Amazon pokreće svoju AI platformu pod imenom Bedrock

Amazon pokreće svoju AI platformu pod imenom Bedrock

Američki milijarderi izgubili 93 milijarde dolara za jedan dan
Guverner DeSantis zabranio kompanijama da od kupaca zahtevaju dokaz o vakcinaciji
Ovo su najbolje plaćeni i najtraženiji tehnološki poslovi u Americi za 2022. godinu

Amazon, jedna od vodećih tehnoloških kompanija, dala je pristanak veštačkoj inteligenciji (AI) i objavila nove modele AI jezika preko svoje platforme u cloudu Amazon Web Services (AVS). Nazvan Amazon Bedrock, proizvod će omogućiti kupcima da unaprede svoj softver pomoću AI sistema koji kreiraju tekst, slično OpenAI-ovom ChatGPT chatbot-u.

Close-up of sign with Amazon logo on facade of building

Swami Sivasubramanian, potpredsednik za podatke i mašinsko učenje u AVS-u, istakao je da je ovo samo početak onoga za šta kompanija veruje “da će biti sledeći talas mašinskog učenja“. Dodao je i da smo “zaista na uzbudljivoj prekretnici u širokom usvajanju mašinskog učenja” i da će većina korisničkih iskustava i aplikacija “biti ponovo osmišljena sa generativnom veštačkom inteligencijom“.

Ova vest je takođe pomogla da se akcije Amazona podignu za 4,7% 13. aprila, što je dokaz da se tržište raduje ovom novom razvoju u oblasti veštačke inteligencije. Konkurencija u ovoj oblasti se zahuktava, a kompanije poput Meta platforme, Microsofta i Alphabet Google-a nedavno su uvele svoje poteze u sektor.

Ova vest takođe naglašava važnost veštačke inteligencije u savremenom poslovanju. Kompanije koje žele da ostanu konkurentne u današnjem dinamičnom poslovnom okruženju moraju da budu spremne da usvoje tehnologiju veštačke inteligencije i iskoriste njene prednosti. Sa novim Amazonovim modelima AI jezika, programeri svih nivoa veština i organizacije svih veličina će imati pristup ovoj tehnologiji i mogu unaprediti svoje softvere.

 

Izvor: Investopedia.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0