Amerika se sprema za mogućnost imunizacije dodatnom dozom vakcine

Amerika se sprema za mogućnost imunizacije dodatnom dozom vakcine

Ovo su 10 najopasnijih gradova za život u Americi u 2022. godini
Tropska oluja Isaias stiže na obale Floride ovog vikenda
FC Crvenka Miami – Pobeda u derbiju kola

Sjedinjene Države pripremaju se za mogućnost da građani prime dodatnu dozu vakcine protiv Kovida 19 u periodu između devet do dvanaest meseci pošto su prvobitno vakcinisani, izjavio je Dejvid Kesler – jedan od članova tima za borbu protiv koronavirusa u administraciji američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Dok se proučava trajanje imuniteta nakon vakcinacije – dodatne doze mogle bi biti potrebne. Oni koji su najranjiviji bili bi prvi vakcinisani”, rekao je Kesler na sastanku kongresnog odbora.

U međuvremenu, Albert Burla izvršni direktor farmaceutske kompanije “Fajzer” rekao je da će građanima najverovatnije biti potrebna dodatna doza vakcine protiv Kovida 19 u narednih 12 meseci i da bi moglo biti potrebe da jednom godišnje budu vakcinisani, izvestila je televizija Si-En-Bi-Si – objavivši njegov komentar zabeležen 1. aprila.

Raspoloživi podaci ukazuju da vakcine kompanija “Moderna” i “Fajzer-Bajontek” obezbeđuju imunitet najmanje šest meseci od imunizacije. Nije, međutim, poznato koliko dugo taj perod traje nakon isteka pola godine.

Zdravstveni stručnjaci su ukazali da bi, čak i ukoliko period imuniteta nakon imunizacije traje duži vremenski period po isteku pola godine, pojava novih sojeva koronavirusa mogla bi inicirati potrebu za redovnim vakcinacijama koje su slične godišnjim imunizacijama protiv gripa.

Ranije tokom meseca “Fajzer” i “Bajontek” objavili su da efikasnost vakcine protiv Kovida 19 koju proizvode iznosi 91 odsto – kao i da podaci probnih kliničkih istraživanja ukazuju da je više od 12.000 vakcinisanih građana razvilo imunitet u trajanju od najmanje šest meseci.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0