Art Basel Miami 2019

Art Basel Miami 2019

Miami Beach Pop Festival 2019
Serb Fest Miami 2022 – Najveći srpski festival na južnoj Floridi
Gordon Remzi otvara novi restoran na Miami Beach-u

Pre 43 godine Ernest Beyeler, Trudi Bruckner i Balz Hily osnovali su Art Basel koji je 1970. godine okupio devedeset galerija iz deset zemalja i koji je posetilo nešto više od 16 hiljada ljubitelja umetnosti. Tokom svoje duge istorije ovaj sajam se brzo nametnuo kao jedan od najbitnijih, ako ne i najvažniji sajam umetnosti na planeti, a gradić na samoj granici Švajcarske sa Francuskom i Nemačkom postao je “must see” destinacija za “contemporary shopping” velikog broja ličnosti iz sveta show biznisa ali i ozbiljnih art buyer-a. Od 2002. godine svake prve nedelje u decembru svi koji drže do sebe u gore navedenim krugovima doslovno okupiraju Majami gde se održava zimska verzija ovog sajma Art Basel – Miami Beach.

Čak 268 najboljih američkih galerija i muzeja umetnosti pokazaće šta imaju u svojoj kolekciji na najvećem godišnjem sajmu savremene umetnosti u Americi, Art Basel Miami Beach 2019. Od svog predstavljanja 2002, Art Basel je postao vodeći sajam umetnosti Severne Amerike, pa očekujte savremene slike, filmove i video snimke, skulpture, crteže, fotografije, digitalnu umetnost i instalacije više od 4.000 umetnika – koje su pristune širom grada na neverovatnim lokacijama, počevši od plaža pa sve krovova nebodera Majamija.

Šta je Art Basel Miami Beach?

Art Basel Miami Beach je godišnja umetnička izložba koja se održava na Miami Beachu, a prvi put je organizovana 2002. Art Basel, koji svake godine organizuje tri sajma – u Hong Kongu, Bazelu i Miami Beachu, fokusira se na modernu i savremenu umetnost i prezentuje više od 250 galerija i 4.000 umetnika iz celog sveta ispred najboljih svetskih kustosa, muzeja i kolekcionara. Vikend Art Bazela postao je glavni i najposećeniji događaj u Majamiju, a zabave, satelitske izložbe i prateći događaji održavaju se u kombinaciji sa glavnom izložbom uz prisustvo mnoštva poznatih ličnosti iz celog sveta.

Kada se održava ovogodišnji Art Basel Miami Beach?

Art Basel Miami Beach održava se od 5. decembra 2019. do 8. decembra 2019.

Gde se nalazi Art Basel Miami Beach?

Glavni događaj Art Basel Miami Beacha 2019 nalazi se u Kongresnom centru Miami Beacha, ali se širom grada nalazi na stotine izložbi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0