Air Serbia povećava broj letova na relaciji Beograd – Njujork

Air Serbia povećava broj letova na relaciji Beograd – Njujork

FK Crvenka – Nova sezona MBSL počinje u nedelju
Florida postaje očigledan primer: Novi oblik gentrifikacije širi se Amerikom
Najboljih pet gradova za život na Floridi

Zbog pojačane potražnje, Er Srbija će od ponedeljka, 22. marta 2021. godine, povećati broj letova između Beograda i Njujorka na tri nedeljno. Planirano je da nacionalna avio-kompanija na ovoj liniji saobraća ponedeljkom, četvrtkom i subotom.

Dodatni let JU 500 iz Beograda obavljaće se ponedeljkom u 7:20 časova, a let JU 501 iz Njujorka u 15:40 časova, po lokalnim vremenima.

“Dodavanje još jednog nedeljnog leta ka Njujorku, uprkos pandemiji korona virusa, jasan je pokazatelj da naša linija preko Atlantika dobro funkcioniše i predstavlja jednu od najjačih ruta Er Srbije. Sjedinjene Američke Države su veoma značajno tržište i raduje nas što obezbeđujemo kontinuiranu i snažnu vazdušnu vezu, ne samo Srbiji, već i širem regionu”, izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Uspeh koji Er Srbija već duže vreme beleži na liniji za Njujork potvrđen je u septembru 2020. godine kada se, sa 67 odsto na Terminalu 4 najprometnijeg njujorškog aerodroma, našla na prvom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika na letovima do “Velike jabuke”.

Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa Sjedinjenim Američkim Državama 6. juna 2020. do 28. februara 2021. godine, nacionalni avio-prevoznik je obavio 218 letova između Beograda i Njujorka, na kojima je prevezao ukupno 38.187 putnika.

Zahvaljujući obnovi transatlantskih letova, Er Srbija je pre skoro pet godina ponovo omogućila povezanost regiona i Sjedinjenih Američkih Država, nakon pauze od gotovo dve i po decenije. Letove između Beograda i Njujorka obavlja najveći avion u floti Er Srbije, erbas A330 koji nosi ime čuvenog srpskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle.

COMMENTS

WORDPRESS: 0