9 besplatnih umetničkih instalacija na Art Basel-u 2022 koje morate videti

9 besplatnih umetničkih instalacija na Art Basel-u 2022 koje morate videti

Stanovništvo Floride i dalje raste: Evo odakle se najveći broj ljudi doseljava
Šta je Noć veštica i zbog čega se obeležava?
Objavljeni rezultati lutrije za “Zelenu Kartu 2022”. Evo koliko viza su dobili državljani Srbije i zemalja regiona

Rock | Roll by Germane Barnes

Skloni smo da mislimo da je najbolja umetnost zapravo umetnost koja je besplatna za svakoga. Zbog toga, uprkos strašnom saobraćaju i opštoj histeriji koja okružuje Art Basel, sva neprocenjiva javna umetnička dela, svest o umetnosti i dostupnost koju stvara svake prve nedelje u decembru jedan je od mnogih razloga zbog kojih se radujemo Nedelji umetnosti u Majamiju iz godine u godinu. Evo naših izbora za najbolje umetničke instalacije koje možete pogledati tokom Art Basel-a 2022.godine.

#1 No Vacancy, Miami Beach

The Betsy

Ovo umetničko takmičenje sa žirijem koje su predstavili grad Miami Beach i Uprava za posetioce i konvencije Miami Beach-a daju svoju platformu lokalnim umetnicima i poziva javnost da iskusi čuvene hotele Miami Beach-a kao prolazne umetničke destinacije same po sebi. Sada u svojoj trećoj i najvećoj godini, No Vacancy je angažovao 12 umetnika da kreiraju dela specifična za lokaciju u 12 kultnih hotela u Miami Beach-u kao što su The Avalon, The Betsy, Faena i Fontainebleau. Kreatori iz Majamija, uključujući Brookhart Jonquil-a, Justin Long-a, Jessy Nite-a i Antoniu Wright, dobili su stipendiju od 10.000 dolara za realizaciju svog projekta na lokacijama hotela koji učestvuju.

Instalacije će se moći pogledati od 17.novembra do 08.decembra, kada će biti proglašenje pobednika. Mogućnost više lokacija.

#2 The Miami Creative Movement

Miss Toto

Ova javna grupna izložba u srcu Wynwood-a okuplja lokalne savremene umetničke koji su bili ključni za kulturni pejzaž Majamija koji se brzo razvija. Sa kustosom Barry Fellman-om, emisija Kreativni pokret u Majamiju počinje zajedno sa Fellman-ovom novom knjigom fotografija, “Miami Creative: Decade of transformation”, koja beleži nedavnu renesansu na umetničkoj sceni Majamija sa više od 200 Fellman-ovih fotografija, esejima Alberta Ibarguen-a (predsednika/izvršnog direktora Knight Fondation-a) i Jordan-a Levin-a (umetnički pisac), kao i doprinosima dr Carol Damian (istoričarka umetnosti). Tokom Nedelje umetnosti, javnost je pozvana na događaje otvorenih vrata kako bi pogledala radove i upoznala umetnike na licu mesta, u Centru za vizuelne komunikacije.

541 NW 27th St; 30. novembar i 01.decembar, od 15h do 18h. Rezervacije unapred neophodne

#3 Rock I Roll by Germane Barnes

Rock | Roll by Germane Barnes

Design District je dodelio svoju godišnju Proviziju za dizajn za 2022.godinu (Annual Design Commission) arhitekti i dizajneru Germane Barnes-u iz Majamija. Rock I Roll je višestruka instalacija koja se oslanja na živost karnevala u Majamiju u čast BIPOC zajednicama koje doprinose polietničkoj kulturi Majamija. Istražite komšiluk da biste otkrili i stupili u interakciju sa serijom masivnih, čudnih kapsula koje se ljuljaju napred-nazad kada ih korisnici aktiviraju; stotine vetrenjača koje dočaravaju zvuče soca muzike okačenih na drveću; i slobodno lebdeća kupola okačena iznad glave i animirana svetlom i zvukom, koja će služiti koa sidro za zajedničku i živahnu komisiju.

Mogućnost više lokacija

#4 Morning Glory by Paula de Solminihac

Morning Glory by Paula de Solminihac

Sastavljen od drvenih postavki koje podsećaju na sveće i lišće biljke Beach Morning Glory, Morning Glory na plaži Faena poziva na beskrajnu interakciju i igru za sve. Interakcije uključuju dodirivanje, igranje, odmaranje, gledanje, slušanje i istraživanje instalacije specifične za lokaciju, koja je 2022.godine dobila nagradu Faena Prize for the Arts. Noću, kada je plaža zatvorena za javnost, Morning Glory će postati osvetljena za potpuno drugačije čulno iskustvo. Napravljena u saradnji sa arhitektom Vicente Donoso-om, instalacija poprima oblik Beach Morning Glory, putujuće zimzelene loze koja je skoro sveprisutna na plažama Floride, kao i u celom svetu zahvaljujući svojim plutajućim semenkama otpornim na morsku vodu. Jednom postavljena na plažu, ova biljka sprečava kretanje peščanih dina protiv jakih vetrova i na kraju postaje humusno tlo koje stvara druge organizme.

3201 Collins Ave, Miami Beach; 29. novembar do 04. decembra

#5 The Gateway: A Web3 Metropolis

Downtown Miami bridge

Crypto i NFTs-ovi možda neće napraviti isti odjek kao na prošlogodišnjim najužurbanijim događajima Nedelje umetnosti, ali ovogodišnja aktivacija The Gateway: A Web3 Metropolis u centru grada dokazuje da ambiciozna umetnost zasnovana na Web3 neće nestati uskoro. Kao nastavak glavne aktivacije iz 2021.godine koja je NFT predstavila masama, ovogodišnje iskustvo koje su predstavili NFT i Mana Common, sponzorisani od strane MoonPay-a silazi sa ekrana i prelazi na 12 zgrada i dva gradska bloka Flagler Distrikt-a tokom pet dana tokom Basel-a. Uronite u aktivacije velikih brendova kao što su Christie’s, Instagram i Porsche, zajedno sa umetnicima kao što su Beeple i Pussy Riot, i govornicima poput Clegfx, viši direktor dizajna u Nike-u i Keith A. Grossman, predsednik Time-a.

Više lokacija, datuma i vremena; Besplatno uz registraciju

#6 Starchild by FriendsWithYou

Starchild by FriendsWithYou

Zajednički umetnički duo FriendsWithYou debitovaće sa javnom skulpturom od 50 stopa pod nazivom Starchild uspred čitavog bazelskog haosa na Trgu Henry Liebman u Miami Beach-u. Starchild će se poklopiti sa dve prezentacije na Art Basel Miami Beach-u gde će duo debitovati sa novim radovima sa Nanzuka-om i GAVLAK-om. Umetničko delo je kulminacija umetnikove dvodecenijske karijere i glavni lik u najnovijem delu dua, dugotrajnom konceptualnom projektu u kome umetnici preimenuju Zemlju u „Okean“ kao sredstvo za ujedinjene planete po imenu. Zvanično otkrivanje biće u ponedeljak 28.novembra u 16h.

Henry Liebman Square, 41st St & Pine Tree Dr, Miami Beach

#7 „Wish Towers“ by Jaime and Javier Suarez Berrocal

Wish Towers

Savremena umetnost se vraća u Vizcaya-u, baš na vreme za Bazel. U znak sećanja na najnoviju instalaciju muzeja, oni organizuju razgovor sa umetnicima i prijem za branč za samo 5 dolara – kada razmislite, ovo je skoro pa besplatno, kada se uzme u obzir da je ulaz u željeni muzej obično 25 dolara za odrasle. Istražite čuveno imanje i zagledajte se u „Kule želja“ (Wish Tower) Jaime-a i Javier-a Suarez Berrocal-a, inspirisane autohtonim koralnim krečnjakom koji se u velikoj meri koristio u stvaranju vrtova. Saznajte više o delu tokom razgovora (10h), a zatim pređite u Fountain Garden na branč, zajedno sa pecivima i mimozama (11h), sve za samo 5 dolara.

03. decembar, 09:30h

#8 Jesenje izložbe 2022.godine u Institutu za savremenu umetnost, Miami

Michel Majerus

Poznata po otkrivanju svežih talenata i pružanju pirmarnog muzejskog izlaganja nedovoljno priznatim umetnicima, besplatna i otvorena za javnost ICA Miami predstavlja savremena dela i instalacije specifične za lokaciju u šest galerija i vrtu skulptura od 15.000 kvadratnih stopa. Muzej će predstaviti tri nove samostalne izložbe tokom Art Basel-a (Nedelje umetnosti) za svoju dugo očekivanu jesenju sezonu 2022.godine, uključujući retko viđena dela iz 90tih pokojnog umetnika Michel Mjerus-a, skup novih velikih dela umetnice Nine Chanel Abney i prezentaciju od preko desetine ranih dela Herve Telemaque-a.

Od 28. novembra

#9 Ancient Future

Ancient Future

Predstavljena od strane SaveArtSpace-a i kustosa od strane kolumbijske klimatske aktivistkinje, socijalnog preduzetnika i kustosa Angele Del Sol, Ancient Future je javna izložba koja će predstaviti umetnička dela koja se bave klimatskim promenama u 13 autobuskih skloništa i sedam bilborda oko Majamija i Miami Beach-a. Inicijativa otvorenog poziva poziva multimedijalne umetnike da istraže vezu između tehnologije, klime i umetnosti i zamisle kako bi budućnost mogla izgledati da se čovečanstvo udruži da reši klimatsku krizu.

Razne lokacije; 0d 21. novembra do 18. decembra

 

Izvor: Timeout.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0