Amazon uvodi naplatu za vraćanje paketa putem UPS-a

Amazon uvodi naplatu za vraćanje paketa putem UPS-a

Nikola Jokić treći put izabran u Ol-star tim, prvi put u startnoj petorci
Inflacija u SAD neznatno usporila, u aprilu rast cena od 8,3 odsto
Majami ponovo naplaćuje javni prevoz od 1. januara, evo koliko će sada koštati

Amazon, jedna od najvećih e-trgovinskih kompanija u svetu, uvodi novu politiku naplate naknade od 1 dolara kupcima koji se odluče da svoju kupovinu vrate u UPS prodavnicu, ukoliko u njihovoj blizini postoji bolja lokacija za vraćanje. Ova naknada je deo napora kompanije da smanji troškove povrata i osloni se manje na UPS.

A UPS truck with Amazon packages

Iako su UPS prodavnice već godinama prihvatale Amazonove besplatne povrate, samo su naplaćivale dolazak kurira da preuzme paket od kuće ili bi kupci plaćali da bi svoje pakete odneli na UPS pristupne tačke koje se nalaze unutar poslovanja trećih strana, prenosi The Information.

Portparol Amazona Steve Kelly nedavno je za Business Insider izjavio da kompanija uvek nudi besplatnu opciju za kupce da vrate svoj artikal, ali ako kupac više voli da vrati svoj artikal u UPS prodavnici, kada postoji besplatna opcija bliže njihovoj adresi za isporuku, veoma mali broj kupaca može imati naknadu od 1 dolara.

Besplatni povrati robe će i dalje biti omogućeni na drugim lokacijama za isporuku – uključujući prodavnice Whole Foods, Kohl’s i Amazon. Kupci mogu da vide koje su opcije dostupne za povraćaj tako što će posetiti deo “Vaše porudžbine” na svom Amazon nalogu. Padajući meni će pokazati koje su lokacije još uvek besplatne i koje lokacije za odlaganje će biti naplaćene.

UPS se nalazi na prvom mestu na listi 100 najvećih transportnih tema u Severnoj Americi, dok Amazon zauzima 19. mesto na listi 100 najvećih privatnih prevoznika u oblasti transporta.

Kupci koji se odluče da vrate svoju Amazon kupovinu u UPS prodavnicama, sada će morati da plate naknadu od 1 dolara, ukoliko u njihovoj blizini postoji bolja lokacija za vraćanje robe. Iako je ova nova politika uvedena u cilju smanjenja troškova povrata i oslanjanja manje na UPS, kupci i dalje mogu da vrše besplatne povrate robe na drugim lokacijama za isporuku.

 

Izvor: Ttnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0