Amazon Fresh će naplaćivati dostavu namirnica Prime korisnicima za narudžbine ispod $150

Amazon Fresh će naplaćivati dostavu namirnica Prime korisnicima za narudžbine ispod $150

Ovo su 20 najsrećnijih zemalja na svetu – pogodite na kom je mestu Amerika?
Miami-Dade ima najveći broj osoba sa Alchajmerovom bolešću i demencijom u SAD, pokazuju rezultati
Florida: Predstavnički Dom doneo zakon kojim se preduzećima i organizacijama zabranjuje da traže dokaz o vakcinaciji

Amazon će od 28. februara početi da naplaćuje naknade za dostavu na porudbžbine Fresh namirnica koje koštaju ispod 150 dolara.

Amazon će početi da naplaćuje naknade za isporuku Fresh namirnica koje koštaju manje od 150 dolara, što će pomoći da cene njihovih usluga ostanu niske.

Počevši od 28. februara, čanovi Prime-a koji žele kućnu dostavu sa Amazon Fresh-a plaćaće naknadu za isporuku od 9,95 dolara za porudžbine ispod 50 dolara, dok će porudžbine između 50 i 100 dolara ulkjučivati naknadu za isporuku od 6,95 dolara, a porudžbine između 100 i 150 dolara će imati naknadu za isproruku od 3,95 dolara, rekla je kompanija u belešci kupcima, koju je pregledao CNBC. Samo članovi Prime-a mogu da koriste uslugu dostave, iako svako može da kupuje u prodavnici Amazon Fresh.

Amazon je ranije garantovao članovima svoje Prime usluge od 139 dolara godišnje besplatnu isporuku za Fresh porudžbine već eod 35 dolara.

Ova naknada za uslugu će pomoći da cene u našim online i fizičkim prodavnicama budu niske jer bolje pokrivamo troškove dostave namirnica i nastavimo da omogućavamo da nudimo dosledno, brzo i visokokvalitetno iskustvo isporuke“, navodi se u obavešenju.

Ovaj potez dolazi pošto je izvršni direktor Amazona Andy Jassy započeo opsežnu raviziju troškova kompanije usred usporavanja prodaje i pogoršanja ekonomskih izgleda. Amazon je očekivao otpuštanje 18.000 zaposlenih, zamrzavanje zapošljavanja u svojoj korporativnoj radnoj snazi i pauziranje ili otkazivanja nekih projekata kao što su sidewalk robot i telezdravstvena usluga.

Amazon je ranije kalibrirao svoj pristup online isporuci namirnica, posao koji je notorno težak sa stanovišta troškova i efikasnosti. Amazon je 2021.godine dodao naknadu za uslugu od 10 doalra za porudžbine za dostavu Whole Foods članovima Prime-a, nakon što im je prethodno ponudio uslugu bez dodatne naknade.

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0