

Balkanski ukusi stigli na južnu Floridu: Otvoren prvi food truck “Sheker Agha”
Ilon Mask optužuje WhatsApp za tajno prisluškivanje: Šta stručnjaci kažu o tome?
Novak Đoković u finalu Rolan Garosa

Postoji puno načina sa kojima možete zarađivati ako želite dodatni izvor prihoda ili želite da budete aktivni dok ne nađete pravi posao. Onlajn prilike su prava stvar za to!
U daljem tekstu ćemo videti neke od glavnih načina kako možete zarađivati onlajn, pa čak i do 100 dolara dnevno!


⦁ Google Adsense
Ako već imate svoju internet stranicu, Google Adsense je pravi način da dodatno zaradite. Sa ovom strategijom koja zapravo donosi novac, jednostavno se prijavite i Google vam dodeljuje kod koji ćete vi dalje kopirati na vaš sajt. Google dalje sam radi svoj posao a vi zarađujete svaki put kada neko klikne na reklame na vašem vebsajtu ili izvrši kupovinu. Obzirom da ova vrsta zarade zavisi od drugih, može trebati malo više vremena da zaradite svojih 100 dolara, međutim, kolika god da je suma u pitanju, biće na vašem računu bez velikog uloženog truda, a to je nešto, zar ne?

⦁ Linkovi u tekstu
Drugi način kako možete zaraditi novac jeste preko linkova u tekstu. Ako ne znate šta je to, pronađite bilo koji od članaka na internetu i pogledajte označene reči koje vas, klikom na njih, vode na drugi sajt.
Ovu informaciju verovatno niste znali ali postoji puno kompanija koje će platiti 100, 200 pa i više stotina dolara kako bi ste ubacili link ka njihovom sajtu u svoj tekst!
Ono o čemu morate razmisliti (i što je loša strana ovog predloga) jeste to što je ovakav vid zarade protiv Uslova korišćenja samog Google-a. Ako planirate da zarađujete na ovakav način, imajte na umu da će vaš sajt, u toku dužeg perioda vremena, najeverovatnije biti ugašen. Ako, pak, vodite računa i zarađujete na ovakav način oprezno i s vremena na vreme, nećete imati problema.

⦁ Sponzorisane objave
Sa plaćenim, odnosno sponzorisanim, objavama, određena kompanija vas plaća da pišete o njihovomp roizvodu na vašem vebsajtu. Ovo je sjajan način da zaradite dodatni novac jer se možete dogovarati oko cene koja vam odgovara i vaša zarada može premašiti nekoliko hiljada dolara mesečno.
Ako planirate da se bavite ovim načinom zarade i promovišete nečije proizvode na sopstvenom sajtu, budite sigurni da promovišete ono u šta zaista verujete i za šta znate da nosi određenu vrednost. Ako budete promovisali sve zbog veće zarade, možete izgubiti poverenje vaših čitalaca.


⦁ Promotivni marketing
Ova vrsta zarade može biti vrlo lukrativna. Promotivni marketing predstavlja promovisanje klijenata poput internet brokerskih kuća, banaka i mnogih drugih. Ovakve kompanije plaćaju puno ako ste spremni da ih promovišete na vašem sajtu.
Iako će se vrsta saradnika razlikovati u zavisnosti od oblasti u kojoj se nalazite, imajte na umu da će vam neke kompanije platiti do 100 dolara po konverziji. Nije previše teško početi zarađivati ozbiljan novac sa ovakvim načinom poslovanja.

⦁ Reklame
Reklame su veoma slične prvoj opciji koja je pomenuta, Google Adsense-u, međutim razlika je u tome što posetilac vašeg sajta ne mora da klikne na reklame kako biste vi zaradili novac. Razmišljajte o ovim reklamama kao o bilbordima koji stoje na vašem sajtu. Na ovakav način, bivate plaćeni na osnovu broja puta koliko su viđene reklame bez obzira na radnje posetilaca. Upravo zbog ovoga će se vaša zarada menjati, odnosno rasti, vremenom kako vaš sajt i broj posetilaca rastu.

⦁ Onlajn pisanje
Ovo je sjajan način zarade ako volite da pišete i ako vam ne smeta da zarađujete sa malo aktivnog rada. Druga pogodnost ovog načina zarade jeste što se za vas može čuti ako pišete za veće kompanije i njihove internet stranice. Ako ste početnik, vaše zarade po člancima koje pišete mogu biti male ali kako napredujete, svaki članak koji napišete će biti plaćen sve više i više. Možete birati temu o kojoj ćete pisati, za koga ćete pisati i za koliku sumu novca.

⦁ Dobijanje novih klijenata za vaše poslovanje
Ako je vaše poslovanje zasnovano na pružanju usluga, velika preporuka bi bila da započnete svoj blog ili sajt koji možete koristiti za pridobijanje novih klijenata. Ovo vam može pomoći da izgradite bazu klijenata, što je mnogo zabavnije i lakše od dosadnih telefonskih poziva ili održavanja seminara.

⦁ Obučavanje
Ako imate znanje u određenom polju, možete iskoristiti internet kako biste izgradili svoje poslovanje tako što ćete obučavati druge. Koliko ćete zarađivati zavisi od oblasti u kojoj ste ali, po skorijim statistikama, izvršni treneri mogu zarađivati i do 325 dolara na sat dok poslovni treneri mogu zarađivati više od 235 dolara na sat. Sa druge strane, oni koji se odluče za life coaching mogu zarađivati približno 150 dolara na sat.

⦁ ’Prodavanje’ potencijalnih klijenata
Mnoge osiguravajuće kuće (i mnogi drugi) su spremni da plate potencijalne kupce koji su generisani upravo na vašem sajtu! Te kompanije znaju da plaćaju između 35 i 100 dolara po potencijalnom klijentu!
Imajte na umu da nisu samo kompanije za životno osiguranje spremne da plate za generisanu bazu podataka klijenata. Postoji mnoštvo različitih načna i strategija za zaradu koristeći svoju bazu podataka, pa budite sigurni da ste razmotrili sve mogućnosti.

⦁ Digitalni proizvodi
Postoji mnogo digitalnih proizvoda uz pomoć kojih možete dodatno zaraditi na svom sajtu. Na primer, ako promovišete svoj proizvod, poslovanje ili određenu veštinu koju želite naučiti druge, kao dodatne opcije koje možete ponuditi na vašem sajtu i (za simboličnu sumu) naplatiti mogu biti u vidu PDF verzija dodatnih informacija, videa kako lakše savladati i naučiti tehniku o kojoj govorite ili dodatni materijal koji će posetiocima vašeg sajta značiti u procesu učenja i informisanja.
Još jedan primer digitalnih proizvoda jesu široke mogućnosti štampe. Mnogi onlajn prduzetnici stvaraju digitalne proizvode koje njihovi kupci mogu da štampaju kod kuće i često na ovakav način zarade dosta, dok je simbolična suma preuzimanja uzoraka za štampu sasvim odgovarajuća za vaše klijente.

⦁ Onlajn kursevi
Skoro svaki digitalni proizvod možete da napravite sami. To može biti PDF, set video snimaka ili kurs – šta god mislite da odgovara vašem poslovnom modelu. Imajte na umu da morate dostavljati robu na vreme i da morate osigurati da vaš proizvod bude kvalitetan. Ako prodajete loše proizvode samo kako biste zaradili, vrlo brzo ćete izgubiti reputaciju i buduću zaradu.

⦁ Investicione dobiti
Kao bilo ko drugi, i vi možete da otvorite onlajn brokerski račun i kupujete ETF-ove (Exchange Traded Fund) ili akcije. Ovim načinom možete zaraditi dosta novca na dnevnom nivou i ovakav prihod može biti jedan od najdražih jer je u potpunosti pasivna vrsta zarade.
Imajte na umu da je presudno imati tradicionalna ulaganja pored vašeg poslovanja koja vam mogu pomoći da povećate prihod. Možete otvoriti naloge na sajtovima poput Scottrade, TD Ameritrade ili drugim sajtovima brokerskih posrednika i to je to.

⦁ Uzajamno pozajmljivanje (Peer to peer Lending)
Postoji opcija Peer to peer pozajmljivanja. Sa sajtovima kao što je, recimo, Lending Club, investitori i oni koji uzimaju zajam se mogu povezati radi obostrano korisnih finansijskih transakcija. Što se tiče ulaganja, možete ulagati u zajmove sa više sredstava za pojedince koji treba da pozajmljuju novac širom Sjedinjenih Država. Povraćaj ovih kredita je visok, a vi možete da koristite ove platforme da bisgte sebi stvorili pasivni prihod, istovremeno pomažući nekome. Neki od Peer to peer lending sajtova na koje se možete prijaviti su Lending Club, Prosper, Upstart i Funding Circle.


⦁ Ulaganje u nekretnine sa nagomilanim sredstvima
Postoji puno sajtova za investiranje u nekretnine. Poput sajta Fundrise, možete dodati novac na vaš račun i profesionalni investitori će uložiti vaš novac u vaše ime i isplatiti vam dividende. Ako želite da investirate u nekretnine bez problema kojima se morate baviti kao stanodavac, ovo je odličan način da započnete zarađivanje, koji možete započeti i sa 500 dolara kao početnim ulogom.

⦁ Sponzorisane objave na društvenim mrežama
Kao i sponzorisani postovi o kojima smo prethodno govorili, sponzorisane objave su način plaćanja od strane kompanija koje vas plaćaju da objavljujete postove o njima na društvenim mrežama poput Facebook-a, Instagrama, Twitter-a i mnogih drugih.

⦁ Prodaja stvari onlajn
Još jedan od načina kako možete zaraditi onlajn jeste tako što ćete prodavati stvari koje želite ili stvari koje dobijete besplatno od klijenata koje sponzorišete na društvenim mrežama. Takođe možete prodavati sopstvene rukotvorine. Ako imate malo vremena i ne mrzi vas da napravite besplatan odglas na Facebook-u ili Craigslist-u, ovo je sjajan način da zaradite dodatan novac.

⦁ Prodaja proizvoda
Kao i prodaja stvari koje sami napravite, možete prodavati i druge proizvode na internetu. Ako ste kreativni i volite da istražujete, možete pronaći različite proizvode koje možete prodati drugima. Ovo može značiti i otkazivanje isporuke proizvoda koje prodajete kao pridruženo preduzeće ali takođe kasnije može značiti i predstavljanje sopstvenog proizvoda za prodaju.
Ova opcija nudi puno mogućnosti i prostora za vašu kreativnost i želju za radom.


⦁ YouTube oglasi
YouTube oglasi su jednostavni jer sve što trebate da uradite jeste da ih uključite kada objavite video. Naravno, ovom strategijom ćete više zaraditi što više gradite gledanost videa

⦁ Kupovina i prodaja vebsajtova

Ljudi često kupuju i prodaju internet stranice zbog različitih razloga. Ako znate koji sajt da kupite, i ova praksa može biti izvor pasivnog prihoda.
Flippa.com je jedan od sajtova na kojem možete proveriti sajtove koji su trenutno na prodaju.

⦁ Sponzorstvo brenda
Ova strategija se koristi uz sponzorisane postove, ali zahteva mnogo više uključenosti. Mnogi vrendovi žele više od sponzorisanog posta kada sarađuju sa vama i često su spremni da plate neku vrstu sponzorskog paketa koji uključuje pisani sadržaj poput video zapisa, pisanog sadržaja, slika i sl.

⦁ Knjiga ili eKnjiga
Na kraju, uvek možete razmisliti o tome da napišete knjigu. Knjige se mogu prodavati iznova i iznova i biti pasivni izvor prihoda pa – ako volite pisanje i imate nešto o čemu biste želeli pisati – ovo je pravi posao za vas!

Iako su ovo neki od načina na koje možete zaraditi putem interneta, ova lista nije sveobuhvatna. Postoje Facebook oglasi, arbitraže u maloprodaji, članstva u grupama i mnogo drugih strategija.
Ako morate da zaradite više novca sa strane, ne zaboravite da razmislite o svim različitim načinima i predlozima. Čak i ako vam većina ovih strategija ne zvuči previše zabavno, velike su šanse da je jedna od ovih ideja savršena za vaš životni stil i ciljeve. Počnite da zarađujete putem interneta i sigurno se nećete pokajati!

Izvor: Forbes 

COMMENTS

WORDPRESS: 0