4 grada na Floridi među najboljim mestima u SAD za kupovinu kuće na plaži

4 grada na Floridi među najboljim mestima u SAD za kupovinu kuće na plaži

Intervju: Bill Gould – Poznati američki roker pravi domaću rakiju neobičnog imena!
SIRI CUSTOM CARPENTRY – Uredite svoj stan ili poslovni prostor po meri!
Sve što treba znate o trećem stimulusnom čeku. Evo kako da pratite status vašeg novca

Kupovina drugog doma, bilo da se radi o kući na jezeru ili kući na plaži, za većinu je prilično značajna investicija. Ali to može doći sa mnogim prednostima kao što su dodatni prihod ako koristite prostor kao nekretninu za iznajmljivanje.

U aprilu je platforma za upravljanje iznajmljivanjem za odmor Vacasa objavila svoju godišnju rang listu 10 najboljih mesta za kupovinu kuće na plaži u SAD-u na osnovu najviših stopa ili godišnje stope povraćaja ulaganja.

Vacation rental management platform Vacasa released its ranking of the best places to buy a beach house this year.

Da bi odredio rangiranje, Vacasa je uradio sledeće:

 • Analizirali su podatke o prodaji kuća i učinku iznajmljivanja za odmor u poslednjih 12 meseci
 • Korišćeni su stvarni podaci o učinku za tržište u celini, gde su dostupni, za određivanje prosečnog bruto prihoda od zakupnine
 • Uzimaju se u obzir proseci sledećeg na svakom tržištu: porezi na imovinu, komunalije, HOA naknade, osiguranje i naknade za upravljanje imovinom za izračunavanje prosečne stope ograničenja
 • Važno je napomenuti da Vacasa predlaže kupcima da provere trenutne lokalne propise pre nego što odluče da kupe kuću na plaži jer različita područja imaju različita pravila o izdavanju imovine

Na mestu broj jedan, kao najbolje mesto za kupovinu kuće na plaži je:

#1 Lake Anna, Virginia

Srednji prihod od najma: 69,723 dolara

Srednja cena na listi: 385.000 dolar

Primer stope ograničenja: 12,08%

Lake Anna je drugo po veličini jezero u Virdžiniji, sa oko 200 milja obale. Podeljen je na dva dela: javnu stranu sa restoranima na obali i privatnu stranu gde komercijalne operacije nisu dozvoljene.

Jezero je takođe lako dostupno onima u Fredericksburg, Richmond, Charlottesville, Northern Virginia, and Washington, D.C. oblastima.

Kuće na jezeru protežu se kroz tri okruga sa mnoštvom opcija na obali koje nude veliku stopu od 12,1% za vlasnike kuća, navodi Vacasa.

Evo i ostalih mesta na listi najboljih mesta za kupovinu kuće na plaži:

 1. Lake Anna, Va.
 2. Hatteras Island, N.C.
 3. Navarre, Fla.
 4. Palm Coast, Fla.
 5. Surf City, N.C.
 6. Gulf Shores, Ala.
 7. Destin, Fla.
 8. North Topsail Beach, N.C.
 9. Rockaway Beach, Ore.
 10. 30A, Fla.

Ostrvo Hateras, Severna Karolina, zauzelo je drugo mesto na listi. Sastoji se od sedam sela, ovo područje privlači više od 2,5 miliona godišnjih poseta, navodi Vacasa.

Hatteras Island, North Carolina draws more than 2.5 million annual visits.

Takođe je deo Outer Banks-a, oblasti koja je dobila međunarodno priznanje zahvaljujući popularnoj Netflik emisiji „Outer Banks“ u kojoj glume Chase Stokes i Madelyn Cline.

Na ostrvu Hatteras, srednji godišnji prihod od zakupa je 58.556 dolara, srednja prodajna cena kuće je 412.500 dolara, a stopa gornje granice je 9,51%.

Treće mesto na listi je plaža Navara na Floridi, koja se nalazi istočno od Pensakole.

Prema Visit Florida-i, gosti koji prelaze most Navarre Beach često ga opisuju kao „prelazak u raj“ zbog stanja nalik zenu u gradu.

Prosečni godišnji prihod od zakupa u Navarre Beach je 50.207 dolara, dok je srednja prodajna cijena kuće 370.000 dolara, a stopa gornje granice je 8,05%.

Navarre Beach je poznata po svom prirodnom okruženju, mestima za piknik i kupanju.

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0