Američkoj trucking industriji nedostaje 80.000 vozača! Evo kako da pronađete iskusne i pouzdane vozače kamiona za vašu kompaniju

Američkoj trucking industriji nedostaje 80.000 vozača! Evo kako da pronađete iskusne i pouzdane vozače kamiona za vašu kompaniju

Nezapamćene temperature u Majamiju – 46 uzastopnih dana sa ekstremnim indeksom toplote
Top 52 nezaboravne destinacije: Njujork Tajms uvrstio ovo mesto sa Floride na listu
Tramp suspendovao vizne programe i lutriju za zelenu kartu do kraja godine

Trucking industriji u SAD trenutno nedostaje 80.000 vozača, što je rekord, rekao je Chris Spear, predsednik i izvršni direktor American Trucking Association, za CNN.

To je rast za 30 posto u odnosu na period pre pandemije, kada se industrija već suočila s nedostatkom radne snage od 61.500 vozača.

Mnogi vozači odlaze u penziju, napuštajući industriju. Povećana potražnja potrošača, što dovodi do potrebe za većim brojem vozača, takođe igra veliku ulogu u nedostatku.

To se događa u vreme kada su američke luke zaostale, prvenstveno zbog toga što ima malo kamiona i vozača za preuzimanje tereta stvarajući usporavanje lanca snabdevanja.

Američki predsednik Joe Biden naredio je lukama Los Angeles i Long Beach da pređu na rad 24 sata dnevno. Međutim, luke još ne mogu raditi danonoćno jer uvoznici nemaju dovoljno vozača za premeštanje tereta sve vreme.

Vozači kamiona prevoze 71 posto robe američke ekonomije, ali predstavljaju samo 4 posto vozila na putevima, rekao je Spear. Ako se ništa ne preduzme, najnoviji podaci kažu da će industrija ići ka nedostatku 160.000 vozača do 2030. godine, te potrebom za milion novih vozača u sledećih deset godina, prema podacima American Trucking Association.

Zakonom o dvostranačkoj infrastrukturi, koji čeka na akciju u Kongresu, odobrile bi se stotine milijardi dolara za transport, što bi uključivalo i razvoj radne snage za transportnu industriju. To bi omogućilo 3.000 vozača u dobi od 18 do 20 godina da prođu obuku, što bi im omogućilo da voze traktorske prikolice preko državnih linija. Trenutno vozači moraju imati 21 godinu da bi to učinili.

Da li su vam potrebni iskusni i pouzdani vozači kamiona za vašu kompaniju?

US CDL Recruiters predstavlja najbrži način da pronađete kvalitetne i iskusne CDL vozače za vašu trucking kompaniju.

US CDL Recruiters čini tim iskusnih rekrutera i marketinških eksperata sa dugogodišnjim iskustvom i poznavanjem prilika u transportnoj industriji SAD. Naša baza podataka sadrži nekoliko desetina hiljada vozača koji trenutno traže posao i ona se svakodnevno ažurira. Naši rekruteri tečno govore engleski, španski i srpski jezik.

• US CDL Recruiters garantuje transparentnost svojim klijentima.
• Plaćanje usluga se vrši tek nakon što vozač krene da vozi za vašu kompaniju.

• Vlasnik kompanije donosi konačnu odluku da li će zaposliti vozača.
BEZ OBZIRA NA VELIČINU VAŠE KOMPANIJE MI VAM MOŽEMO POMOĆI!

kontakt: info@uscdlrecruiters.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0