Apelacioni sud SAD odbija da okonča moratorijum na prinudna iseljenja

Apelacioni sud SAD odbija da okonča moratorijum na prinudna iseljenja

19. januar – Tradicionalno Bogojavljensko plivanje za Časni krst
Cena goriva u SAD nakon 5 meseci pala ispod 4$ za galon
Oluja Nikol večeras stiže na obale Floride verovatno kao uragan

Savezni apelacioni sud u petak je rekao da zabrana iseljenja zbog pandemije koronavirusa za sada može ostati na snazi, postavljajući ovaj spor pred najviši sud u zemlji.

Veće od tri sudije Apelacionog suda SAD za okrug Kolumbija odbacilo je pokušaj stanodavaca iz Alabame i Džordžije da blokiraju moratorijum na iseljenje koji su ranije ovog meseca obnovili Centri za kontrolu i prevenciju bolesti.

Stanodavci su nekoliko sati kasnije podneli hitni zahtev Vrhovnom sudu, tražeći od sudija da dozvole nastavak deložacija.

Vrhovni sud je u junu glasao sa 5 prema 4 da bi se moratorijum nastavio do kraja jula. Ali sudija Brett Kavanaugh – koji se pridružio većini – upozorio je administraciju da ne deluje dalje bez izričitog odobrenja Kongresa.

Kao što je pet članova ovog suda navelo pre manje od dva meseca, Kongres nikada nije dao CDC -u zapanjujuću količinu ovlašćenja koja tvrdi“, rekli su advokati stanodavaca Vrhovnom sudu u petak.

U kratkoj pisanoj odluci, veće Apelacionog suda je reklo da je sud odbio sličnu ponudu, a niži sud je takođe odbio da poništi moratorijum.

WGNTV

COMMENTS

WORDPRESS: 0