Amerika danas slavi Dan nezavisnosti – Independance Day

Amerika danas slavi Dan nezavisnosti – Independance Day

CIRQUE DU SOLEIL u Majamiju!
Posetite Deering Estate za 1 dolar – Samo u julu!
ART SHOW – Recycling of the souls

Sjedinjene Američke Države danas slave praznik, Dan nezavisnosti – godišnjicu dana kada su osnivači zemlje proglasili nezavisnost od Britanije 1776. godine.

Praznik zvanično poznat kao 4. juli američki državljani tradicionalno obeležavaju paradama, piknicima, utakmicama i koncertima. Dekoracije su u bojama američke zastave – crvenoj, beloj i plavoj.

Ove godine situacija je značajno drugačija. Pandemija koronavirusa odložila je parade i i tradicionalne proslave, dok su sva grupna posmatranja vatrometa uz prateće sadržaje zabranjena širom zemlje. 

Tradicionalni vatromet večeras će osvetljavati nebo iznad velikih i malih gradova širom Amerike, uključujući, Vašington, Njujork i Filadelfiju, gde je potpisana Deklaracija o nezavisnosti.

Dan nezavisnosti biće obeležen i u Majamiju, na nekoliko desetina različitih lokacija. Međutim, kao i u ostatku Amerike neće biti dozvoljena okupljanja pa će građani moći da posmatraju ovaj spektakl iz svog automobila ili dvorišta ili putem društvenih mreža. Nekoliko gradova u okrugu Miami-Dade, poput Miami Beach-a i Hialeah-e održaće virtualne proslave Dana Nezavisnosti.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0