7 najboljih plaža u Majamiju

7 najboljih plaža u Majamiju

Kako da se vratite u Sjedinjene Države ako ste izgubili zelenu kartu?
Koliko trucking kompanija ima u Americi?
Top 5 šoping centara u Majamiju

35 milja plaža Majamija idealne su za sve vrste ljubitelja plaža. Bez obzira da li tražite romantično mesto za šetnju ruku pod ruku, epsko mesto za hvatanje talasa ili porodičnu destinaciju, postoji mnogo opcija na obali u najpoznatijem gradu Sunčane države. Sa svojim toplim vremenom, kristalno čistim vodama Atlantskog okeana i širokim izborom lokacija, Majami takođe ima neke sjajne plaže na kojima možete roniti. I ne samo to, na Floridi ćete naći jedini živi koralni greben u kontinentalnim Sjedinjenim Državama. U stvari, greben Floride je treći po veličini koralni greben na svetu, a trakt grebena počinje blizu Majamija. Pa šta čekate? Uzmite masku i peraja, kupaći kostim, pravac ka Suncu i zaronite! Evo nekih od najboljih plaža u Majamiju.

#1 Matheson Hammock Park

Matheson Hammock Park Miami Florida Aerial View

Matheson Hammock Park se nalazi na poluostrvu koje se proteže do Biscayne zaliva (Biscayne Bay). To je veštaćki atolski bazen, koji se prirodno ispere plimnim dejstvom zaliva. Ova kružna plaža je veoma popularna među porodicama koje dolaze da uživaju u njenim toplim, sigurnim vodama i prelepim pogledima na plažu. Park takođe ima marinu sa punom uslugom, snack barom i restoranom, kao i dosta mesta za slikoviti piknik i staze u prirodi.

#2 South Beach, Majami

Best Beaches in Florida

South Beach (SoBe) je suštinsko iskustvo Majamija. Smešten na južnom kraju Miami Beach-a, South Beach je najpoznatiji deo Miami Beach-a. Savršen je za razglednicu sa svojim živoplavim talasima koji zapljuskuju svetlucavi beli pesak. Art Deco hoteli se nalaze na obali, a tu je i čudna kolekcija raznobojnih spasilačkih koliba koje su potpuno jedinstvene za Majami i čine sjajne objave na Instagramu.

#3 Haulover Beach Park – Majami, Florida

Haulover Beach je najpoznatija i najstarija zvančno priznata javna nudistička plaža na Floridi. Majami je poznat po svom opuštenom stavu, pa nije ni čudo da je njegova nudistička plaža na odličnoj lokaciji na Miami Beach-u. Haulover Beach Park ima praškasti meki pesak i divnu toplu vodu koja je savršena za uživanje u golišavom ronjenju.

#4 Lummus Park Beach

Miami Beach Ocean Drive Aerial Lummus Park

Lummus Park se nalazi u naselju South Beach u Majamiju. Atlantski okean se graniči sa plažom sa jedne strane i legendarnim Ocean Drive-om sa druge strane. Dođite ovamo da vidite izlazak Sunca i videćete mesto prepuno rolera, trkača, šetača i biciklista. Ako se ne osećate baš toliko energično kao i oni, idite na plažu i iznajmite ležaljku i suncobran (ili samo ponesite peškir) i uživajte u sunčanju, kupanju i posmatranju tih energičnih ljudi.

#5 Crandon Park

Crandon Park je opuštena velika plaža koja se uliva u Key Biscayne. Topla bistra voda je mirna i plitka, što ovo mesto čini popularnim među porodicama. Crandon Park je takođe jedno od najboljih mesta u Majamiju za ronjenje sa ajkulama dok plivaju oko plitkih voda grebena – vode su ovde duboke od 6 do 8 stopa. Ronjenjem uz morsku travu ćete uočiti mangrove (mangrove snappers), papagaje, rakove, škampe, morske zvezde i puff ribu.

#6 Sunny Isles Beach

Sunny Isles Beach. Original public domain image from Flickr

Sunny Isles Beach je barijerno ostrvo koje se nalazi na pola puta između Majamija i Fort Loderdejla. Sa dve milje luskuzno mekog peska, tirkizne vode i dugačkog, prelepog pristaništa, ima mnogo stvari koje treba raditi, na primer, plivanje, sunčanje, ronjenje, jedrenje zmajem i pecanje. Spasioci su na dužnosti, a luskuzne hotelske zgrade gledaju na njenu zlatnu obalu.

#7 Bal Harbour Beach

Bal Harbour, Surfside, Miami Beach, Miami

Naći ćete Bal Harbour na severnom delu Miami Beach-a. Sa svojim belim, sitnim peskom i blistavim vodama Atlantskog okeana, ova prelepa plaža se proteže na jednu milju. Plaža Bal Harbour je mirna i opuštajuća plaža prepuna luksuza, prodavnica, odmarališta i stanova. To je omiljeno žarište bogatih i slavnih.

 

Izvor: Bigseventravel.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0