Bajden zahteva povećanje minimalne zarade na $15

Bajden zahteva povećanje minimalne zarade na $15

Majami proglašen za najglamurozniji grad u Americi
Na Floridu stiže “King Tides”, najviši nivo plime u godini – moguće poplave
Inflacija je porasla za 7% na godišnjem nivou – Evo šta je sve poskupelo u toku 2021. godine

Predsednik Bajden obnovio je napore za povećanje minimalne zarade od $15 na sat tokom zajedničkog obraćanja Kongresu u sredu, 28. aprila.

Nakon što je pozvao Kongres da donese PRO Act, deo zakona koji štiti radnike, Bajden je dao dodao. „Povisimo minimalnu zaradu na $15. Niko ko radi 40 sati nedeljno ne bi smeo da živi ispod granice siromaštva“.

Otkako je stupio na dužnost, Bajden je pozvao na povećanje minimalne zarade sa sadašnjih $7,25 na sat.

Prvobitno je predložio da se minimalna zarada od $15 uvrsti u nacrt zakona o trećem paketu pomoći. Međutim, Bela kuća ga je obustavila nakon što je parlamentarni član Senata presudio.

Osam članova Demokratske partije glasalo je protiv amandmana koji bi uključio povećanje minimalne zarade u zakon o olakšicama.

Borba za povećanje minimalne zarade na $15 na sat pokrenuta je pre skoro deceniju. Neki s leve strane sada kažu da je predlog već zastareo i da iznos mora biti veći.

Republikanci su ponudili niži iznos, a drugi senatori su predložili u februaru plan kojim bi se minimalna zarada podigla na $10 na sat do 2025. godine.

„Kada se članovi Kongresa bore da minimalnu zaradu održe ispod nivoa dnevnice, oni igraju ulogu u stvaranju i očuvanju siromaštva u Sjedinjenim Državama“,  rekla je predstavnica Alekandria Ocasio-Cortez. „Predlog od $15 po satu sa višegodišnjom fazom već je dubok kompromis. $10 na sat je zakonski propisano siromaštvo “.

Yahoo

COMMENTS

WORDPRESS: 0