Air Serbia od 17.maja leti za Čikago. Svakodnevni letovi za Njujork tokom leta

Air Serbia od 17.maja leti za Čikago. Svakodnevni letovi za Njujork tokom leta

CDC ne menja smernice o maskama, uprkos širenju delta soja
Nakon nesreće u Surfside-u naredjene inspekcije zgrada starijih od 40 godina
Ove aviokompanije sada lete sa južne Floride do Berlina i Pariza za manje od $200

Kompanija Er Srbija saopštila je danas da će od 17. maja uspostaviti direktne letove između Beograda i Čikaga, a da će do Njujorka od 18. juna do početka septembra leteti sedam puta nedeljno, odnosno svakog dana.

Do 11. juna letovi do Međunarodnog aerodroma O’Her (ORD) u Čikagu obavljaće se dva puta nedeljno, sredom i subotom, a od 12. juna tri puta nedeljno i to ponedeljkom, sredom i subotom, navodi se u saopštenju.

Dodaju da su zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom Ameriken erlajns omogućena i jednostavnija putovanja iz Beograda, preko Njujorka i Čikaga, do istočne i zapadne američke obale, čime nacionalna avio-kompanija putnicima pruža još bolju povezanost Srbije, regiona i Evrope sa različitim destinacijama širom Amerike.

Kako su istakli, povećanjem broja letova između Beograda i Njujorka, kao i uvođenjem letova do Čikaga, srpska nacionalna avio-kompanija će tokom predstojeće letnje sezone nuditi do 10 nedeljnih letova između srpske prestonice i Severne Amerike.

Iz kompanije navode da je u periodu od 2016. godine pa do danas, između Beograda i Njujorka letelo više od 460.000 putnika, i dodaju da je to jedna od najtraženijih destinacija u mreži nacionalnog avio-prevoznika.

Tokom zimske sezone, je između Beograda i Njujorka letela tri puta nedeljno, utorkom, četvrtkom i nedeljom, podseća se u saopštenju. Do Njujorka se leti već sedam godina. Za to vreme broj nedeljnih letova se menjao, ali nikada nije prešao šest.

U međuvremenu smo preduzeli niz aktivnosti, od osnaživanja flote do proširenja tima kabinske posade, i zahvaljujući tome sada sa zadovoljstvom možemo da najavimo da ćemo tokom leta do Njujorka leteti svakodnevno”, rekao je regionalni direktor za Severnu i Južnu Ameriku Džordž Petković.

Kako navode iz kompanije, do sada najveće povećanje u broju nedeljnih letova do Njujorka rezultat je nedavnog proširenja flote za dugolinijski saobraćaj. Objašnjavaju da pored aviona tipa Erbas A330-200 sa likom Nikole Tesle, nacionalna avio-kompanija od novembra prošle godine raspolaže i avionom tipa Erbasom A330-200 sa likom Mihajla Pupina.

Prodaja je za sada premašila očekivanja, s obzirom na to da je reč o potpuno novoj liniji, prenosi Tanjug

Politika

COMMENTS

WORDPRESS: 0