8 poznatih mesta u Americi koje ne možete posetiti

8 poznatih mesta u Americi koje ne možete posetiti

The Little Prince World u Majamiju: Doživite “Malog princa” na poseban način
Stan na Miami Beach-u za 739$? Da, moguće je.
Američka Komisija za sigurnost proizvoda tužila Amazon zbog navodne prodaje opasnih proizvoda

 

area 51

Amerika jeste Zemlja slobodnih – ali čak i Sjedinjene Države imaju neka mesta koja su potpuno zabranjena. Ovih osam mesta se nalaze širom Sjedinjenih Država, od Njujorka do San Franciska, i sva su zabranjena za posetioce.

Nastavite da čitate kako biste saznali više o ovim malo poznatim tajnim mestima širom Sjedinjenih Država.

Club 33 je ultra-ekskluzivni klub samo za članove u Diznilendu

club 33

Klub 33 se nalazi unutar Diznilend-ovog New Orleans Square-a – a članstvo košta 40.000 dolara godišnje. Do nedavno, to je bilo jedino mesto u parku gde se mogao kupiti alkohol. Jedini način da uđete je da poznajete člana ili da se ‘siđete’ sa liste čekanja duge 14 godina.

Kako je Insider ranije izvestio, naziv „33“ dolazi ili od njegove adrese„ 33 Royal Street“ ili od 33 originalna korporativna sponzora Diznilenda.

Iako možete da uđete u Svet Koka-kole u Atlanti, zapravo ne možete ući u Trezor gde se čuva tajna formula

coca cola vault

Možete se prilično približiti – postoji gomila interaktivnih komponenti u Svetu Koka-Kole – ali stvarni recept se nalazi unutar „metalne kutije unutar svoda visokog 6,6 stopa, koji je zauzvrat zaštićen barijerom“ i čitavo „područje ima nadzor sa naoružanim čuvarima, a vrata se mogu otvoriti samo preko tastature sa ručnim skenerom“, novodi Far & Wide.

Robins ostrvo, koje se nalazi na obali Long Ajlenda, je u privatnom vlasništvu. Poznato je da vlasnik održava lov na fazane za svoje bogate goste

robins island long island

Louis Bacon, njujorški finansijer, kupio je ostrvo 1993.godine za 11 miliona dolara. Od tada niko osim gostiju Bacons-a nije smeo na imanje.

Prema New York Times-u, postoji „jedna vila, jedan bazen, mali centar za rekreaciju (teren za skvoš, poligon za puške i pištolje, itd), farma za njihove pse, konje i ptice, kamp za lov i heliodrom“.

Skladište zlatnih poluga Sjedinjenih Država u Fort Knox-u je dom zlatnih rezervi države

Fort Knox

Ostatak Fort Knox-a deluje kao obična vojna baza, zajedno sa funkcionalnom srednjom školom, ali je skladište poluga otvoreno za civile samo dva puta, 1974.godine, kada su ga članovi Kongresa i mediji posetili, a zatim ponovo 2017.godine.

Prva pošiljka zlata stigla je 1937.godine.

Oblast 51 je bila u središtu mnogih memova i teorija zavere, uglavnom zato što turistima nije dozvoljeno da vide šta je unutra

area 51

Oblast 51 je „visoko poverljivi objekat vazduhoplovnih snaga Sjedinjenih Država“, navodi CNN. Ali to nije sprečilo teoretičare zavere da odluče da je baza usmerena na komunikaciju sa vanzemaljcima.

Iako je 2019.godine postojao veliki Facebook događaj pod nazivom „Storm Area 51, They Can’t stop all of us“, civilima nikada nije bilo dozvoljeno da uđu u Oblast 51 – iako su neki pokušali.

Bohemian Grove je privatni klub samo za muškarce u San Francisku, Kalifornija, koji pokriva skoro 3.000 hektara

 

bohemian groveBohemian Grove je privatni klub za najmoćnije ljude u Sjedinjenim Državama. Svakog jula, njeni članovi silaze na ranč na dvonedeljni odmor da se opuste – i bez toga da se govori o poslu, izvestio je Washignton Post.

Malo se zna o tome šta se dešava tokom povlačenja, iako prema organizaciji, članovi „dele strast prema prirodi, muzici i pozorištu“.

Tokom 1989.godine, pisac za Spy magazine se infiltrirao u klub i napisao da postoji neko „Druidsko drvo za obožavanje čisto zabave radi“ i drugi „bizarni obredi“ koji se održavaju svake godine. Ipak, srećno u pokušaju da se pridružite: te godine, čekanje je poraslo na 33 godine.

North Brother Island u Njujorku bi bilo epicentar za urbane istraživače, da nije potpuno zabranjeno

 

North Brother IslandNorth Brother Island je malo ostrvo između ostrva Manhattan i zloglasnog popravnog centra Rajkers (Rikers Correctional Center). Stoji napušteno od 1963.godine i skoro nikome nije dozvoljeno za posetu na licu mesta – morate dobiti dozvolu grada Njujorka, kao što je Insider uradio 2017.godine.

Trenutno je ostrvo utočište za ptice, ali na njemu se nalazi mnogo ruševnih objekata iz vremena kada je nekada bilo odeljenje za ljude sa veoma zaraznim bolestima, poput Tifusne Marije (Typhoid Mary). Postoji čak i mrtvačnica.

Napuštene građevine su veoma popularne lokacije za istraživanje, ali North Brother Island će ostati prazno.

Mormonska crkva čuva svoje zapise i druge tajne u Trezoru Granite Mountain Records u Juti

mormon church secret vualt

Mormonska crkva čuva otprilike 35 milijardi slika genealoških informacija unutar trezora koji se nalazi unutar stenske formacije u Juti. Iako je na lokaciji 50 zaposlenih koji ga održavaju, niko drugi ne sme da uđe u trezor.

Virtuelna tura je postala dostupna u aprilu 2010.godine. „To je objekat za očuvanje. Ako često puštamo posetioce unutra, bilo bi teško održavati temperaturu i držati je pod kontrolom“, navodi Brent Tompson, direktor službi za očuvanje Crkvene istorije, rekao je za Deseret News.

 

Izvor: Insider.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0