Ako ste ikada kupili “Celsius” možda imate pravo na kompenzaciju od $250

Ako ste ikada kupili “Celsius” možda imate pravo na kompenzaciju od $250

Teslin Narod – Učestvujte u najvećem projektu srpske dijaspore u istoriji
Ove američke države imaju najstrožije zakone o oružju u 2022.godini
Južna Florida: U ovim gradovima žive najgori vozači u Americi

Ako ste kupili konzervu Celsius-a između 01. januara 2015. i 23. novembra 2022.godine, mogli biste ispunjavati uslove za nadoknadu

Popularna kompanija za energetska pića Celsius upravo je postigla dogovor u grupnoj tužbi koja bi kupcima mogla dodeliti do 250 dolara.

U tužbi se navodi da Celsius Holdings Inc., „pogrešno označava svoje proizvode“ i opisuje ih kao pića koja „ne sadrže konzervans“ iako sadrže limunsku kiselinu. Kompanija je negirala tvrdnje i tvrdila da se sastojak koristi kao aroma, a ne kao konzervans. Međutim, Celsius Holdings Inc. je ipak pristala na nagodbu.

Prema web sajtu za nagodbu, svako ko je kupio Celsius-ov “napitak ili piće u prahu“ između 01. januara 2015. i 23.novembra 2022.godine mogao bi da dobije novac od nagodbe.

Postoji naravno nekoliko odredbi i novac za poravnanje je rezervisan samo za kupce koji su kupili piće „za ličnu potrošnju ili potrošnju u domaćinstvu, a ne za preprodaju ili distribuciju“. Takođe morate da živite u Sjedinjenim Državama da biste unovčili ovaj iznos.

Mislite da biste mogli ispuniti uslove? Evo svega što je potrebno da znate.

Maksimum koji možete dobiti je 250 dolara

Ako je vaš zahtev odobren i imate važeći račun, najviše što možete dobiti od poravnanja je 250 dolara po domaćinstvu.

Ako ste sačuvali svoje račune, zaradićete više od poravnanja. Većina nas ne čuva višegodišnje račune. Ako ovo nije vaš slučaj, možete dobiti više novca u nagodbi. Ako niste sačuvali račune, maksimalni povraćaj će biti 20 dolara po domaćinstvu.

Dobićete 1 dolar za svaki proizvod kupljen tokom perioda poravnanja (sa računom kao dokazom)

Kupci koji podnesu „važeći i blagovremeni Obrazac zahteva (Claim Form)“ ispunjavaju uslove za 1 dolar za svaku „konzervu proizvoda“ koju su kupili između 01. januara 2015. i 23. novembra 2022.godine.

Dobićete 5 dolara za višestruke pakete kupljene tokom perioda poravnanja (sa računom kao dokazom)

Celsius-ova One to go ili Flo Fusion pića u prahu kojas u prodata u pakovanjima od 14 komada će vam zaraditi 5 dolara po pakovanju. Primenjuju se ista pravila – podnošenje valjanog i blagovremenog zahteva (sa računom) i poštovanja roka za kupovinu.

U poravnanju su prihvatljiva i „Original Celsius“ pića

Često označena kao „Celsius Live Fit“, ova pića uključuju Celsius Heat, Celsius BCAA+Energy i Celsius sa sortama stevije. Poravnanje obuhvata i piće u prahu Celsius One-To-Go i Flo Fusion.

Krajnji rok za potraživanja je 13. februar 2023.godine.

Ako tražite gotovinsko plaćanje iz ovog poravnanja, moraćete da reagujete brzo. Rok za podnošenje zahteva je 13. februar 2023.godine.

Takođe možete preduzeti sledeće:

  • Možete sebe izuzeti: prema web stranici poravnanja, ova opcija vam ne daje pravo na novac od ovog procesa. Međutim, to vam „omogućava da budete deo bilo koje druge tužbe protiv tuženog u vezi sa pravnim zahtevima u ovom slučaju“. Moraćete da pošaljete pismo poštom do 13. februara 2023.godine da biste krenuli ovim putem
  • Prigovor na poravnanje: ne sviđaju vam se uslovi poravnanja? Možete poslati pismo sa objašnjenjem zašto, do 13. februara 2023.godine
  • Prisustvujte raspravi 31. marta 2023.godine: ako želite da govorite na završnoj raspravi o pravičnosti, možete prisustvovati saslušanju 31. marta 2023.godine – ali samo ako sebe ne isključite iz nagodbe

Ova nagodba dolazi nakon vesti da je Celsius-u naloženo da plati reperu Flo Rida $82 miliona dolara nakon što je porota proglasila kompaniju krivom za kršenje ugovora o podršci koju je reper imao sa njom od 2014. do 2018. godine. Pored toga, porotnici su izjavili da je brend na prevaru sakrio informacije od Flo Ride.

 

Izvor: Nbcchicago.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0