7 najlepših mesta za romantično putovanje u SAD

7 najlepših mesta za romantično putovanje u SAD

16 najboljih mesta u Americi koje treba da posetite tokom marta 2022.godine
Najbolji prirodni izvori (springsi) u blizini Majamija
Delta varijanta Covid 19 oborila cene domaćih letova u Americi

Bez obzira da li želite da odete na romantično putovanje ili da proslavite poseban dan, Sjedinjene Države imaju beskrajne šarmantne gradove i mesta za istraživanje. Od odmarališta na obali okeana gde možete da posmatrate zalazak Sunca do prijatnih planinskih skrovišta usred ničega, postoje beskrajne opcije za vikend. Spremni da budete voljeni?

#1 Medison, Džordžija

Tražite gde da odvedete svoju voljenu osobu u The Peach State-u? Madison u okrugu Morgan je idealan za parove koji uživaju u šetnjama ruku pod ruku jer je grad u kojem se može uživati šetajući. U stvari, nalazi se na Antebellum stazi; Medison je poznat po svojimprelepim domovima pre Rata. Najbolji način da se divite ovim kućama i naučite o istoriji grada jeste sjajna pešačka ruta. Medison je veoma lepa i prepuna antikvarnica starog sveta, restorana u lokalnom vlasništvu i mnogih udobnih kafića i čajanki.

#2 Anna Maria Island, Florida

"Anna Maria Island, FL / USA - 11-14-2020: Aerial shot of Bean Point Beach in Anna Maria Island."

Anna Maria Island je barijerno ostrvo na obali zaliva Floride. Poznato je po svojim prelepim plažama i čistoj i toploj vodi. Baš zbog ovoga je idealan za parove koji vole da plivaju, šetaju i brčkaju se. Strogi propisi regulišu tip zgrada i preduzeća dozvoljenih na Anna Maria ostrvu, dajući mu nostalgični osećaj prošlih vremena. Istorijsko pristanište koje se nalazi ovde datira još iz 1911.godine. Ovo odredište je popularno mesto za medeni mesec, a mnogi parovi dolaze ovde kako bi krunisali svoju vezu veridbom.

#3 Sonoma County, Kalifornija

Sonoma County je miran pejzaž valovitih brda prekrivenih vinovom lozom. To je popularna destinacija za parove koji žele da se opuste i vrate prirodi. Postoji mnogo aktivnosti za uživanje, uključujući planinarenje, brdski biciklizam i vožnju balonom na vrući vazduh. Dok ste ovde, zaista možete impresionirati svoju voljenu osobu tako što ćete rezervisati noćenje u jednom od najromantičnijih hotela na svetu, Farmhouse Inn Forestville. Ovo utočište ima restoran sa Michelin zvezdicom, udobne sobe i noćnu uslugu pospremanja sa domaćim kolačićima i mlekom. Tu su i luksuzni spa centar, bazen sa hidromasažnom kadom, vatre na otvorenom oko koje se možete okupiti i prelepe bašte.

#4 Rocky Mountain Nacionalni park, Kolorado

Nacionalni park Rocky Mountain je jedan od najposećenijih nacionalnih parkova u Americi. Ali ne brinite, i dalje ćete moći da pronađete neka osamljena, mirna mesta gde možete da vaš partner uživa u pejzažu i samoći. Zaista romantičan način da istražite park je vožnja jednom od najvećih putnih ruta u Sjedinjenim Državama, Trail Ridge Road. Ovo je najviši kontinuirani asfaltirani put u Americi; kao što možete zamisliti, usput se nalaze zadivljujući vidici na izuzetne Stenovite Planine (Rocky Mountain). Takođe ima puno pešačkih staza, doživljaja kampovanja u divljini i mogućnosti za posmatranje zvezda.

#5 Mackinac Island, Mičigen

romantic vacations USA

Mackinac Island je veoma popularna destinacija za medeni mesec u Mičigenu. Ostrvo je bez prilaza za automobile, pa je najromantičniji način za kretanje konjskom zapregom ili biciklom za dvoje. Naravno, možete i prošetati jer je ostrvo pravo zadovoljstvo za istražiti peške. Puno istorijskih znamenitosti, poput Mackinac tvrđave, ostrvo takođe ima prelepe plaže za zadivljujuće zalaske Sunca. Tu su i prirodne staze i bašte za istraživanje. Dakle, uzmite ćebe i spakujte piknik.

#6 Cape Cod, Masačusets

7 of the Best Romantic Getaways in the USA

Volite svežu morsku hranu, fantastičan pogled i opuštenu atmosferu? Odmah se uputite u Cape Cod, Masačusets, na jedan od najboljih romatničnih odmora u Sjedinjenim Državama. Ljubitelji divljih životinja mogu krenuti na krstarenje posmatranja kitova ili možete jednostavno prošetati plažama ruku pod ruku. Jedna od najboljih stvari u vezi sa boravkom u ovom mestu jeste to što postoji mnogo lepih, intimnih smeštaja koji odgovaraju raznim ukusima – pa i budžetima. Pronađite onaj koji vam se dopada i možda nećete napustiti svoju sobu ceo vikend.

#7 San Antonio, Teksas

romantic vacations usa

Ako vi i vaša voljena osoba više volite velike gradove sa mnogo toga da vidite i radite, onda rezervišite odmor u San Antoniju. Ovo nije samo najromantičniji grad u Teksasu, već je nekada nosio titulu najromantičnijeg grada u Americi. I lako je videti zašto. Jedna do najromantičnijih stvari u San Antoniju je prošetati šetalištem (River Walk) dugim 24km (15 milja) duž obala reke San Antonio. Dok hodate, bujne suptropske biljke, čempresi i cveće vam pružau veoma lepu pozadinu. Osvrnite se oko sebe i videćete mnogo parova koji uživaju u istim čarima kao i vi i mnogo opcija koje možete dodatno istražiti.

 

Izvor: Bigseventravel.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0