Amerika zabranila azil za ilegalne imigrante na granici sa Meksikom

Amerika zabranila azil za ilegalne imigrante na granici sa Meksikom

Može li ilegalni imigrant da kupi kuću u Americi? Evo šta sve treba da znate
USCIS predstavio revidirani test za dobijanje američkog državljanstva
USCIS: Imigranti će od sada moći da apliciraju za socijalni broj u okviru aplikacije za zelenu kartu

Predsednik Džo Bajden je u utorak prestavio novo imigraciono pravilo koje će omogućiti administraciji da zabrani tražiocima azila koji ilegalno prelaze granicu Amerika-Meksiko da podnesu zahtev za azil.

Nova izvršna akcija zabranjuje migrantima koji ilegalno prelaze granicu da traže azil – odstupajući od dugogodišnjeg protokola – nakon što se dostigne dnevni prag, osim ako pojedinci ne ispunjavaju određene izuzetke. Mera bi mogla biti uključena i isključena i biće ukinuta kada dnevni prosek bude manji od 1.500 susreta između graničnih prelaza, rekli su zvaničnici. Akcija stupa na snagu u ponoć po istočnom vremenu.

Ovaj potez je pokušaj da se reši jedan od Bajdenovih najhitnijih političkih problema u njegovoj kampanji za reizbor. Dolazi samo nekoliko nedelja pre prve debate između predsednika i njegovog protivnika, bivšeg predsednika Donalda Trampa. To je isto ovlašćenje koje je Tramp pokušao da iskoristi dok je bio na funkciji.

Dok se politika i zakonitost nove izvršne akcije administracije predsednika Bajdena o zabrani tražilaca azila koji ilegalno prelaze granicu Amerika-Meksiko i dalje raspravljaju, migranti se suočavaju sa smrtonosnim, trocifrenim temperaturama dok pokušavaju da pređu u Ameriku blizu El Pasa, Teksas.

CNN

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0