Amerika od danas otvorena za strane putnike koji su u potpunosti vakcinisani protiv koronavirusa

Amerika od danas otvorena za strane putnike koji su u potpunosti vakcinisani protiv koronavirusa

Evo zbog kojih socijalnih povlastica možete ostati bez zelene karte!
Prijave za lutriju za “Zelenu Kartu 2022” završavaju se sutra u podne. Link za apliciranje u tekstu!
Većinu “zelenih karti” na osnovu zaposlenja u 2022. dobili članovi porodica imigranata

Sjedinjene Države se od danas ponovo otvaraju za putnike iz inostranstva koji su u potpunosti vakcinisani protiv koronavirusa. Međutim, punoletni strani državljani moraju da budu imunizovani vakcinama koje je odobrila američka Uprava za hranu i lekove (FDA) ili Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Bela kuća je potvrdila da su deca mlađa od 18 godina izuzeta od novih pravila, kao i osobe sa zdravstvenim problemima. Putnici će i dalje morati da pokažu potvrdu o negativnom testu na Kovid 19, urađenom u roku od 72 sata od odlaska u SAD.

Zbog uslova koje su postavile američke vlasti , mnogi putnici koji su primili vakcine koje se koriste u drugim delovima sveta – kao što su ruski Sputnjik V ili kineski KanSino – pokušavaju da se imunizuju vakcinama koje su američke vlasti odobrile, prenosi agencija Asošijeted pres.

SZO je odobrila druge dve kineske vakcine Sinofarm i Sinovak, kao i Astra Zeneku, koje će biti prihvaćene za putovanje u SAD.

Meksiko je dobio gotovo 12 miliona doza vakcine KanSino i gotovo 20 miliona doza Sputnjika V. Stanovnici koji su primili dve doze tih vakcina sada pokušavaju da prime dodatnu Fajzerovu, Moderninu, Astra Zenekinu ili Džonson i Džonson, u nadi da će im to omogućiti da pređu granicu.

Sputnjik V se koristi u oko 70 zemalja širom sveta, ali ga još nisu odobrili ni FDA ni SZO. Gotovo milion ljudi u Mađarskoj je primilo rusku vakcinu.

Mađarska je jedna od samo dve članice EU u kojima je odobrena upotreba Sputnjika V. U Slovačkoj je tu vakcinu primilo manje od 20.000 ljudi.

U Rusiji, gde je najšira upotreba Sputnjika, građani takođe pokušavaju da se imunizuju vakcinama koje su odobrile SAD ili SZO da bi mogli da putuju u inostranstvo. Pojedini putuju u Srbiju, gde su uz rusku odobrene i Fajzer-Bajontek, Sinofarm i Astra Zeneka vakcine.

Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0