4 grada sa Floride među najboljim u SAD za pokretanje novog biznisa

4 grada sa Floride među najboljim u SAD za pokretanje novog biznisa

SAD proglasile vanrednu situaciju zbog koronavirusa!
Proizvod iz Srbije osvaja Ameriku. Više od 3500 Starbucks objekata opremljeno nameštajem iz Srbije
Amerika će dopustiti tinejdžerima da postanu CDL vozači kamiona u okviru test programa

Pokretanje malog biznisa je izazov, posebno u današnjim vremenima. Kako bi dali bilo kakvu prednost, preduzetnici dugo razmišljaju o tome gde otvoriti prodavnicu, uzimajući u obzir različite faktore. Upravo je to ideja najnovijeg rangiranja najboljih velikih američkih gradova za pokretanje biznisa sa finansijske veb stranice WalletHub, koja je uporedila podatke za 100 najvećih američkih gradova i rangirala ih na osnovu metrika kao što su prosečni troškovi poslovanja i dostupnost resursa za pokretanje.

Prema WalletHub-ovoj rang listi, evo sedam najboljih velikih američkih gradova za pokretanje malog biznisa u 2023. godini:

  1. Orlando, Florida
  2. Jacksonville, Florida
  3. Miami, Florida
  4. Tampa, Florida
  5. Durham, North Carolina
  6. Boise, Idaho
  7. Atlanta, Georgia

Orlando se našao na vrhu ove godine, zbog bliske povezanosti sa jednom od najvećih kompanija na svetu, The Walt Disney Company. Florida je zauzela prva četiri mesta na listi, uglavnom zbog kriterijuma kao što su niska nezaposlenost i relativno niske stope poreza na dobit. Međutim, tokom prošle godine, Florida je doživela reakciju brojnih korporacija, uključujući i Disney, koje su se suprotstavljale kontroverznom zakonu države koji zabranjuje diskusiju o seksualnoj orijentaciji ili rodnom identitetu u javnim školama, nazvanom „Ne govori gej“ od strane protivnika.

ORLANDO, FLORIDA - FEBRUARY 08: An entranceway to Walt Disney World on February 08, 2023 in Orlando, Florida. As Florida Gov. Ron DeSantis continues his push to punish Walt Disney Co. by taking control of the board of Disney's special taxing district, the company announced today a restructuring. As a result, Disney expects to cut costs by $5.5 billion and lay off roughly 7,000 employees, or about 4 percent of its global workforce. (Photo by Joe Raedle/Getty Images)

Za one koji ne žele da se presele na Floridu, gradovi kao što su Durham i Boise nude verodostojne alternative. Severna Karolina, na primer, rangirana je kao najviša država CNBC-a za poslovanja u 2022. godini, zbog jake ekonomije i bogatstva visokoobrazovanih radnika u hvaljenom području „istraživačkog trougla“.

Na dnu liste WalletHub-a, Vašington, D.C., završio je poslednji – uprkos tome što se može pohvaliti populacijom sa trećim najvećim udelom radno sposobnih ljudi sa fakultetskom diplomom. Glavni grad zemlje je takođe patio zbog nekih od najdužih prosečnih radnih nedelja i najvećih troškova poslovnog prostora.

Njujork je završio na 97. mestu. Njegova velika populacija i reputacija kao svetske finansijske prestonice čine ga privlačnim za preduzetnike. Ali Njujork je skupo mesto za poslovanje, sa relativno visokim stopama korporativnog poreza i nekim od najvećih troškova poslovnog prostora u zemlji, primetio je WalletHub.

Da bi odredio svoje rangiranje, WalletHub je ocenio gradove preko 19 ponderisanih metrika, uključujući cenu rada, pristupačnost poslovnog prostora, stope korporativnog poreza, zajmove i rizične investicije po glavi stanovnika i dostupnost obrazovanih radnika.

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0