Amerika otvara granice za vakcinisane putnike. Evo kada uredba stupa na snagu i koje su vakcine prihvaćene

Amerika otvara granice za vakcinisane putnike. Evo kada uredba stupa na snagu i koje su vakcine prihvaćene

EU stavila SAD na crvenu listu, vraćaju se ograničenja za posetioce iz Amerike
Top 20 atrakcija na Floridi koje morate da posetite
10 američkih gradova za koje niste čuli, a koje bi trebalo da posetite

Sjedinjene Američke Države saopštile su danas datum kada će ponovo otvoriti svoje granice za potpuno vakcinisane putnike iz Evrope i sveta.

Ova odluka predstavlja kraj oštrih restriktivnih mera zbog pandemije korona virusa koje su uvedene za sve putnike u martu 2020. godine, prenosi Bi-Bi-Si.

Trenutno uredba zabranjuje dolazak neameričkim državljanima iz Ujedinjenog Kraljevstva, nekoliko evropskih zemalja, Kine, Indije, Južne Afrike i Brazila.

8. novembar biće zvanični početak ponovnog otvaranja Sjedinjenih Država za potpuno vakcinisane strane putnike koji dolaze avionom i kopnom, objavila je u petak Bela kuća.
Iako se neki detalji još moraju razraditi, datum je olakšanje za mnoge potencijalne putnike koji su bili u neizvesnosti od kada su 20. septembra objavljeni planovi za implementaciju novog međunarodnog sistema avio-putovanja “početkom novembra”.

Evo svega što do sada znamo o tome šta će nove politike značiti za putnike:

Ko može putovati?

Nove uredbe omogućavaju potpuno vakcinisanim stranim državljanima da uđu u Sjedinjene Države, zamenjujući čitav niz zabrana i ograničenja koja su na snazi od početka pandemije.
To znači da će stranim državljanima koji dolaze iz zemalja koje su bile zabranjene – Kine, Irana, evropskog šengenskog prostora, Ujedinjenog Kraljevstva, Republike Irske, Brazila, Južne Afrike i Indije – uskoro biti dozvoljeno prema uredbi koja se primenjuje na sve međunarodne putnike.
Uslov za vakcinaciju stupa na snagu 8. novembra.

vakcina za koronavirus chicago glasnik

Koje vakcine su prihvaćene?

Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti već su upozorili avio -kompanije da će sve odobrene i odobrene vakcine FDA, kao i vakcine koje imaju Spisak hitne upotrebe (EUL) SZO biti prihvaćene za ulazak u Sjedinjene Države.
To znači da će vakcina AstraZeneca, koja se koristi u državama uključujući Kanadu i Evropu, biti prihvaćena. SZO ili FDA nisu odobrile vakcinu Sputnik V razvijenu u Rusiji.
Iako CDC još nije komentarisao vakcine za putovanja preko kopnenih granica, zvaničnik Bele kuće rekao je za CNN da očekuje da će iste vakcine biti prihvaćene.
CDC smatra da su ljudi “potpuno vakcinisani” dve nedelje nakon druge doze u seriji od dve doze, ili dve nedelje nakon vakcine sa jednom dozom.

Šta je sa nevakcinisanim Amerikancima?

Nevakcinisani Amerikanci i dalje mogu ući u Sjedinjene Države, ali će se suočiti sa strožim zahtevima za testiranje avionskih putovanja.

COMMENTS

WORDPRESS: 0