Amazon u potrazi za velikim poslovnim prostorom u Majamiju

Amazon u potrazi za velikim poslovnim prostorom u Majamiju

Najavljena ovogodišnja turbulentna sezona uragana
Više stotina Srba zarobljeno na kruzerima na obali SAD
10 najpopularnijih alkoholnih pića u Americi

Amazon traži prostor za kancelarije u Majamiju, izveštava Bloomberg. Ova vest dolazi ubrzo nakon što je izvršni predsednik Jeff Bezos objavio svoje planove na Instagramu da se seli iz oblasti Sijetla, gde je živeo 30 godina, u Majami.

Odluka dolazi nakon vesti da se niz finansijskih i tehnoloških firmi preselilo u ovu oblast ili proširilo svoje prisustvo, predvođeno Citadelom Kena Griffina. Griffin je prošle godine premestio sedišta Citadel-a i Citadel Securities iz Čikaga u Majami i kupio je više nekretnina u okruzima Majami-Dade i Palm Beach.

Fond za privatni kapital Thoma Bravo i Nvidia takođe se šire ovde, a 2021. godine Microsoft je najavio planove otvaranja velikog centra u Brickellu. Kaseya iz Majamija takođe je objavila masovne planove za širenje. Procenat dostupnog kancelarijskog prostora sada je ispod nivoa pre pandemije 2019. godine.

Trenutno Amazon ima preko 400 zaposlenih u korporativnom i tehnološkom sektoru u većem regionu Majamija, ali do sada kompanija nije potpisala ugovore za dodatni prostor.

refreshmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0