Agencija za nacionalnu bezbednost koristi lažne naloge na društvenim mrežama

Agencija za nacionalnu bezbednost koristi lažne naloge na društvenim mrežama

Gledajte hit seriju “Južni Vetar” besplatno na platformi RTS Planeta
Brickell dospeo na listu “Coolest Neighbourhoods in The World“ magazina TimeOut
CDC najavio drugačiji pristup u borbi protiv Kovida 19 zbog novog delta soja

Agencija za nacionalnu bezbednost redovno koristi lažne profile na društvenim mrežama kako bi prikupila informacije o pojedincima.

Brennan Centar je pokrenuo tužbu protiv ministarstva 2020. godine kako bi ih prisilio na objavljivanje relevantnih dokumenata koji se odnose na sedište DHS-a, Upravu za imigraciju i carinu (ICE) i Upravu za carinu i graničnu zaštitu (CBP).

Dobijeni dokumenti prikazuju način na koji ministarstvo podstiče svoje agente da sakriju identitet dok koriste platforme poput Facebook-a, Instagram-a, TikTok-a i Twitter-a.

Ova taktika takođe krši politiku privatnosti korisnika Facebook-a, koja zahteva korišćenje stvarnih imena, kako je platforma saopštila agencijama za sprovođenje zakona u više navrata.

Interna dokumenta uključuju smernice za osoblje agencije i elektronsku poštu, ali postoji vrlo malo dokaza o pravilima za zaštitu privatnih prava Amerikanaca.

Zabrinutosti zbog prikupljanja i upotrebe podataka sa društvenih medija od strane DHS-a raste godinama. Podaci se koristi u razne svrhe, uključujući pregled prijava za vize, praćenje aktivnosti zaštićenih Prvim amandmanom i neproverene programe koji se koriste za predviđanje potencijalnih kriminalnih ili terorističkih aktivnosti putnika.

Informacije o obimu prikupljanja i praćenja podataka sa društvenih medija su nedovoljne, što otežava javnosti procenu adekvatnosti zaštite privatnosti.

brennancenter.org

COMMENTS

WORDPRESS: 0