25 stvari koje morate da uradite ukoliko živite u Majamiju

25 stvari koje morate da uradite ukoliko živite u Majamiju

U 2021. rekordno nizak rast broja stanovnika u SAD. Ovo su država sa najvećim porastom stanovnika
Miami Seaqarium se otvara nakon sedam meseci
Proslava dana Svetog Save u Srpskoj Crkvi u Majamiju

Lista stvari koje treba da uradite kada je Majami u pitanju je veoma dugačka. Hajde da ovu godinu učinimo godinom kada ćemo uraditi sve one stvari za koje kažemo da ćemo ih ispuniti svake godine (a nikada to ne uradimo)! Evo liste želja koju obavezno morate ispuniti – u Majamiju!

 

 1. Posetite Koralni zamak

Daleko je i veoma čudno mesto, ali morate ga bar jednom posetiti. Da, u pitanju je Koralni zamak. Izgradio ga je Edward Leedskalnin između 1923. i 1951.godine i sastoji se od preko 1.100 tona misteriozno izvajanih koralnih stena – sve je navodno stvorio sam Leedskalnin. Neki kažu da je sagradio zamak u čast neuzvraćene ljubavi. Drugi misle da je imao natprirodnu moć. U svakom slučaju, Koralni zamak je jedinstveno iskustvo u Majamiju koje morate da prekrižite sa liste.

Muzej Koralni zamak, 28655 South Dixie Hwy.; Miami; 305-248-6345

 

 1. Tag Miami Marine stadion

Ne zagovaramo vandalizam. Ok, možda malo. Stadion Miami Marine, smešten na Virginia Key, je samo još jedan od jedinstvenih arhitektonskih dragulja Majamija koji je skoro pa bačen pored puta. Osuđena još od 1992.godine, ova spoljašnja arena je preuzeta od strane uličnih umetnika koji su prefarbali gotovo svaki pedalj ove strukture. Jednog dana će mu možda biti vraćen nekadašnji sjaj, ali u međuvremenu se možete prikrasti i dodati svoje ime na listu vandala koji su ga pretvorili u jednu od najlepših galerija grafita u Majamiju. Samo nemojte da zabrljate tuđu fresku dok ste tamo!

 1. Protrčite pored aligatora u Shark Dolini

Petlja od 15 milja unutar nacionalnog parka Everglades je omiljena za bajkere, planinare i trkače, a zvezde ovog mesta su lenji aligatori koji imaju zapažene uloge duž ovih staza. Ne petljajte se sa njima, već uživajte u njihovom prisustvu dok radite na svojoj kondiciji.

36000 SW Eight Street, na Tamiami stazi; 305-221-8455 ili posetite njihovu stranicu klikom OVDE.

 

 1. Napijte se u baru na krovu tokom zime

Verovatno nema većeg zadovoljstva od ispijanja pet mohita sa panoramskim pogledom na Majami, dok uživate u blagom vremenu od 24 stepena tokom januara. Takođe, slanje fotografija na kojima se bavite navedenom aktivnošću prijateljima sa severa učiniće to mnogo slađim.

 

 1. Posetite Deda Mrazovu začaranu šumu

Jedini božićni tematski park u Majamiju je itekako deo liste! Imaju vožnje, igre, rođendani, karnevali, Deda Mraz, hiljadu kolica punih dece koja bi zaista trebala biti u krevetu, slonove uši i još mnogo, mnogo toga!

7900 CB 40th St, Miami; poseta stranici klikom OVDE.

 

 1. Rezervišite svoje mesto za turu Vizcaye

Ne pojavljujte se samo sa prijateljima već napravite i nekoliko instagram fotografija u vrtu, a zatim idite dalje! Slušajte pametne dame kako vam govore o tome kako je fini porcelan James Deering-a potonuo u Titaniku i pogledajte onu hladnu kadu koja bi pumpala morsku vodu iz zaliva kako bi mogao da natopi svoje bolne udove.

3251 C Miami Ave, Miami; poseta stranici klikom OVDE.

 

 1. Idite na venecijanski bazen

Hoteli sa bazenima u Miami Beach-u ne mogu da se porede sa venecijanskim bazenom. Izgrađen 1923.godine od kamenoloma koralskih stena, bazen se napaja izvorskom vodom iz podzemnog vodonosnog sloja i svakodnevno se prazni u proleće i leto. Pa ako neko dete odluči da ne može dovoljno brzo da stigne do toaleta, sutradan će voda biti potpuno nova (i čista)!

2701 de Soto Boulevard, Coral Gables; 305-460-5306

 

 1. Rezervišite svoje mesto za turu Stiltsville-a

Stiltsville je poput Kipa Slobode po tome što ga većina lokalnog stanovništva nikada nije videla izbliza. Sedam kuća smeštenih u plićaku Biscayne Bay-a je arhitektonska neobičnost kojoj su dani odbrojani. Ako imate prijatelja sa čamcem, možete krstariti po okolini i videti ih, ali bolji način je da krenete u obilazak turom HistoryMiami-ja i naučite neke zabavne činjenice dok ste tamo.

 

 1. Vozite se vazdušnim brodom u Everglades

Bolje idite tamo što pre možete i iskusite divljinu pre nego što glupi pitoni pojedu apsolutno sve!

 

 1. Popijte kafu i pojedite kolače u kafeu Versailles

Da, možete ići u Sergio’s ili La Carreta. Ali ako niste bili u Versailess-u bar jednom u svom životu, obavezno se postarajte da odete!

3501 SW 8th St, Miami; 305-441-2500

 

 1. Berite jagode

Evo nekoliko mesta koja su odlična za ovaj preslatki sport. Kliknite OVDE kako biste videli listu.

 

 1. Stanite u red za kolače od cimeta i Knaus-berry farme

Sezonski dobavljač lepljivih, slatkih peciva u Majamiju je toliko sjajan da je stavljen u Nacionalni registar kulinarske baštine!

15980 SW 24th St, Homestead; posetite stranicu klikom OVDE.

 

 1. Plešite na stolu u Mango’s-u

Još jedna stvar na listi kojoj se lokalci smeju, ali noć u Mango-u vas nikada neće razočarati. Latino žarište je glavno na Ocean Drive-u više od 25 godina i nadmašilo je sve klubove i modele koji dolaze i prolaze. Ako imate priliku da plešete na šanku, trebalo bi da je iskoristite!

900 Ocean Dr, Miami Beach; 305-673-4422 ili posetite stranicu klikom OVDE.

 

 1. Idite u Calle Ocho

Plešite salsu u Ball & Chain-u ili se družite i slušajte nekog nostalgičnog kubanskog svirača u Hoy Como Ayer. Posetite Domino Park, popušite cigaru i provedite prelep dan baš na ovom mestu i na ovakav način!

 

 1. Idite na Calle Ocho ulični festival

Glavna traka u Maloj Havani se zatvara svake druge nedelje u martu kako bi se napravilo mesto za 10 bina, prodavaca hrane i kulturnih aktivnosti u najvećem slavlju latinske kulture u zemlji.

 

 1. Napijte se voćnim vinom na Schnebly’s-u

Južna Florida nije baš zemlja vina. Naša močvara nije baš gostoljubiva za uzgajanje otmenog grožđa. Umesto toga, Schnebly’s flašira vina napravljena od ličija, avokada, manga i drugog voća koje raste u našim dvorištima. Samo pazite na slatki vinski mamurluk.

30205 SW 217th Ave, Homestead; posetite stranicu klikom OVDE.

 

 1. Posetite budistički hram

Niste znali da u Majamiju ima budističkih hramova, zar ne? Pa možete otići u posetu i probati da popravite sve što vam se ne sviđa u vašem životu – razmišljajući, jer tamo možete pronaći radionice meditacije vikendom.

15200 SW 240th St, Homestead; posetite stranicu klikom OVDE.

 

 1. Idite na Miami Broward festival

Ne postoji bolja opcija za potpuno uživanje u živahoj karipskoj kulturi Južne Floride. Nađite hranu, muziku, ples i ogromno pokazivanje ljubavi i ponosa prema karipskoj kulturi.

 

 1. Popijte šejk kod „Robert is here“

Šejk od jagoda i limete, recimo. Dovoljno rečeno.

19200 SW 344th St, Homestead; posetite stranicu klikom OVDE.

 

 1. Posetite nudističku plažu

Halouver plaža je mesto gde možete biti potpuno slobodni.

10800 Collins Ave, Miami Beach

 

 1. Fotografišite u Wynwood-u

Ako ovo još uvek niste uradili – ne znamo šta da kažemo. Krenite odmah!

 

 1. Delite „kandi“ na ultra muzičkom festivalu

Deljenje kandija je jedna od negovanih tradicija ovog festivala elektronske muzike tokom celog vikenda. Međutim, ako EDM nije baš po vašem ukusu, posetite bilo koji od mnogih muzičkih festivala u gradu.

 1. Užinajte u Palata baru

Kraljice su konačno preseljene u svoj novi dom, tako da se čuveni trans ručak Palate može nastaviti na Ocean Drive-u. Gledajte kako najžešće dame Majamija prave spektakl dok ispijate svoju mimozu.

1052 Ocean Dr, Miami Beach; http://palacesouthbeach.com

 

 1. Zabavite se na Frost laserskom show-u nauke

Laserske emisije su bila popularna osnovna dela starog naučnog muzeja kada se nalazio u Coconut Grove-u. Sada lokalizovan u Museum Park-u u centru Majamija, the Phillip and Patricia Frost Science Museum nudi najnovije vrhunske tehnologije naštimovane na klasični, stari ritam.

 

 1. Ispijajte roze vino na Nikki plaži

Više od dve decenije, ceo Majami odlazi u ovaj klub na South Beach kako bi se zabavljao pod suncem, uživajući u švedskom stolu. Provedite popodne pijuckajući penšava i lepršava pića na dnevnom krevetu i doživite vrhunac uživanja u Majamiju.

 

Izvor: MiamiHerald

COMMENTS

WORDPRESS: 0