Apple uvodi “Kupi sada, plati kasnije” opciju

Apple uvodi “Kupi sada, plati kasnije” opciju

Evo koji će IT poslovi biti najviše ugroženi pojavom veštačke inteligencije
Guverner Ron DeSantis najavio da neće zatvarati škole i preduzeća zbog novog talasa pandemije
IRS upozorava na duži period čekanja za povraćaj poreza

Apple ulazi u tržište “Kupi sada, plati kasnije” sa novim programom koji će omogućiti kupcima da rasporede svoje kupovine u periodu od šest nedelja bez kamate ili naknade. Kompanija je predstavila ovaj program na svojoj World Wide Developer konferenciji prošle godine, sa inicijalnim planom da ga uvede u septembru 2022. godine, što je rezultiralo kašnjenjem. Kada ova opcija postane moguća, odabrani korisnici će moći da koriste pilot verziju kupovine pre izdavanja, a uslugu plaćaju kasnije.

Apple planira da ovaj program uvede svim korisnicima koji ispunjavaju uslove u narednim mesecima.

Apple CEO Tim Cook delivers a keynote address during an Apple special event on September 07, 2022 in Cupertino, California.

Apple-ovi korisnici će moći da se prijave za kredit od 50 do 1000 dolara direktno iz Apple novčanika, a novac će biti povučen ‘meko‘, bez uticaja na kreditne rezultate korisnika. Uslugu će pružati Apple Financing LLC, koja će ove jeseni početi da prijavljuje informacije o plaćanju američkim kreditnim biroima. Korisnici će moći da obave kupovinu kod trgovaca koji nude Apple Pay i da prate svoja plaćanja direktno u Apple novčaniku.

Korisnici će moći da prate svoje “Kupi sada, plati kasnije” novčano stanje na više načina, uključujući ukupan iznos duga, iznos koji dospeva u roku od 30 dana i pregled kalendara koji će biti dostupan. Takođe će primati obaveštenja o novčaniku i obaveštenja e-poštom kada se približi rok.

Apple kasni sa “Kupi sada, plati kasnije” opcijom, dok su druge kompanije poput Affirm, Afterpay i Klarna već popularizovale ovu uslugu i trenutno su pod finansijskim pritiskom i nadzorom regulatora. Regulatori prate ovu industriju, u nadi da će doneti pravila slična onima za tradicionalne finansijske proizvode. Biro za zaštitu potrošačkih finansija utvrdio je da su kupci koji “kupuju sada, plaćaju kasnije” često finansijski ugroženiji i još uvek proučavaju ovu industriju. Vladin nadzornik potrošača izrazio je zabrinutost da programi poput ovih podstiču potrošače da nagomilaju previše dugova.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0