7 najlepših mesta za romantično putovanje u SAD

7 najlepših mesta za romantično putovanje u SAD

10 stvari po kojima je Amerika poznata
6 najboljih destinacija za road trip iz Majamija
10 prelepih mesta na Floridi za koje niste znali da postoje!

Bez obzira da li želite da odete na romantično putovanje ili da proslavite poseban dan, Sjedinjene Države imaju beskrajne šarmantne gradove i mesta za istraživanje. Od odmarališta na obali okeana gde možete da posmatrate zalazak Sunca do prijatnih planinskih skrovišta usred ničega, postoje beskrajne opcije za vikend. Spremni da budete voljeni?

#1 Medison, Džordžija

Tražite gde da odvedete svoju voljenu osobu u The Peach State-u? Madison u okrugu Morgan je idealan za parove koji uživaju u šetnjama ruku pod ruku jer je grad u kojem se može uživati šetajući. U stvari, nalazi se na Antebellum stazi; Medison je poznat po svojimprelepim domovima pre Rata. Najbolji način da se divite ovim kućama i naučite o istoriji grada jeste sjajna pešačka ruta. Medison je veoma lepa i prepuna antikvarnica starog sveta, restorana u lokalnom vlasništvu i mnogih udobnih kafića i čajanki.

#2 Anna Maria Island, Florida

"Anna Maria Island, FL / USA - 11-14-2020: Aerial shot of Bean Point Beach in Anna Maria Island."

Anna Maria Island je barijerno ostrvo na obali zaliva Floride. Poznato je po svojim prelepim plažama i čistoj i toploj vodi. Baš zbog ovoga je idealan za parove koji vole da plivaju, šetaju i brčkaju se. Strogi propisi regulišu tip zgrada i preduzeća dozvoljenih na Anna Maria ostrvu, dajući mu nostalgični osećaj prošlih vremena. Istorijsko pristanište koje se nalazi ovde datira još iz 1911.godine. Ovo odredište je popularno mesto za medeni mesec, a mnogi parovi dolaze ovde kako bi krunisali svoju vezu veridbom.

#3 Sonoma County, Kalifornija

Sonoma County je miran pejzaž valovitih brda prekrivenih vinovom lozom. To je popularna destinacija za parove koji žele da se opuste i vrate prirodi. Postoji mnogo aktivnosti za uživanje, uključujući planinarenje, brdski biciklizam i vožnju balonom na vrući vazduh. Dok ste ovde, zaista možete impresionirati svoju voljenu osobu tako što ćete rezervisati noćenje u jednom od najromantičnijih hotela na svetu, Farmhouse Inn Forestville. Ovo utočište ima restoran sa Michelin zvezdicom, udobne sobe i noćnu uslugu pospremanja sa domaćim kolačićima i mlekom. Tu su i luksuzni spa centar, bazen sa hidromasažnom kadom, vatre na otvorenom oko koje se možete okupiti i prelepe bašte.

#4 Rocky Mountain Nacionalni park, Kolorado

Nacionalni park Rocky Mountain je jedan od najposećenijih nacionalnih parkova u Americi. Ali ne brinite, i dalje ćete moći da pronađete neka osamljena, mirna mesta gde možete da vaš partner uživa u pejzažu i samoći. Zaista romantičan način da istražite park je vožnja jednom od najvećih putnih ruta u Sjedinjenim Državama, Trail Ridge Road. Ovo je najviši kontinuirani asfaltirani put u Americi; kao što možete zamisliti, usput se nalaze zadivljujući vidici na izuzetne Stenovite Planine (Rocky Mountain). Takođe ima puno pešačkih staza, doživljaja kampovanja u divljini i mogućnosti za posmatranje zvezda.

#5 Mackinac Island, Mičigen

romantic vacations USA

Mackinac Island je veoma popularna destinacija za medeni mesec u Mičigenu. Ostrvo je bez prilaza za automobile, pa je najromantičniji način za kretanje konjskom zapregom ili biciklom za dvoje. Naravno, možete i prošetati jer je ostrvo pravo zadovoljstvo za istražiti peške. Puno istorijskih znamenitosti, poput Mackinac tvrđave, ostrvo takođe ima prelepe plaže za zadivljujuće zalaske Sunca. Tu su i prirodne staze i bašte za istraživanje. Dakle, uzmite ćebe i spakujte piknik.

#6 Cape Cod, Masačusets

7 of the Best Romantic Getaways in the USA

Volite svežu morsku hranu, fantastičan pogled i opuštenu atmosferu? Odmah se uputite u Cape Cod, Masačusets, na jedan od najboljih romatničnih odmora u Sjedinjenim Državama. Ljubitelji divljih životinja mogu krenuti na krstarenje posmatranja kitova ili možete jednostavno prošetati plažama ruku pod ruku. Jedna od najboljih stvari u vezi sa boravkom u ovom mestu jeste to što postoji mnogo lepih, intimnih smeštaja koji odgovaraju raznim ukusima – pa i budžetima. Pronađite onaj koji vam se dopada i možda nećete napustiti svoju sobu ceo vikend.

#7 San Antonio, Teksas

romantic vacations usa

Ako vi i vaša voljena osoba više volite velike gradove sa mnogo toga da vidite i radite, onda rezervišite odmor u San Antoniju. Ovo nije samo najromantičniji grad u Teksasu, već je nekada nosio titulu najromantičnijeg grada u Americi. I lako je videti zašto. Jedna do najromantičnijih stvari u San Antoniju je prošetati šetalištem (River Walk) dugim 24km (15 milja) duž obala reke San Antonio. Dok hodate, bujne suptropske biljke, čempresi i cveće vam pružau veoma lepu pozadinu. Osvrnite se oko sebe i videćete mnogo parova koji uživaju u istim čarima kao i vi i mnogo opcija koje možete dodatno istražiti.

 

Izvor: Bigseventravel.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0