Amazon pokreće svoju AI platformu pod imenom Bedrock

Amazon pokreće svoju AI platformu pod imenom Bedrock

Najskuplje naselje u SAD nalazi se na Floridi. Prosečna cena kuće 40 miliona dolara
Rekordan broj aplikacija za američku H-1B vizu u 2023. godini
Na ovim aerodromima u Americi više vam neće trebati boarding pass

Amazon, jedna od vodećih tehnoloških kompanija, dala je pristanak veštačkoj inteligenciji (AI) i objavila nove modele AI jezika preko svoje platforme u cloudu Amazon Web Services (AVS). Nazvan Amazon Bedrock, proizvod će omogućiti kupcima da unaprede svoj softver pomoću AI sistema koji kreiraju tekst, slično OpenAI-ovom ChatGPT chatbot-u.

Close-up of sign with Amazon logo on facade of building

Swami Sivasubramanian, potpredsednik za podatke i mašinsko učenje u AVS-u, istakao je da je ovo samo početak onoga za šta kompanija veruje “da će biti sledeći talas mašinskog učenja“. Dodao je i da smo “zaista na uzbudljivoj prekretnici u širokom usvajanju mašinskog učenja” i da će većina korisničkih iskustava i aplikacija “biti ponovo osmišljena sa generativnom veštačkom inteligencijom“.

Ova vest je takođe pomogla da se akcije Amazona podignu za 4,7% 13. aprila, što je dokaz da se tržište raduje ovom novom razvoju u oblasti veštačke inteligencije. Konkurencija u ovoj oblasti se zahuktava, a kompanije poput Meta platforme, Microsofta i Alphabet Google-a nedavno su uvele svoje poteze u sektor.

Ova vest takođe naglašava važnost veštačke inteligencije u savremenom poslovanju. Kompanije koje žele da ostanu konkurentne u današnjem dinamičnom poslovnom okruženju moraju da budu spremne da usvoje tehnologiju veštačke inteligencije i iskoriste njene prednosti. Sa novim Amazonovim modelima AI jezika, programeri svih nivoa veština i organizacije svih veličina će imati pristup ovoj tehnologiji i mogu unaprediti svoje softvere.

 

Izvor: Investopedia.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0