Amerikanci koji zarađuju manje od 400 hiljada dolara neće platiti ni jedan peni poreza

Amerikanci koji zarađuju manje od 400 hiljada dolara neće platiti ni jedan peni poreza

Miami Dade najavio privatizaciju Venetian i Rickenbacker mosta
“Swizzle Rum Bar & Drinkery” našeg Danila Božovića proglašen za drugi najbolji bar u Americi za 2023. godinu
Art Basel Miami 2019

Predsednik Bajden ponovio je svoje obećanje da nijedan Amerikanac koji zaradi manje od 400.000 dolara neće platiti “ni jedan peni” dodatnih poreza, nakon što je predložio nekoliko povećanja poreza za finansiranje dva opsežna plana potrošnje.

Izgleda da je Bajden pogrešno izostavio ključnu reč tokom svog govora na Tidewater Community College-u – umesto toga rekavši da niko ko zarađuje ispod njegovog navedenog praga neće plaćati porez.

„Razlog zbog kojeg se mučim zbog toga je što neprestano slušam u štampi„ Bajden će vam povećati porez “- svako ko zarađuje manje od 400.000 američkih dolara godišnje neće platiti ni jedan peni poreza“, rekao je Bajden.
Prošle nedelje je Bajden predstavio svoj plan za porodice vredan 1,8 triliona dolara, koji se fokusira na obrazovanje i brigu o deci.

Prethodno je najavio američki plan za zapošljavanje, investiciju od 2 triliona dolara koja uključuje obnovu nacionalne infrastrukture, kao i razne predloge za brigu o deci.

Oba plana potrošnje oslanjaju se na povećanje poreza za preduzeća i bogate za finansiranje.
Američki plan za zapošljavanje uključuje povećanje stope poreza na dobit sa 21% na 28%, uspostavljanje globalnog minimalnog poreza od 21% i uklanjanje različitih uočenih rupa u zakonu o porezu na dobit.

Drugi predlog sadrži broj povećanja za pojedince i domaćinstva, naročito podizanje najviše stope poreza na dohodak građana na 39,6% sa 37%.
Predlog bi povećao stopu poreza na kapitalnu dobit za pojedince koji zarađuju više od milion dolara na 39,6%, dovodeći je u skladu sa predloženom najvišom pojedinačnom poreskom stopom. Trenutno se kratkoročni kapitalni dobici oporezuju istim stopama kao i dohodak, ali dugoročni dobici oporezuju se nižim stopama.

Pored toga, Bajden želi da eliminiše pojačanu osnovnu odredbu koja omogućava pojedincu koji nasleduje imovinu ili imovinu od ostavioca da ih odmah proda i ne plaća porez. To je zato što je osnova troškova „povećana“ od cene koju je preminuli vlasnik prvobitno platio za nju do njegove poštene tržišne vrednosti na datum kada je nasleđen.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0