Amazon pokrenuo novu “Clinic” uslugu – Proboj na tržište virtuelne nege

Amazon pokrenuo novu “Clinic” uslugu – Proboj na tržište virtuelne nege

Uber Eats u Majamiju uveo uslugu dostave hrane robotima
FK Crvenka Miami u polufinalu Miami Beach Soccer Lige!
10 najboljih poslova u Americi za rad od kuće

Amazon je u utorak pokrenuo novu uslugu virtuelne nege pod nazivom Amazon Clinic, koja nudi tretman sa nekoliko klikova i trošak iz džepa koji je jednak standardnoj participaciji, za uobičajena medicinska stanja.

Illustration of a stethoscope made from Amazon's logo.

Zašto je to važno: Ovaj potez učvršćuje nameru Amazona da da bude glavni igrač u oblasti zdravstvene zaštite vođene potrošačima, izgrađujući usluge i mogućnosti oko svojih drugih ponuda poput Amazon Pharmacy i njihove nedavne kupovine OneMedical-a.

Da, ali: Dolazi odmah nakon najave Amazon-a da će zatvoriti Amazon Care ranije ove godine, uglavnom nakon što usluga virtuelne nege i telezdravstva nije uspela da zavlada velikim poslovnim klijentima, prema Fierce Healthcare-u.

Sada, Amazon klinika cilja direktno na potrošače, neisključivo sklapajući ugovore sa virtuelnim provajderima Steady MD i HealthTap kako bi ponudila usluge u 32 države na samom početku.

Kupci mogu da biraju kog virtuelnog zdravstvenog radnika žele da koriste i vide koliko će to koštati pre nego što započnu konsultacije. Usluga još uvek ne prihvata osiguranje.

IntrigaAmazon klinika bi mogla da bude način za pružaoce usluga da prodru na tržište virtuelne nege bez potrebe da kreiraju svoja „digitalna ulazna vrata“, rekao je Nathan Ray, partner u West Monroe-u, za Axios.

Specifičnosti o tome kako se Amazon klinika direktno povezuje sa klinikama OneMedical kompanije verovatno se još uvek razrađuju, rekao je Ray. Nova linija usluga pojašnjava jedan od ciljeva kompanije: „Jasno je da žele podatke o pacijentima“, rekao je Ray.

Budite pametni: Nisu sve dobre vesti za Amazon, koji planira da otpusti oko 10.000 radnika, objavio je ove nedelje New York Times.

 

Izvor: Axios.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0