37,9 miliona Amerikanaca živi u siromaštvu, prema poslednjem popisu stanovništva

37,9 miliona Amerikanaca živi u siromaštvu, prema poslednjem popisu stanovništva

Nova uredba o policijskom času zabranjuje prodaju alkohola u prodavnicama na South Beach-u
FBI najavio stroge kazne za korišćenje lažnih kartica za vakcinaciju protiv COVID-19
“Back-to-School tax free holiday” počinje ovog ponedeljka

Prema podacima iz januara 2021. godine, 37,9 miliona Amerikanaca je živelo u siromaštvu, što čini 11,6% ukupne populacije, prema najnovijem izveštaju Biroa za popis stanovništva Sjedinjenih Država. To je uprkos činjenici da je Amerika na prvom mestu kao najbogatija nacija na svetu po BDP-u.

Broj koji je prijavio Biro za popis zasnovan je na zvaničnoj meri siromaštva, koja je ostala praktično nepromenjena od sredine 1960-ih. Izračunava se poređenjem prihoda pre oporezivanja sa pragom postavljenim na trostruku cenu minimalne ishrane 1963. godine.

Kao odgovor, Popisni biro je 2011. godine razvio Dopunsku meru za računanje siromaštva kao poboljšanje u odnosu na postojeću meru. U merenje uključuje i troškove osnovnih potreba kao što su hrana, odeća i komunalije, ali i vladine transfere i programe. Takođe uzima u obzir geografske razlike i veličinu domaćinstva. Stopa SPM-a za 2021. godinu iznosila je 7,8%, u poređenju sa zvaničnom stopom mjerenja siromaštva od 11,6%, uglavnom zbog vladinih olakšica tokom pandemije Covid-19.

Biro za popis stanovništva je za CNBC rekao da i zvanična mera siromaštva i dopunska mera siromaštva daju konzistentne podatke merenja siromaštva i da Biro kontinuirano nastoji da inovira i poboljša dizajn i merenje njihove statistike blagostanja.

NBC Chicago

COMMENTS

WORDPRESS: 0