Aerodrom u Majamiju uvodi tehnologiju prepoznavanja lica

Aerodrom u Majamiju uvodi tehnologiju prepoznavanja lica

Rekordan broj imigranata milijardera u Americi. Evo ko se sve nalazi na listi
Iznajmljivanje stanova u Majamiju jeftinije za 9.1% u odnosu na prošlu godinu
Kako da postanete licencirani agent za prodaju osiguranja u Americi

Međunarodni aerodrom u Majamiju u sredu je započeo sa instaliranjem sistema sa tehnologijom prepoznavanja lica na najmanje 20 međunarodnih odlaznih kapija kako bi proverili identifikaciju putnika, što je najveći korak implementacije ove tehnologije otkako su počeli sa testiranjem 2018. godine.

Putnike koji putuju na međunarodne letove sa ovih kapija će pri ukrcavanju u avion fotografisati mali bežična kamera i uporediti sliku sa podacima iz njihovih pasoša. Ovaj korak bi trebalo da traje samo nekoliko sekundi i eliminiše potrebu za pokazivanjem pasoša i boarding karte.

Poboljšani pregled važi samo za putnike koji lete na međunarodnim letovima i sprovodi ga avio kompanija. Ovo je potpuno odvojeno od postupka sigurnosnog pregleda putnika Agencije za transportnu bezbednost (TSA) i nema nikakve veze sa popularnim programima TSA Precheck ili Global Clear koji omogućavaju putnicima brži prolazak kroz taj postupak sigurnosnog pregleda.

Prethodno je aerodrom u Majamiju instalirao tehnologiju prepoznavanja lica na nekoliko međunarodnih odlaznih kapija u terminalu J. Ako ste već leteli sa avio kompanijama kao što su Lufthansa, Virgin Atlantic ili LATAM, na primer, već ste možda koristili ovu tehnologiju. Aerodrom je već potpuno primenio ovu tehnologiju na svojim međunarodnim dolaznim tačkama, što je bila početna prioritetna faza implementacije prepoznavanja lica.

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0