Agencija za nacionalnu bezbednost koristi lažne naloge na društvenim mrežama

Agencija za nacionalnu bezbednost koristi lažne naloge na društvenim mrežama

’Putnički Armagedon’ se nastavlja. Širom Amerike se i dalje otkazuje hiljade letova
Reorganizacija osiguranja na Floridi nakon kolapsa zgrade u Surfside-u
Obradujte svoje najdraže u Srbiji ručno pravljenim prazničnim paketima uz besplatnu dostavu

Agencija za nacionalnu bezbednost redovno koristi lažne profile na društvenim mrežama kako bi prikupila informacije o pojedincima.

Brennan Centar je pokrenuo tužbu protiv ministarstva 2020. godine kako bi ih prisilio na objavljivanje relevantnih dokumenata koji se odnose na sedište DHS-a, Upravu za imigraciju i carinu (ICE) i Upravu za carinu i graničnu zaštitu (CBP).

Dobijeni dokumenti prikazuju način na koji ministarstvo podstiče svoje agente da sakriju identitet dok koriste platforme poput Facebook-a, Instagram-a, TikTok-a i Twitter-a.

Ova taktika takođe krši politiku privatnosti korisnika Facebook-a, koja zahteva korišćenje stvarnih imena, kako je platforma saopštila agencijama za sprovođenje zakona u više navrata.

Interna dokumenta uključuju smernice za osoblje agencije i elektronsku poštu, ali postoji vrlo malo dokaza o pravilima za zaštitu privatnih prava Amerikanaca.

Zabrinutosti zbog prikupljanja i upotrebe podataka sa društvenih medija od strane DHS-a raste godinama. Podaci se koristi u razne svrhe, uključujući pregled prijava za vize, praćenje aktivnosti zaštićenih Prvim amandmanom i neproverene programe koji se koriste za predviđanje potencijalnih kriminalnih ili terorističkih aktivnosti putnika.

Informacije o obimu prikupljanja i praćenja podataka sa društvenih medija su nedovoljne, što otežava javnosti procenu adekvatnosti zaštite privatnosti.

brennancenter.org

COMMENTS

WORDPRESS: 0