8 sjajnih izložbi u Majamiju koje će vas oduševiti

8 sjajnih izložbi u Majamiju koje će vas oduševiti

Umetnički Susret u Majamiju – Crkva Svetog Simeona Mirotočivog
Miami Spice 2022: Lista restorana koji učestvuju
Grad razmatra drastične promene u Entertainment District-u Miami Beach-a

Kada je reč o umetnosti i kulturi, Majami je prilično teško pobediti. Nikada ne nedostaje stvari koje treba videti, sa Art Bazel-om koji se svake godine bavi umetničkim radom i šarenim muralima koji se protežu na blokovima u Vynwood-u. Tu je i veliki broj muzeja prepunih eksponata, kako tekućih tako i privremenih, koji dokazuju da je grad raj za ljubitelje umetnosti.

Evo nekih od najunikatnijih izložbi koje se održavaju u Majamiju ove godine i koje jednostavno ne možete da propustite!

#1 Van Gogh: The Immersive Experience

Zamislite da zapravo možete da zakoračite u poznate slike kao što su Suncokreti, Zvezdana noć i Bademov cvet na način na koji nikada niste. Na ovoj očaravajućoj izložbi Vincent Van Gogh-a koja preuzima istorijski teatar Olimpija (Olympia Theater), možete! Posetioci ovog iskustva videće svaki detalj plodnog rada legendarnog holandskog slikara kroz korišćenje digitalnih projekcija od 360 stepeni i saznaće sve što se može znati o umetniku. Kliknite ovde da dobijete svoje karte.

Gde: 174 E Flagler St, Miami, FL 33131

Kada: U toku

#2 Leandro Erlich: Liminal

The Netherlands, Wassenaar - 05 May, 2019: Swimming pool installation by Leandro Erlich in Museum Voorlinden.

Ako u poslednje vreme niste posetili Muzej umetnosti Peres (Perez Art Museum), onda je ovo vaš znak da to učinite! Postoji fascinantna izložba koja sadrži 16 kultnih umetničkih dela argentinskog umetnika Leandra Erlich-a, koja obuhvata više od dve decenije. Svaki komad dovodi u pitanje vašu percepciju stvarnosti, a najpopularnije delo je „Bazen“. Možda izgleda kao običan bazen, ali možete da ga gledate (ili da komunicirate sa njim) odozgo ili „pod vodom“.

Gde: 1103 Biscayne Blvd, Miami, FL 33132

Kada: do 04.09.2023.godine

#3 Yajoi Kusama: LOVE IS CALLING

Yayoi Kusama, LOVE IS CALLING, 2013.

Ako ne možete da se zasitite Kusaminog rada, divite se filmu „Ljubav zove“, koji je sada izložen u Muzeju umetnosti Peresa (Perez Art Museum). Instalacija je premijerno prikazana u Japanu 2013. godine i smatra se „najimpresivnijom i najkaleidoskopijom od umetnikovih Infinity Mirror Rooms“. Prekrivene umetnikovim karakterističnim tačkama, skulpture nalik pipcima vise sa poda i plafona, dok zidovi u ogledalu stvaraju beskonačan prostor u prostoriji.

Gde: 1103 Biscayne Blvd, Majami, FL 33132

Kada: do 11.02.2024.godine

#4 Mummies of the world

Egyptian Sarcophagus

Za nju se kaže da je najveća kolekcija mumificiranih ostataka i srodnih artefakata ikada sastavljenih za obilazak, i upravo ona stiže u Muzej nauke Frost (Frost Museum of Science). U njemu će biti prikazani ostaci 40 stvarnih ljudi i životinja i 80 retkih artefakata iz celog sveta, uključujući Evropu, Južnu Ameriku i Drevni Egipat. Ova upečatljiva kolekcija, predstavljena sa poštovanjem i dostojanstvom, oduševiće dramatičnim prikazima mumija i njihovih ličnih priča.

Gde: 1101 Biscayne Blvd, Miami, FL 33132

Kada: od 27. maja do 4. septembra 2023.godine

#5 Pulse Topology

“Pulse Topology” Rafael Lozano-Hemmer

Sa 3.000 izloženih sijalica, ne želite da propustite ovu instalaciju meksičko-kanadskog umetnika Rafaela Lozano-Hemmer-a u Superblue-u. Svaka sijalica, okačena na različitoj visini, treperi u skladu sa otkucajima srca različitih učesnika. Dok hodate kroz pulsirajuće sjaje, senzori snimaju nove impulse da zamene stare, stvarajući impresivan hor svetlosti i zvuka.

Gde: 1101 NW 23rd St, Miami, FL 33127

Kada: do avgusta 2023.godine

#6 Yajoi Kusama: Infinity Room and Narcissus Garden

Tel-Aviv, Israel - March 28, 2022: The work of Japanese artist Yayoi Kusama

Uronite u ne jednu, već tri proslavljene instalacije Yajoi Kusame! Muzej Rubel (Rubell Museum) sadrži dve kaleidoskopske beskonačne sobe ogledala Jajoi Kusame — „Kuda idu svetla u mom srcu“ i „Hajde da preživimo zauvek“ — obe daju posetiocima osećaj da su u naizgled beskrajnom prostoru. Pored toga, naći ćete njen privlačan „Narcissus Garden“ pre nego što odete sa sjajnim fotografijama i većim poštovanjem za Kusam-in rad!

Gde: 1100 NW 23rd St, Miami, FL 33127

Kada: U toku

#7 Victory Garden

Victory Garden at MOCA NOMI's Paradise Courtyard

Ako zakoračite u Rajsko dvorište Muzeja savremene umetnosti (Museum of Contemporary Art), naći ćete skulpturalnu baštu koju je kreirao umetnik iz Majamija Emmett Moore. Pod nazivom „Bašta pobede“, inspirisana je „ratnim baštama“ prošlosti, koje su zasađene da dopune obroke i podignu moral. Koristeći biljke poreklom iz Južne Floride i Kariba (kao što su kubanski origano i Everglades čeri paradajz) i održive materijale za formiranje sadnica (kao što su prenamenjeni čelični bubnjevi), ima za cilj da poveže lokalnu zajednicu sa savremenom umetnošću i podstakne posetioce da razmisle o svom odnosu. sa izgrađenim okruženjem.

Gde: 770 NE 125th St, North Miami, FL 33161

Kada: do 25.06.2023.godine

#8 SEEING THINGS by Leon Keer

SEEING THINGS by Leon Keer/Wynwood Walls

3D izložba se spušta u galeriju Wynvood Walls Annex Gallery Leona Kira – prve izložbe uličnih umetnika u SAD. 27 umetničkih dela će oživeti kroz različite perspektivne tehnike koje Keer koristi, i zbog habanja različitih vrsta materijala, često prikazujući predmete veće od života u ambalaži. Moći ćete da vidite njegovo umetničko delo, proširenu stvarnost i video mapiranje, kao i anamorfni podni mural („Dugme RESET“) koji nije sličan ničemu ikada naslikanom na zidovima. Očekuje se da će biti skoro 1.000 kvadratnih stopa i da će biti potrebno 6 dana da se završi!

Gde: 2516 NW 2nd Avenue Miami, FL 33127

Kada: do 30.06.2023.godine

 

 

Izvor: Secretmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0