Amazon najbolja kompanija za rad u Americi treću godinu za redom

Amazon najbolja kompanija za rad u Americi treću godinu za redom

Bolnice na Floridi tražiće od pacijenata njihov imigracioni status
IĆ- Kako su Srbi dobijali prezimena i od kada datiraju ona najstarija?
Gradonačelnik Majamija vidi MiamiCoin kao priliku da se finansira grad bez plaćanja poreza

Amazon, najveća svetska e-trgovinska platforma, ponovo je proglašena najboljim poslodavcem u SAD-u prema istraživanju LinkedIn-a. Amazon je treću godinu zaredom zauzeo prvo mesto na ovoj godišnjoj listi najboljih kompanija, dok su se na drugom i trećem mestu našle kompanije Wells Fargo i JPMorgan Chase.

View of Amazon office

Da bi se odredio redosled, LinkedIn je procenjivao organizacije na osnovu nekoliko faktora, uključujući mogućnosti za napredovanje i brzinu unapređivanja zaposlenih. Takođe je uzet u obzir faktor otpuštanja radne snage, pri čemu su kompanije koje su otpustile više od 10% svojih radnika između januara 2022. i aprila 2023. godine isključene iz liste.

Na listi deset najboljih kompanija za rad u SAD-u, pored prvoplasiranog Amazona, nalaze se sledeće kompanije:

  1. Amazon
  2. Wells Fargo
  3. JPMorgan Chase
  4. Bank of America
  5. Abeceda
  6. AT&T
  7. UnitedHealth Group
  8. Apple
  9. Thoughtworks
  10. Kaiser Permanente

Neki od kriterijuma koji su uzeti u obzir pri određivanju redosleda uključuju fleksibilnost, mogućnosti za napredovanje, različite beneficije za zaposlene, kao i inicijative za društveni uticaj, kao što su održivost i raznolikost na radnom mestu. Iako je fleksibilnost i dalje važna za mnoge ljude koji traže posao, značajno mesto zauzima i usavršavanje.

Dan Roth, glavni urednik i potpredsednik LinkedIn-a, kaže da su kompanije koje ulažu u razvoj karijere i veština zaposlenih na duge staze najbolji izbor za zaposlenje. Amazon je ponosan na ovo priznanje i ističe da će nastaviti da ulaže u svoje zaposlene i kupce kako bi svaki dan bio bolji. Iako je kompanija imala nekoliko krugova otpuštanja u protekloj godini, Amazon i dalje drži prvo mesto na LinkedIn-ovoj listi najboljih poslodavaca u SAD-u.

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0