Austin je najprivlačniji grad u SAD za milionere. 2 grada sa Floride na vrhu ove prestižne liste

Austin je najprivlačniji grad u SAD za milionere. 2 grada sa Floride na vrhu ove prestižne liste

Ralph Lauren otvorio svoj prvi kafić u Majamiju
Mesečne rate stambenih kredita u SAD dostigle rekordne visine
Razmišljate o kupovini auta? Evo odgovora na pitanje koje vreme je najbolje za kupovinu

Gradovi poput Njujorka i Los Anđelesa možda su jedni od najbogatijih u Americi, ali manji gradovi postaju sve privlačniji milionerima.

Prema izveštaju o bogatstvu kompanije Henley and Partner’s za 2023.godinu, gradovi poput Ostina u Teksasu (Austin, Texas) i Skotsdejla u Arizoni (Scottsdale, Arizona) privlače sve više milionera, dok ih veći gradovi poput Čikaga i Njujorka – počinju da gube.

Henley and Partner's 2023 wealth report found that America's fastest growing cities for millionaires all experienced a 70% millionaire growth from 2012 to 2022.

Evo top 5 rastućih gradova kada su stanovnici milioneri u pitanju:

  • Austin, Texas
  • West Palm Beach, Florida
  • Scottsdale, Arizona
  • Miami, Florida
  • Greenwich and Darien, Connecticut

Grad broj 1 na listi je Ostin u Teksasu (Austin, Texas). Prema izveštaju, grad u Teksasu je zabeležio stopu rasta milionera od 102% od 2012. do 2022.godine. U decembru 2022.godine, Ostin je bio dom za 30.500 milionera, 86 centi-milionera i devet milijardera.

Tokom godina, Ostin se pojavio kao tehnološki centar. Kompanije kao što su Amazon, Google, Meta, SpaceX i Tesla proširile su svoje prisustvo u gradu. Apple je tokom 2019.godine uložio milijardu dolara u izgradnju novog kampusa.

Zahvaljujući tom prilivu, Ostin je takođe postao rastuće tržište za luksuzne nekretnine, prema izveštaju o bogatstvu kompanije Henley and Partner’s za 2023.godinu.

Nedavni izveštaj Bankrate-a navodi da je srednja prodajna cena za kuću u Ostinu od januara 2023.godine bila 530.000 dolara, prema podacima Redfin-a. Iako je to bio pad od 5,4% u odnosu na prethodnu godinu, i dalje je znatno iznad nacionalne srednje cene od 359.000 dolara.

West Palm Beach, Florida ranked as one of the fastest growing cities for millionaires and a hot spot for their second homes.

West Palm Beach, Florida, zauzeo je drugo mesto na listi. Uključuje ostrvo Palm Beach i grad West Palm Beach.

Od 2012. do 2022. godine, grad na Floridi je zabeležio stopu rasta milionera od 90%. Prema izveštaju, u decembru 2022.godine, West Palm Beach je bio dom za 9.400 milionera, 64 centi-milionera i šest milijardera.

West Palm Beach je takođe rangiran kao tri najbolja grada u SAD-u gde milioneri kupuju svoje druge po redu domove.

Prema Sotheby’s listama, kuće se trenutno prodaju u oblasti u rasponu od 1,9 miliona dolara do 89 miliona dolara.

Grad na Floridi je dom mnogih poznatih lica, uključujući Tommy Hilfiger-a i Silvester-a Stallone-a.

Skotsdejl, Arizona (Scottsdale, Arizona), zaokružio je prva tri najbrže rastuća grada u SAD-u kada su u pitanju milioneri. Od 2012. do 2022.godine, Skotsdejl je zabeležio stopu rasta milionera od 88 odsto i dom je za 13.900 milionera, 60 centi-milionera i pet milijardera, navodi se u izveštaju.

Prema Zillov-u, prosečna cena kuće u Arizoni je 750.908 dolara, što predstavlja rast od 6,3% u odnosu na prošlu godinu.

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0