Amazon uvodi tehnologiju plaćanja dlanom na sve lokacije Whole Foods u Americi

Amazon uvodi tehnologiju plaćanja dlanom na sve lokacije Whole Foods u Americi

Pomozimo rad Sportskog Udruženja Sevojno!
Podvodna veb kamera u Majamiju postala viralni hit
Najdosadnije države u Americi za 2021.godinu

aboravite na novčanik i telefon prilikom sledeće kupovine namirnica. U prodavnicama Amazonovog lanca Whole Foods, kupci sada mogu plaćati dlanom svoje ruke.

U četvrtak je ovaj tehnološki div najavio planove da do kraja ove godine donese svoju tehnologiju plaćanja dlanom, nazvanu Amazon One, u više od 500 Whole Foods lokacija širom SAD-a. To znači da će kupci moći da prislone svoju ruku na uređaj Amazon One prilikom plaćanja, povezan sa karticom na njihovom Amazon nalogu i automatski ostvare uštede. Panera Bread je ranije ove godine uveo Amazon One na dve lokacije u Sent Luisu, sa planovima da ga ponudi na još 10 do 20 prodavnica blizu Amazonove centralne kancelarije u Sijetlu.

Tadašnji izvršni direktor Panera Brands, Niren Chaudhary, je rekao za Yahoo Finance da očekuje da će se to “brzo proširiti”.

Dodao je: “Vidim ovo kao prirodni razvoj korišćenja biometrijske tehnologije za povećanje praktičnosti, prepoznavanja lojalnosti i plaćanja”, slično tome kako se koristi na aerodromima i supermarketima.

Amazon One je takođe dostupan na Coors Field (TAP), domu bejzbol tima MLB Colorado Rockies, gde se koristi za proveru godina navijača koji kupuju alkohol. Ostale lokacije uključuju teretane i aerodrome, među ostalima.

CTO Whole Foods Market, Leandro Balbinot, izjavio je da su od kako je kompanija pre dve godine uvela ovu tehnologiju na nekoliko lokacija, čuli da “kupci obožavaju praktičnost”.

Trenutno je tehnologija dostupna na više od 200 lokacija u SAD-u, u saveznim državama uključujući Arizona, Kolorado, Ajdaho, Kanzas, Luizijana i Oklahoma, između ostalih.

Kupci se mogu prethodno prijaviti za Amazon One sa svojom kreditnom ili debitnom karticom, Amazon nalogom i mobilnim brojem putem interneta (ovo traje oko minut), a zatim završiti postupak prijave skeniranjem dlana u Whole Foods ili na bilo kojoj drugoj lokaciji gde je tehnologija dostupna.

COMMENTS

WORDPRESS: 0