Apelacioni sud SAD odbija da okonča moratorijum na prinudna iseljenja

Apelacioni sud SAD odbija da okonča moratorijum na prinudna iseljenja

Kontroverzni zakon koji bi mogao ukinuti trajnu alimentaciju stigao do Guvernera Floride
Amerika će zahtevati Covid-19 testove za sve posetioce iz inostranstva od 26. januara
Ispitali smo životni vek u SAD. U ovim državama Amerikanci žive najduže

Savezni apelacioni sud u petak je rekao da zabrana iseljenja zbog pandemije koronavirusa za sada može ostati na snazi, postavljajući ovaj spor pred najviši sud u zemlji.

Veće od tri sudije Apelacionog suda SAD za okrug Kolumbija odbacilo je pokušaj stanodavaca iz Alabame i Džordžije da blokiraju moratorijum na iseljenje koji su ranije ovog meseca obnovili Centri za kontrolu i prevenciju bolesti.

Stanodavci su nekoliko sati kasnije podneli hitni zahtev Vrhovnom sudu, tražeći od sudija da dozvole nastavak deložacija.

Vrhovni sud je u junu glasao sa 5 prema 4 da bi se moratorijum nastavio do kraja jula. Ali sudija Brett Kavanaugh – koji se pridružio većini – upozorio je administraciju da ne deluje dalje bez izričitog odobrenja Kongresa.

Kao što je pet članova ovog suda navelo pre manje od dva meseca, Kongres nikada nije dao CDC -u zapanjujuću količinu ovlašćenja koja tvrdi“, rekli su advokati stanodavaca Vrhovnom sudu u petak.

U kratkoj pisanoj odluci, veće Apelacionog suda je reklo da je sud odbio sličnu ponudu, a niži sud je takođe odbio da poništi moratorijum.

WGNTV

COMMENTS

WORDPRESS: 0