Amerika od danas otvorena za strane putnike koji su u potpunosti vakcinisani protiv koronavirusa

Amerika od danas otvorena za strane putnike koji su u potpunosti vakcinisani protiv koronavirusa

Da li je nezakonito da imigrant bez dokumenata započne biznis u Americi
Od srede počinju prijave za lutriju za Zelenu Kartu 2022. Evo kako da aplicirate
Trampova nova imigraciona pravila otežace proces dobijanja zelene karte!

Sjedinjene Države se od danas ponovo otvaraju za putnike iz inostranstva koji su u potpunosti vakcinisani protiv koronavirusa. Međutim, punoletni strani državljani moraju da budu imunizovani vakcinama koje je odobrila američka Uprava za hranu i lekove (FDA) ili Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Bela kuća je potvrdila da su deca mlađa od 18 godina izuzeta od novih pravila, kao i osobe sa zdravstvenim problemima. Putnici će i dalje morati da pokažu potvrdu o negativnom testu na Kovid 19, urađenom u roku od 72 sata od odlaska u SAD.

Zbog uslova koje su postavile američke vlasti , mnogi putnici koji su primili vakcine koje se koriste u drugim delovima sveta – kao što su ruski Sputnjik V ili kineski KanSino – pokušavaju da se imunizuju vakcinama koje su američke vlasti odobrile, prenosi agencija Asošijeted pres.

SZO je odobrila druge dve kineske vakcine Sinofarm i Sinovak, kao i Astra Zeneku, koje će biti prihvaćene za putovanje u SAD.

Meksiko je dobio gotovo 12 miliona doza vakcine KanSino i gotovo 20 miliona doza Sputnjika V. Stanovnici koji su primili dve doze tih vakcina sada pokušavaju da prime dodatnu Fajzerovu, Moderninu, Astra Zenekinu ili Džonson i Džonson, u nadi da će im to omogućiti da pređu granicu.

Sputnjik V se koristi u oko 70 zemalja širom sveta, ali ga još nisu odobrili ni FDA ni SZO. Gotovo milion ljudi u Mađarskoj je primilo rusku vakcinu.

Mađarska je jedna od samo dve članice EU u kojima je odobrena upotreba Sputnjika V. U Slovačkoj je tu vakcinu primilo manje od 20.000 ljudi.

U Rusiji, gde je najšira upotreba Sputnjika, građani takođe pokušavaju da se imunizuju vakcinama koje su odobrile SAD ili SZO da bi mogli da putuju u inostranstvo. Pojedini putuju u Srbiju, gde su uz rusku odobrene i Fajzer-Bajontek, Sinofarm i Astra Zeneka vakcine.

Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0