Air Show u Fort Lauderdale-u ovog vikenda

Air Show u Fort Lauderdale-u ovog vikenda

Sukob Bele kuće i demokrata oko Trampovih uredbi
Kubanci će moći da otvaraju račune u US bankama
Amazon otvara 1300 novih radnih mesta na južnoj Floridi

Air show 2023 u Fort Loderdejlu poleće ovog vikenda, sa Američkim mornaričkim plavim anđelima koji će predvoditi događaj. Piloti u svojim F-18 Super Hornets će izvesti kombinaciju formacije i solo manevara u demonstraciji.

Komandant i vođa leta Alex Armatas je odgovorio na pitanje o osećaju letenja i izvođenja ovakvih opasnih manevra: „Svih šest pilota su dosta usredsređeni tokom ove demonstracije kako bi bili sigurni da radimo kako treba“, rekao je on.

Armatas je objasnio da imaju petomesečni zimski proces obuke pre nego što održe aeromiting i lete 15 puta nedeljno tokom većeg dela obuke. Oni se takođe pripremaju uz vežbe disanja kako bi bili sigurni tokom leta.

Air show će obuhvatiti i druge spektakularne događaje, uključujući nastup F-22 Raptor Demo tima američkog ratnog vazduhoplovstva, Demo tim F-35C Lightning II američke mornarice, Red Bull Helicopter i Red Bull Air Force, SOCOM Para-Commandos, kao i akrobatski piloti Kirby Chambliss i Michael Goulian.

Izložbeni centar će biti smešten u Birch State Parku, a predstava počinje oko 11:45h i završava se oko 15:00h oba dana. Organizatori su takođe saopštili da se gledaocima neće dozvoliti da postavljaju stolice na A1A, ali da postoje besplatne javne lokacije severno i južno od izložbenog centra.

Karte su još uvek dostupne za premium oblasti Drop Zone i Flight Line Club. Plaža Drop Zone otvara se u 09h, a plaža Flight Line Club će se otvoriti u 10h. Za one koji planiraju da gledaju emisiju sa čamca, Američka obalska straža je uspostavila zonu bezbednosti kako bi se sprečilo oštećenje koralnih grebena na moru.

Ako se vozite do događaja, na plaži postoje tri javna parkinga:

  • Fort Lauderdale Beach Park (700 Seabreeze Boulevard)
  • North Beach (istočna strana od A1A from N.E. 13th Street do N.E. 18th Street)
  • North Beach (Južni kraj – istočna i zapadna strana od Sunrise Boulevard do N.E. 13th Street)

S obzirom na brojne spektakularne nastupe i atrakcije koje će biti prikazane na ovom avio show-u, očekuje se veliko interesovanje i veliki broj posetilaca. Organizatori su napomenuli da je bezbednost gledalaca najvažnija, te da je potrebno poštovati sve propisane mere i pravila.

 

Izvor: Cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0