Bajden poništio Trampovu uredbu o zabrani viza i zelenih karti za legalne imigrante!

Bajden poništio Trampovu uredbu o zabrani viza i zelenih karti za legalne imigrante!

USCIS je objavio nova izdanja obrazaca za azil i radnu dozvolu. Evo do kada možete koristiti stare
Kako član vaše porodice van Amerike može dobiti zelenu kartu?
Novi imigracioni zakon sprečiće imigrante koji koriste socijalnu pomoć na putu do zelene karte!

Predsednik Džo Bajden u sredu je opozvao odluku o zabrani legalne imigracije, koja je donesena u vreme administracije bivšeg predsednika Donalda Trampa, a koja se odnosila na članove porodica američkih građana i stanovnika, kao i za korisnike lutrije za zelenu kartu.

U izjavi, Bajden je rekao da naredba bivšeg predsednika Donalda Trampa kojom se blokiraju aplikanti za zelene karte i privremeni strani radnici „ne unapređuje interese Sjedinjenih Država“.

Suprotno tome, to nanosi štetu Sjedinjenim Državama, uključujući sprečavanje određenih članova porodica državljana Sjedinjenih Država i zakonitih stalnih stanovnika da se pridruže svojim porodicama ovde“, navodi se u Bajdenovoj izjavi. „To takođe šteti privredi u Sjedinjenim Državama koja koristi talente iz celog sveta. I šteti pojedincima koji su izabrani da dobiju priliku da se prijave i onima koji su takođe dobili imigrantske vize putem lutrije za izdavanje viza za fiskalnu godinu 2020.
Trampova administracija opravdala je zabranu neophodnom za zaštitu američkih radnika i američkog tržišta rada s obzirom na pandemiju koronavirusa.

Poslovne grupe, uključujući tehnološku industriju, i advokati imigranata izrazili su proteklih nedelja zabrinutost da se administracija Bajdena nije izjasnila o bilo kakvim planovima za uklanjanje zabrane, koja je uvedena u aprilu, a zatim proširena u junu.

Ovim proglašenjem ukidaju se delovi zabrane iz Trampove ere, ali zabrana radnih viza i dalje ostaje, mada bi trebalo da istekne krajem marta.

U decembarskoj proklamaciji, Tramp je tvrdio: „Prijem radnika u nekoliko kategorija neimigrantskih viza takođe predstavlja rizik od raseljavanja i stavljanja u nepovoljniji položaj radnika Sjedinjenih Država tokom ekonomskog oporavka nakon izbijanja COVID-19“.

Izvor:

COMMENTS

WORDPRESS: 0