Američko odeljenje za nacionalnu bezbednost (DHS) – Sve što niste znali o ovoj saveznoj agenciji

Američko odeljenje za nacionalnu bezbednost (DHS) – Sve što niste znali o ovoj saveznoj agenciji

5 faktora koji će promeniti imigraciju u Americi tokom 2023.godine
Tramp predstavio svoj imigracioni plan koji bi ograničio pristup imigraciji za milione pojedinaca
Miami Dade još uvek nije odobrio saradnju policije sa imigracionim vlastima!

Odeljenje za nacionalnu bezbednost (DHS) je savezna agencija koja ima za cilj zaštitu Sjedinjenih Država od pretnji. Njegove šire dužnosti uključuju vazduhoplovnu sigurnost, kontrolu granica, reagovanje u vanrednim situacijama i sajber sigurnost.

Jedanaest dana nakon terorističkog napada 11.septembra 2001.godine, Bela kuća je imenovala guvernera Pensilvanije Tom Ridge-a za prvog direktora Odeljenja za nacionalnu bezbednost. Ured je dizajniran da nadgleda i koordinira sveobuhvatnu nacionalnu strategiju za zaštitu zemlje od terorizma i pruži odgovor na svake buduće napade. Donošenjem Zakona o nacionalnoj bezbednosti od strane Kongresa u novembru 2002.godine, Odeljenje za nacionalnu bezbednost je formalno razvijeno kao samostalno odeljenje na nivou kabineta. Kada je uspostavljen, DHS je kombinovao 22 različita savezna odeljenja i agencije u jedinstvenu, integrisanu agenciju vlade.

Prema izjavi misije DHS-a, odeljenje ima pet osnovnih ciljeva nacionalne bezbednosti:

  • Sprečiti terorizam i poboljšati sigurnost
  • Obezbediti granice SAD-a i upravljati njima
  • Sprovoditi i primenjivati američke imigracione zakone
  • Zaštititi i osigurati internet portale
  • Osigurati otpornost na katastrofe

Kako su poslednjih godina broj i obim pretnji hakera američkim interesima rasli, sprečavanje sajberterorizma je postao ključni aspekt napora DHS-a za nacionalnu bezbednost. DHS osigurava bezbednost računarskih sistema civilne vlade i sarađuje sa industrijom i državnim, lokalnim, plemenskim i teritorijalnim vladama kako bi osigurao kritičnu infrastrukturu i informacione sisteme. DHS takođe analizira sajber-pretnje i ranjivosti, distribuira upozorenja o ovim pretnjama i koordinira odgovore na sajber incidente.

 

Izvor: Searchcompliance

COMMENTS

WORDPRESS: 0