9 Najboljih gradova za život na Floridi!

9 Najboljih gradova za život na Floridi!

Evropska komisija zvanično predložila uvođenje „kovid pasoša“
Miami Dade najavio privatizaciju Venetian i Rickenbacker mosta
USCIS je objavio nova izdanja obrazaca za azil i radnu dozvolu. Evo do kada možete koristiti stare

Razmišljate da se preselite u sunčane predele?

Poznata kao “Sunshine State”, Florida je treća najmnogoljudnija država u SAD i ima skoro 22 miliona stanovnika. Florida je podeljena na četiri geografska područja: Panhandle, Uplands, Everglades i Keys. Locirana je na jugoistoku SAD-a i pruža svojim stanovnicima velike mogućnosti za posao i lepo vreme tokom cele godine. Florida je dom sunca, Miki Mausa i više od stotina milja slikovitih plaža.

MIAMI BEACH

Ovde se nalazi najveća kolekcija art deko arhitekture na svetu, odlične plaže, vrhunski restorani, dinamičan noćni život i i veliki broj turista.

TAMPA 

Nalazi se na zapadnoj obali Floride, blizu Meksičkog zaliva, Tampa se i dalje razvija. Povećava se broj stanovnika zahvaljujući dobrim školama, odličnom zdravstvu i nekoliko velikih  kompanija koje posluju tamo.

ORLANDO

U srcu Floride smešten je Orlando, pod nadimkom „Glavni grad tematskih parkova“ i privlači 55 miliona posetilaca godišnje. U gradu se nalazi veliki broj visokotehnoloških kompanija i 25 koledža.

GAINSEVILLE 

Gainesville je jedan od najboljih studentskih gradova u zemlji. Od najpoznatijih su University of Florida i Santa Fe koledž. Ovde su veoma razvijeni sektori poput obrazovanja, turizma i transporta. Grad odlikuju razvijen kulturni i umetnički život, rekreacije na otvorenom što ga čini odličnim mestom za život.

CORAL GABLES

Jedan od najbogatijih gradova u Americi je Coral Gables smešten jugozapadno od centra Majamija poznat kao šoping zona sa mnogim medjunarodnim brendovima.

ST. PETERSBURG

Sa 248 sunčanih dana godišnje, ovaj grad je popularan kako za stanovnike i za turiste. Niski troškovi života su primamljivi za sve generacije. Ljubitelje umetnosti posebno privlači Dalijev muzej i Muzeji likovnih umetnosti.

NAPLES

Grad je malen i miran, sa samo  20 hiljada stanovnika. Ovde se nalazi veliki broj milionera i odlično je mesto za penzionisanje na kraju karijere. Izuzetno je popularno mesto zbog blizine Evergladesa i ostrva Ten Thousand.

PORT ST. LUCIE

Ovaj grad se nalazi na istočnoj obali Floride sa svojih 190 hiljada stanovnika i poznat je po kompanijama koje su specijalizovane za istraživanje i inovacije. Takodje, ovde se nalazi jedno od najboljih mesta za golf u državi – PGA Village golf complex.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0