Američka vlada odbacila novo biometrijsko pravilo vezano za imigrante

Američka vlada odbacila novo biometrijsko pravilo vezano za imigrante

Sutra počinje najveće online rasprodaja na svetu – Amazon Prime Day
Amerika ima više od 127 miliona samaca! Ovo su gradovi sa najviše osoba koje nisu u vezi
USCIS: Više od 400 000 imigranata čeka na intervju za “Zelenu Kartu”

Američka vlada povukla je u petak predlog iz doba Donalda Trampa prema kome se od svakog podnosioca zahteva za imigracijione benefite i naturalizaciju zahteva da uradi biometrijske proveru.
U saopštenju, Ministarstvo za nacionalnu bezbednost kaže da je povlačenje predloženog pravila bilo u skladu sa Izvršnom naredbom koju je potpisao predsednik Džo Bajden, u vezi sa vraćanjem vere u sistem legalne imigracije.

Prema predloženom pravilu, koje je objavljeno u Saveznom registru 11. septembra 2020. godine za vreme mandata Donalda Trampa kao predsednika, bilo koji podnosilac zahteva, podnosilac zahteva, sponzor, korisnik ili pojedinačna prijava povezana sa imigracionom pogodnošću ili zahtevom, uključujući državljane SAD, mora se prijaviti za prikupljanje biometrijskih podataka bez obzira na starost.
Drugo, DHS je predložio da se odobri biometrijsko prikupljanje podataka, bez obzira na starost, nakon hapšenja ilegalnog imigranta.

Zvanična najava kojom se ukida pravilo o biometriji dolazi nekoliko dana nakon što su američke službe za državljanstvo i imigraciju objavile da će od 17. maja ukinuti biometrijske zahteve za kategorije H-4, L-2 i određene E ne-useljeničke kategorije.

Economic Times/USCIS

COMMENTS

WORDPRESS: 0