Apple uvodi “Kupi sada, plati kasnije” opciju

Apple uvodi “Kupi sada, plati kasnije” opciju

Uskoro nova atrakcija na Bayside-u – Panoramska vrteska!
Luminosa: A Festival of Light
Top 15 državnih poslova u Americi sa najboljim beneficijama

Apple ulazi u tržište “Kupi sada, plati kasnije” sa novim programom koji će omogućiti kupcima da rasporede svoje kupovine u periodu od šest nedelja bez kamate ili naknade. Kompanija je predstavila ovaj program na svojoj World Wide Developer konferenciji prošle godine, sa inicijalnim planom da ga uvede u septembru 2022. godine, što je rezultiralo kašnjenjem. Kada ova opcija postane moguća, odabrani korisnici će moći da koriste pilot verziju kupovine pre izdavanja, a uslugu plaćaju kasnije.

Apple planira da ovaj program uvede svim korisnicima koji ispunjavaju uslove u narednim mesecima.

Apple CEO Tim Cook delivers a keynote address during an Apple special event on September 07, 2022 in Cupertino, California.

Apple-ovi korisnici će moći da se prijave za kredit od 50 do 1000 dolara direktno iz Apple novčanika, a novac će biti povučen ‘meko‘, bez uticaja na kreditne rezultate korisnika. Uslugu će pružati Apple Financing LLC, koja će ove jeseni početi da prijavljuje informacije o plaćanju američkim kreditnim biroima. Korisnici će moći da obave kupovinu kod trgovaca koji nude Apple Pay i da prate svoja plaćanja direktno u Apple novčaniku.

Korisnici će moći da prate svoje “Kupi sada, plati kasnije” novčano stanje na više načina, uključujući ukupan iznos duga, iznos koji dospeva u roku od 30 dana i pregled kalendara koji će biti dostupan. Takođe će primati obaveštenja o novčaniku i obaveštenja e-poštom kada se približi rok.

Apple kasni sa “Kupi sada, plati kasnije” opcijom, dok su druge kompanije poput Affirm, Afterpay i Klarna već popularizovale ovu uslugu i trenutno su pod finansijskim pritiskom i nadzorom regulatora. Regulatori prate ovu industriju, u nadi da će doneti pravila slična onima za tradicionalne finansijske proizvode. Biro za zaštitu potrošačkih finansija utvrdio je da su kupci koji “kupuju sada, plaćaju kasnije” često finansijski ugroženiji i još uvek proučavaju ovu industriju. Vladin nadzornik potrošača izrazio je zabrinutost da programi poput ovih podstiču potrošače da nagomilaju previše dugova.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0