Air Serbia od 17.maja leti za Čikago. Svakodnevni letovi za Njujork tokom leta

Air Serbia od 17.maja leti za Čikago. Svakodnevni letovi za Njujork tokom leta

Mladi srpski pronalazač prvi na svetu kreirao uređaj za dezinfekciju ruku koji se montira na mobilni telefon
Greška u onlajn uslugama Chase banke – Dupliranje transakcija i naplata stvara poteškoće za korisnike
Kako je nastao i šta je originalno značenje izraza Američki San

Kompanija Er Srbija saopštila je danas da će od 17. maja uspostaviti direktne letove između Beograda i Čikaga, a da će do Njujorka od 18. juna do početka septembra leteti sedam puta nedeljno, odnosno svakog dana.

Do 11. juna letovi do Međunarodnog aerodroma O’Her (ORD) u Čikagu obavljaće se dva puta nedeljno, sredom i subotom, a od 12. juna tri puta nedeljno i to ponedeljkom, sredom i subotom, navodi se u saopštenju.

Dodaju da su zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom Ameriken erlajns omogućena i jednostavnija putovanja iz Beograda, preko Njujorka i Čikaga, do istočne i zapadne američke obale, čime nacionalna avio-kompanija putnicima pruža još bolju povezanost Srbije, regiona i Evrope sa različitim destinacijama širom Amerike.

Kako su istakli, povećanjem broja letova između Beograda i Njujorka, kao i uvođenjem letova do Čikaga, srpska nacionalna avio-kompanija će tokom predstojeće letnje sezone nuditi do 10 nedeljnih letova između srpske prestonice i Severne Amerike.

Iz kompanije navode da je u periodu od 2016. godine pa do danas, između Beograda i Njujorka letelo više od 460.000 putnika, i dodaju da je to jedna od najtraženijih destinacija u mreži nacionalnog avio-prevoznika.

Tokom zimske sezone, je između Beograda i Njujorka letela tri puta nedeljno, utorkom, četvrtkom i nedeljom, podseća se u saopštenju. Do Njujorka se leti već sedam godina. Za to vreme broj nedeljnih letova se menjao, ali nikada nije prešao šest.

U međuvremenu smo preduzeli niz aktivnosti, od osnaživanja flote do proširenja tima kabinske posade, i zahvaljujući tome sada sa zadovoljstvom možemo da najavimo da ćemo tokom leta do Njujorka leteti svakodnevno”, rekao je regionalni direktor za Severnu i Južnu Ameriku Džordž Petković.

Kako navode iz kompanije, do sada najveće povećanje u broju nedeljnih letova do Njujorka rezultat je nedavnog proširenja flote za dugolinijski saobraćaj. Objašnjavaju da pored aviona tipa Erbas A330-200 sa likom Nikole Tesle, nacionalna avio-kompanija od novembra prošle godine raspolaže i avionom tipa Erbasom A330-200 sa likom Mihajla Pupina.

Prodaja je za sada premašila očekivanja, s obzirom na to da je reč o potpuno novoj liniji, prenosi Tanjug

Politika

COMMENTS

WORDPRESS: 0