Air Serbia – Češći letovi za Njujork, uvodi se direktan let za Čikago

Air Serbia – Češći letovi za Njujork, uvodi se direktan let za Čikago

Poreska uprava (IRS) zapošljava 10.000 ljudi – Evo kako da aplicirate
Zabranenja prodaja alkohola na South Beach-u nakon 3 AM za vreme “Spring Breaka”
Dispatcher for straight box trucks needed

Aviokompanija Er Srbija saopštila je u utorak da će, zbog povećane potražnje od zimske sezone povećati broj letove između Beograda i Njujorka na tri nedeljno, dok će od aprila 2023. godine uspostaviti letove između Beograda i Čikaga.

Er Srbija će do Njujorka leteti svakog utorka, četvrtka i nedelje, a od aprila 2023. godine na liniji Beograd – Čikago navionalna aviokompanija leteće dva puta nedeljno.

Dodavanje još jednog leta nedeljno ka Njujorku u zimskoj sezoni jasan je pokazatelj da naša linija preko Atlantika dobro funkcioniše i predstavlja jednu od najjačih ruta Er Srbije, uz smanjenje do sada visoke sezonalnosti. Pored toga, uvođenje direktnih letova između Beograda i Čikaga, grada sa jednom od najvećih dijaspora iz Srbije i drugih zemalja u okruženju, planiramo već dugo i to je za nas takođe linija od izuzetnog strateškog značaja. Očekujemo veliko interesovanje putnika za nove letove kojima će Čikago biti krajnja destinacija, kao i onih koji će iz ovog grada nastavljati putovanje do daljih tačaka”, izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije, prenosi se u saopštenju kompanije.

Podseća se da će uvođenjem linije Beograd – Čikago, prvi put posle 32 godine, prestonica Srbije biće direktno povezana sa američkim gradom u kojem živi oko 350 hiljada stanovnika srpskog porekla i veliki broj stanovnika poreklom iz drugih zemalja bivše Jugoslavije, ali i okolnih balkanskih zemalja koje su dobro povezane sa Beogradom putem regionalne mreže Er Srbije.

“Čikago sa 2,75 miliona stanovnika u samom gradu i 9,62 miliona u širem gradskom području predstavlja najnaseljeniji grad u saveznoj državi Ilinois i treći najnaseljeniji grad u SAD, posle Njujorka i Los Anđelesa. Smešten je na obali jezera Mičigen i predstavlja važan međunarodni finansijski, kulturni, trgovinski, industrijski, obrazovni, tehnološki, komunikacioni i saobraćajni centar, koji je 2019. godine posetilo 60 miliona turista”, navodi se u saopštenju.

Međunarodni aerodrom u Čikagu – O’Her (ORD) jedan je od šest najprometnijih svetskih aerodroma, a 2019. godine njegove usluge je koristilo više od 90 miliona putnika.

Zahvaljujući obnovi transatlantskih letova, Er Srbija je pre šest godina ponovo omogućila povezanost regiona i Sjedinjenih Američkih Država, nakon pauze od gotovo dve i po decenije, precizira se. Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa SAD do maja ove godine, nacionalni avio-prevoznik je prevezao ukupno 383,324 putnika na liniji Beograd – Njujork.

Er Srbija navodi da letove između Beograda i Njujorka obavlja najveći avion u floti, erbas A330 koji nosi ime čuvenog srpskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle.

Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa SAD do maja ove godine, Er Srbija je prevezla ukupno 383,324 putnika na liniji Beograd – Njujork, saopštava kompanija.

Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0